Hop til indhold

Kun for de teknisk interesserede.....:-) om SKAFT og fitting


Gæst

Recommended Posts

Sorry, min fejl....jeg har den som Parallel tip, og da er labelen Guld/sort som Dynamic Gold, mens her er den Rød/sort, samt at de skriver hele navnet Superlight, så mit øje tog den som DynaLITE....

Her er Mizuno jern skaft alternativer som R flex alle stål, sorteret med mest vægt og Dynamic Gold i toppen.

Der er 1 fejl i min liste, og det er at det klassiske Mizuno skaftet DynaLITE XP ikke findes i min DB, så jeg har brugt den helt nye DYNAMIC Gold XP, i dens sted.

Dynamic er low/mid launch, mens DynaLITE er mid/high så de er ikke ens.

Redigeret af LHW
Link til kommentar
Del på andre sites

Så er vi pludselig enige igen :D udmærket, udmærket

...og der er kun Taper ser jeg nå, så det betyder at DGSL strait in ved 70 og mid swing, er en anbefaling efter bogen. Om skaftet var Parallel, ser vi at butt CPM er hele 9 over taper tip, og følger vi FCM vs Clubspeed, så giver det 79 mph til sammenligning. Det var derfor jeg startet med og spørge hvilke tip/skaft modeller som er der, for selv om de af navn og flex label identificeres som samme skaft, så er de ikke det. Akkurat dette er genganger i alle skaft modeller, men det er ikke nogen "lov" som siger at Parallel altid er stivere, og hvor meget, for det slår nemlig begge veje, alt efter skaft model, og også indbyrdes på flex, så her skal man hele vejen navigere som om de IKKE er ens, der begge tip varianter eksisterer.
Link til kommentar
Del på andre sites

Jeg tillod mig og sætte op 2 tabeller for skaft alternativer i R flex, 1 med de som Mizuno tilbyder, og 1 liste med hvad Fooore Golf Lab har og tilbyde. Det taler vel for sig selv?

plus Tour Consept flighted 122 gram, og PFC Speed step 95 som ikke er i listen, i sum 12 skaft valg i "R" flex, tager vi nå med mellem flex x 3, står vi med i sum 36 alternativer under labelen R, mod Mizuno som med stepping kan tilbyde 18 varianter.

Her synes differancen på valgmulighederne,og da har jeg ikke ganget op der man kan vælge både taper og parallel tip (de fleste). Det er derfor ikke å tage for hårdt i, når man siger at en OEM fitting ikke kan blive helt så detaljeret som i en Custom shop.

Redigeret af LHW
Link til kommentar
Del på andre sites

Den Wrench du har, skulle passe direkte i alle R7, R9 og R11 køller

Super, tak..

Så er svinget rettet ind til i morgen efter en tur til Stensballegaard. :-)

Tager computeren med og forsøger at lave en live dækning i løbet af dagen under mit besøg hos Lars...

Link til kommentar
Del på andre sites

Her kommer en opgave....

I denne video kan vi se hvordan de laver en driver i en Tour Van, men hør godt til hvad han forteller...

- Han erkender rent faktisk at de laver noget som IKKE er lovlig, men hvad er nå det?

Redigeret af LHW
Link til kommentar
Del på andre sites

For å bistå med løsningen, kan i se hvad USGA har af regler som vedrører skaftet.

Appendix II, 2b requires that:

At any point along its length, the shaft must:

(i) bend in such a way that the deflection is the same regardless of how the shaft is rotated about its longitudinal axis; and

(ii) twist the same amount in both directions.

This Rule effectively restricts shafts from being designed to have asymmetric properties, so that however the club is assembled, or whichever way the shaft is oriented, it will make no difference to the performance of the club.

However, many graphite shafts have a small “spine” running along the length of the shaft which may make them bend differently depending on how they are fitted to the head. As previously noted, the USGA recognizes that it is difficult for manufacturers to consistently produce a perfectly symmetrical shaft and, provided that the shaft is manufactured with the intention of meeting the above requirements, the USGA may incorporate a reasonable tolerance when evaluating shafts for conformance. Additionally, manufacturers of clubs may orient or align shafts which have spines for uniformity in assembling sets, or in an effort to make the shafts perform as if they were perfectly symmetrical. However, a shaft which has been oriented for the purpose of influencing the performance of a club, e.g., to correct wayward shots, would be contrary to the intent of this Rule.

It’s difficult to assess the conformance of a shaft in the field. A standard shaft with a circular cross-section would most likely conform to the Rules unless there is evidence to the contrary (e.g., claims by the manufacturer which would indicate non-conformance, including advertising claims). However, a shaft which is not symmetrical in cross-section, such as an oval or rectangular shaft, would not normally be expected to conform to the Rules. Manufacturers of shafts with unique cross-sections should submit them to the USGA early in the development process, prior to production and marketing.

MEN....i videoen ovenfor siger han noget, han siger "de kan"....og så nævner han noget, men det burde han ikke gøre, for det er ulovlig, men hvad er det vi taler om her ?

Svaret kommer uanset i aften, for dette SKAL man vide når man arbejder med skaft. Vi er ikke begrænset af så mange regler når vi laver udstyr som her, så de få regler som er der SKAL man ha styr på. Årsagen til at jeg tager dette ind her i denne tråden, er for å vise jer den afstand som der er mellem "idealer i regler", og den faktiske verden. Dette er nemlig en regel som ikke begrenser stort, selv om den giver udtryk for det, for denne regel brydes daglig verden over, men ingen kan gøre noget ved det, og årsagen til det skal i også få at vide når vi er igang.

Redigeret af LHW
Link til kommentar
Del på andre sites

Han siger: "By the way we install a shaft we can make it draw or fade biased" Det er no-go.

HELT RIGTIG...og derfor er det mange club makere som har sat kaffen i halsen når de ser den filmen...

- Reglerne henvender sig til 2 sider, til designer og fabrik som ikke med hensigt må designe eller producere et skaft med asymmetriske egneskaber, og til club makeren som monterer skaftet.

Fabrikken kan vi stole på, men så var det dette med "tolerancer", samt hvordan vi behandler disse. På grund af tolerancer vil et skaft som oftest ha en svag og en stærk flex linje, uden at skaftet er ulovlig. Om vi af hensyn til en ønsket flex styrke vælger den bløde eller den stive side er helt op til os selv, og deraf har ikke regelen om forbud mod installation til ønsket BIAS nogen værdi. Flex properties er de som bestemmer Bias, og kan jeg frit justere flex, og det er lovlig, kan jeg også justere BIAS, det skal bare ikke være et tilsigtet mål med nettop den indmonteringen.

Link til kommentar
Del på andre sites

Vær med i debatten

Du kan skrive dit svar nu og registrere senere. Hvis du har en konto, kan du logge ind nu for at skrive svaret med din konto.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Dit tidligere indhold er genskabt..   Slet indhold af tekstfeltet

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...

Vigtig information

Ved at bruge forum accepterer du vores Privatlivspolitik og Vilkår for brug af siden