Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Driveren er en 1"-ish længere, men gripper tilsvarende ned, som var det en 3w, men efter lidt luren på nettet, så tror jeg at fejlen er fundet - Jeg får ikke roteret NOK i hænderne i gennemsvinget OG har et lidt FOR weak grip, så de 2 ting skal lige testes af, for Karsten prøvede faktisk min driver og den stod MEGET åben, så den blev skruet lidt ned igen, trods den er spinet til den åbne (9.5°) slagflade. Og føler egentlig at jeg holder lidt igen med den ifht 3w, men om det er fordi jeg stoler mere på 3w eller min stance er forkert. Altså om jeg står FOR meget lænet bagud, for at komme mere op i den. Sættet her er ikke Moi, det var kun de foregående der var det. Karsten gjorde det ved de andre, men lige det her har jeg ikke fået gjort det ved, kun fået tjekket loft og lie.
 3. Yesterday
 4. Foruden det at man prøver at slå op i bolden, så er det sikkert længden på driveren der gør forskel. Det er ikke usædvanligt at os der spiller med en draw med jernene, får en fade/slice når vi bruger det længere værktøj. For mig sker knækket nok ved 3w. Jeg kan godt slå den lige eller med en draw, men ikke uden at kompensere lidt i swinget. Til gengæld slår jeg gerne en draw med driveren også - men det er også en 43,5"-ting, så den er noget kortere end det de fleste spiller med. Har du få kigget på MOI på dit sæt - om det passer nogenlunde hele vejen igennem? Det kan også betyde noget. Ved ikke om Karsten har udstyr til at måle det med.
 5. Samme her. Har spille ret meget den seneste uges tid, og var ved at få tingene til at hænge sammen. I går spillede jeg så i herreklubben, og spiller egentlig fint, men kan slet ikke få min jernslag til at passe og ud af det blå - på andet spillede hul - slår jeg to monsterslices out på hul 4. Normalt slår jeg en draw og har ikke slået rigtig skævt i et par måneder. På hul 16 slår jeg også to i vandet. Ser man bort fra de fire totalt missede slag laver jeg 1 dobbelt, 14 bogeys og 3 par, uden at ramme et ordenligt jernslag på runden, og slår faktisk også et drive i søen på hul 8. Jeg rammer én GIR på runden (selv når jeg ser bort fra de fire fejlslag). Den positive udlægning er at noget af spillet sidder fantastisk. Det blev til 30 point, men +8 netto fordi vi spillede slagspil.
 6. Det her spil hænger mindre og mindre sammen for mig. Efter 22-23 runder hvor det har været rigtig godt, og endda overordentlig godt er jeg fortsat nede og vende. De sidste 5 runde har budt på utallige stregede huller og scores på 24, 29, 31, 25, 31. I dag var en absolut bundskraber. For 9 med 4 streger og 10 point. Bag 9 starter ok, men det vender hurtig og ender med 12 point og 2 streger. Til sammenligning kørte det virkeligt for min makker. Alt, undtaget spillet på green var godt. Selv da han smed en bold væk i en hazard fra tee på et par 5 hul får han en birdie. Imponerende så stor forskel der kan være.
 7. True that og også derfor jeg skrev, at der var forskellige faktorer der spillede ind og hvordan man kommer i mål, men der må vel være en eller anden sammenhæng ellers kunne den liste ikke laves tænker jeg. Jeg vil dog selv påstå, uden at have tjekket det, at jeg holer mere end 27% fra den distance. Men nej, det er ikke en rettesnor, men dog stadig sjov statistik
 8. Det er gennemsnit. Der er meget stor forskel på hvor gode bogeygolfere er til de enkelte elementer af spillet. Jeg spiller med bogeygolfere der minimum putter på højde med scratchgolfere (men så har andre graverende mangler). Jeg kender også en tæt på scratchgolfer, der putter noget ringere end jeg gør, som tæt på bogeygolfer (der vel putter lidt bedre end gennemsnittet). Endelig er der stor forskel på gode og dårlige dage (også hos PGA-Tour-spillere). På en dag hvor man spiller godt, er man jo en del bedre end sit eget gennemsnit. En del af grunden til at vi dømmer os selv så hårdt er at vi næsten altid kun ser de bedste, på deres bedste dage, putte på TV. Det er dem der er med fremme, og er det sammendrag er det kun sjældent relevant at vise missede putt.
 9. Fedt! Det er lige sådan noget jeg godt kan lide at se/sammenligne med - Det er også sådan jeg ser/læser reviews af grej, fordi man føler man er på ligefod med anmelderen, selvom mange faktorer selvfølgelig spiller ind, men det er faktisk meget overraskende at man er nede på 27% ved 2.4m.
 10. Der er unægtelig en del forskelle. Greens er hurtigere og formentlig vanskeligere at læse, hvilket øger sværhedsgraden. Omvendt har de meget detaljerede green-bøger, en caddie, som kan læse med, og så bruger de nok lidt mere tid end os andre på at træne..... Her er hele tabel 3.10 fra Every Shot Counts, som også viser data for en scratch-golfer og en 90-shooter (bogey-golfer). Bogey-golferen er helt nede på 27% for 8 fod (2,40 m), så kun hver fjerde put kan forventes at gå i. Han skal ind på 5 fod (1,5 m) for at forvente 50% succes. [Mark Broadie: Every Shot Counts, 2014]
 11. Og derfor kunne det nemlig være sjovt at se, hvordan en statistik så ud, omend den ikke er så detaljeret. Kan stadig ikke finde den PDF jeg fik fra en herinde, hvor man ser spredningen ifht hcp gruppe - Mener dog ikke der stod noget om holede puts i %.
 12. Ok, det tager jeg selvfølgelig for gode varer, har bare hørt (fra en Pro-træner) at det var 10 fod der var 50% grænsen. Uanset er det nok svært at sammenligne. De spiller på nogle helt andre green end vi gør, og presset er nok heller ikke sammenligneligt. Er dog enig i pointen, nemlig at vi nok er lidt hårde ved os selv eller stiller urealistiske krav til vores evner.
 13. Tallene i linket er ikke noget skribenten selv har fundet på og de er ikke konservative, men de korrekte retvisende tal. Det er nemlig en direkte afskrift af tabel 3.10 i Every Shot Counts af Mark Broadie. Jeg kontaktede Mark Broadie via Twitter i går for at høre om der var sket ændringer, siden disse tal blev offentliggjort. Svaret er, at de ikke er ændret - se nedenfor. Så enhver som kan hole mere end halvdelen af sine puts på 2,40 meter er altså bedre end PGA Tour proernes gennemsnit
 14. Last week
 15. På PGA-TOUREN holer de 50% fra 8 fod (ca. 2,40 meter). (kilde: Mark Broadie: Every Shot Counts - det er bogen om Strokes Gained systemet). Blev diskuteret mere på s. 12-13 i tråden nedenfor og de reelle stats fra PGA-TOUREN kan man nørde på dette link https://www.pgatour.com/stats/categories.RPUT_INQ.html
 16. Kan ihvertfald huske en 3 eller 5 Wood der kom over knæet efter du prøvede at slå den fra en bunker 😂😂😂
 17. Åh trådstarter har nu set mig få knækket en kølle eller 2 Det er jeg helt enig med dig i, men forstår bare ikke forskellen skal være SÅ stor fra 3w til 1w - Kunne jo som sådan også bare helt droppe driveren, for slår faktisk næsten ligeså langt, men kan dog lige carry den lidt længere og der er jo nogle huller, hvor en bunker eller sø skal forceres, men jeg har større succesrate med 3w.
 18. Det er da trods alt bedre at du ikke har fået knækket koden end at du har fået knækket driveren (hvilket jeg selv har prøvet) 😭🤮 Jeg vil ikke sige at det at slå jern og 5w er det samme som at slå en driver for mig. Med min driver har jeg bolden længere fremme i stancen, for at kunne slå mere op på bolden og dermed bliver slaget lidt anderledes and med mine jern, hvor jeg slår mere ned på bolden.
 19. Men hvad jeg så ikke fatter en bjælde af, det er at jeg har en lille draw på mine Jern, hybrid og 3wood, men driveren, den lever sit helt eget liv og er betydelig sværere at styre, selvom jeg synes jeg svinger præcis som med min 3w og den er jo ikke 10cm længere. Det er den sværeste kølle at slå, men SÅ svært burde det nu heller ikke være og efter mere end 10 år, så har jeg stadig ikke fået knækket koden og det er trods lektioner.
 20. Og nu er det jo så blevet endnu nemmere at måle op på greenen inden man slår, da man også må berøre puttelinien. Det måtte man jo ikke tidligere og det kunne besværliggøre det at måle op med et målebånd inden slaget.
 21. Jeg er ikke i tvivl - det sværeste slag at slå er med garanti det LIGE slag! Lagt størsteparten af alle slag har en eller anden form for kurve. Nogle har så en tendens til at slå en slice eller en hook. I det tilfælde vil jeg også anbefale at man stille op i den side bolden kurver mod og sigter mod den anden side af fairway, som også @Kitter skriver. Men man skal klart en tur på rangen og lære at begrænse sine boldkurver for at blive en bedre spiller.
 22. Det er også derfor jeg lige fik troværdigheden med, men har aldrig selv lige set, hvordan en klubgolfer så ud. Kan dog huske en herinde engang sendte et billede fra en af Golfbladene, hvor man kunne se forskellen på 3 forskellige hcp grupper og hvordan spredningen var. Ret sjovt at se. Jeg holer helt sikkert heller ikke 50% fra 3m, når jeg skal, men jeg er underligt nok ret sikker på mine alt alt for korte/lange retur puts (man kan sgu da ikke kalde et for kort put retur put?).
 23. Dagens hulspilsmatch i herreklubben, hvor vi spiller med fuldt handicap, var hurtigt overstået. Min modstander havde 6 slag på mig, men han havde en rigtig svær dag på kontoret og jeg vandt de 4 første huller. Han vandt 2 af de huller han havde slag på, så jeg rundede 2 up. Hans fortsatte med at sprede bolde i højre og venstre så jeg vandt de næste 5 huller med boogie og vandt matchen 7 og 5. Med givne puts var jeg 2 point bedre end handicap efter 13 huller.
 24. Den ser lidt konservativ ud. Ifølge den er en Tour Pro på 50% fra 8 fod, det jeg normalt har hørt er at de kommer på 50% fra 10 fod. Når vi kommer længere ned i handicap, så bliver det meget variabelt. Jeg spiller med en handicap 8'er, som vel i hvert fald er på scratch-niveau med putteren. Jeg holer ikke 50% af mine 3 meter puts - slet ikke, men når der ikke er noget fald, Greens ruller true og jeg ellers spiller nogenlunde godt, så skal sådan en altså sidde 4 af 5 gange. Den sad da også lige i koppen, hvis ellers den var rullet en omgang mere.
 25. Meget har jeg set og hørt gennem de 12 år jeg har spillet, men den med hatten var ny. Dog er jeg overrasket over at det er selvsamme person, som åbenbart læser reger på sin egen måde og også lige laver sine egne fordele - Gad vide om han også er typen, der altid finder sin bold, når man ér gået væk fra ledestedet?
 26. Lyder da som en riiiiiigtig hyggelig bolde du havnede i
 27. Det mente jeg også, men den ene af mine medspillere mente at når det var på green så måtte man ikke. For mig havde det ingen betydning om jeg målte før eller efter, så jeg lod det ligge og puttede inden jeg målte. Det var i øvrigt den sammen spiller som lagde sin kasket og slog slaget mens den stadig lå der. Mente også godt nok at det ikke var tilladt men gad ikke stille spørgsmål til det på banen og glemte at tage det med ham da vi kom ind.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

Ved at bruge forum accepterer du vores Privacy Policy og Terms of Use for brug af siden