Jump to content
Vild med Golf


Guest

Fitting Hos Fooore Golf Lab

Recommended Posts

Guest

Jeg har fået dette spørgsmål på epost, og vil efterhånden som tiden er til det, efterfylde med mere info i denne tråden. Denne post er derfor kun en start, da alt udstyr har sine egne metoder.

JERN

Basic for alle er jern set, så lad os starte med dette. Ingen udstyr kan fungere uden DIG, så det er IKKE udstyret vi starter med men dig som spiller. Metoden er stort set den samme også for det andet, men med sine specielle sager man der skal tage hensyn til. Her går derfor det generelle, og det specielle for jern i en og samme.

SKAFT LÆNGDE

Dette er start stedet i ALL fitting, og uden denne afklaret, har vi ikke noget grundlag og vurdere det øvrige fra, så vi kan ikke udsætte dette. Vi må starte med dette. Jeg tager et mål vi kalder Wrist to floor. Dette beskriver jeg ikke mere her, da det er beskrevet i 100 tals post rundt om, men det handler om og finde ET START STED, for hvad for en skaft længde du som spiller SER UD TIL at kunne spille bedst med.

Jeg vil SE dig slå med det længste jern du behersker af det du har i dag, samt dit favorit jern

(Video fra 2 sider). Ud fra hvad jeg kan SE på din stance og opstilling, kan jeg nemmere bedømme om dine jern er for korte eller for lange, og sammen med Wrist to floor målet har vi en basis for hvor vi skal justere os. Mange behøver ingen justering fra den "std" eller "norm" jeg bruger, men vi søger og finde den rigtige skaft længde, med intervaller på 0.25 tommer for slut resultatet ift en "std".

Det betyder at vi fitter ud fra Standard, eller i intervaller på 0.25 kortere eller lengere.

Jeg samler en test kølle (skru kobling mellem skaft og hoved), med det hoved vi ønsker og prøve, og det skaft vi TROR vil passe dig og dit swing med hensyn til VÆGT, FLEX og BENDPROFIL, samt LÆNGDE, samt SWINGVÆGT & COUNTERWEIGHT

Skaft vægten er et spørgsmål om køllens TOTAL vægt, som skal passe med din fysiske styrke, samt behov for stabilisering af swing TEMPO og SWING PLAN. Det handler om og finde den "modstand" fra køllen, som gør at din krop kan betjene den optimalt.

Skaft vægten er den enkelt faktor i køllens som betyder mest for den club speed du kan opnå. Lettere kølle, jo større er POTENTIALET, for club speed. Men vægten må IKKE reduceres mere, end at spilleren har den fornødne "modstand". Bliver vægten for lav vil han ikke kunne holde et stabilt swing plan, han taber rytmen i sit swing tempo, og han vil deraf ramme bolden dårlig, med dårlig smash faktor / kraft overføring som resultat.

Man oplever også at club speed går OP, selv om vi gik op på skaft vægt, da det handler om og finde den "modstand" som gør at DIN krop har fuld kontrol, og deraf kan opnå den maksimale club speed med denne køllen, uden at det foringer kvaliteten på hvor godt du rammer.

Grundregelen er, større egenvægt og styrke hos spilleren (ja spillerens personlige vægt er et parameter), jo tungere skaft bør han vælge. Et tung skaft vil dæmpe og glatte ud rytmen i et swing der syder af power, og stabiliserer et godt boldtræf for denne spilleren.

MEN man oplever somme tider at en stor og tung spiller med mange kræfter betjener et meget let skaft uden problemer, mens en mindre og svagere spiller kan bedre sit boldtræf med et lidt tungere skaft end bogen tilsiger. Skaft vægten er derfor en meget personlig præference som må passe spilleren.

SWINGVÆGT & COUNTERWEIGHT

Denne delen hører egentlig til efter skaftet, men da det griber ind i det hele, må dette flettes ind i fittingen. Swingvægt, forkortet SW, er ikke vægt som sådan men et udtryk for en kølles balance og feel af vægt. Den bestemmer din feedback for hvor godt du kan FØLE hvor køllehovedet befinder sig i swinget, samt at den påvirker din release timing. (Release er omtalt lidt senere). Om SW er for stor, vil du ikke klare og holde din relese, men køllen vil tvinge sig fri før du selv ønsker det, om du har kontroll på dette med release. Er SW for lav, vil du være "blind" ift hvor køllehovedet befinder sig i swinget, og du vil ha problemer med og ramme bolden af samme grund.

SW påvirker også flex styrken i skaftet, og den vil deraf påvirke din feel af flex, samt den feedback du har fra måden skaftet arbejder i swinget, både ved load og unload (Load og unload omtales senere)

Høj SW faktor giver fornemmelsen af et mere solid boldtræf, men en lav SW faktor gør det modsatte.

Counterweight, eller vægt man tilfører eller tager bort fra grip siden af en kølle, påvirker balancen, og deraf fornemmelsen af køllens vægt og fornemmelsen hvordan skaftet arbejder. Counterweight påvirker ikke flex, slig SW ændring gør.

Hos nogen, men ikke alle, vil tilførsel af vægt i grippet gøre at man opnår en anden feel og kontrol på køllen, og for disse vil både hevet club speed grundet bedre release timing, samt bedre bold træf generelt grundet mere rigtig "modstand" kunne opnås. Både bedre længde og dispersion/præcisjon kan opnås ved og fin tune SW og Counterweight til den enkelte spiller, da det er dette som afgør hvor godt du har kontrol over køllen.

MOI Match

Dette er en alternativ metode for en eksakt matching af fornemmelsen / Feel af vægt fra køllehovedet. Det kan laves på alt udstyr, men hos mig er det primært interessant når man skal lave en eksagt KOPI av den feel en anden kølle man synes godt om har, og denne feel af balance og vægt skal duplikeres EKSAGT på grammet over til en ny kølle man skal lave.

Swingvægt matching giver ikke den helt eksagt samme modstand og vægt feel fra kølle til kølle, selv om et jernset er matchet til samme SW værdi digitalt korrekt. Årsagen er at metoden ikke opfanger det faktum at "modstanden/MOI" øger når køllen bliver længere. Et 3 jern har derfor mere modstand end 9 jernet, selv om vi har hævet vægten fra køllehoved hele vejen op over med 7 gram ekstra progressivt, efterhånden som jernene blev kortere. Om modstanden din krop føler, og som den skal overvinde ved fysiske kræfter skal være helt ens for alle jern, er det derfor en MOI match vi skal lave, men det er ikke så vanlig og gøre dette på jern. Metoden er bedre til og matche woods eller hybrider, eller "kopiere" din favorit driver.

Laver man flere woods f-eks 3W og 5W mener jeg det er en god ide, at man fin-tuner den ene til den er perfekt, og duplikerer denne feel af vægt balance med MOI matching over til den anden. Om du holder dine øjne lukket når den gives til dig, skal du ikke kunne fortelle hvad som er den ene, og hvad som er den anden når du swinger den. De vil føles som om de var den samme køllen, selv om de både har forskellig totalvægt, og er i forskellig længde. Disse variabler er elimineret eller udlignet fra fornemmelsen ved hjælp af samme "modstand, eller MOI værdi.

FLEX

Flex er et tema der man man hurtig går sig vild, så jeg skal forenkle min forklaring, og hellere fortelle hvad det er vi søger, end og gå i komma massakre på tech specs. Efter som Flex IKKE kan bedømmes teknisk, uden og inkludere HELE skaftet, er BEND PROFIL automatisk med når flex vurderes. Glem alt om at Club speed = flex. Det giver en akkurat lige så nøjagtig fitting som og sige at en med HCP 36 altid bruger 2 slag ekstra pr hul.

Der findes ingen standard, og eftersom både feel og performance skal gå op i en højere enhed, og den ene faktor afgøres subjektivt af DIG, skal vi både bruge Trackman og anden high tech for og måle performance, men det hjælper ikke om FEEL af køllen i nogen del af swinget ikke er god for dig.

FEEL er meget vigtig. Det er ved FEEL du kan "navigere" med køllen, da du skal kunne føle hvor hovedet er, og hvordan skaftet arbejder i de forskellige faser af swinget. Mange gør den fejl, at de vælger et skaft som er for stivt, eller har en bend profil som ikke responderer rigtig i forhold til måden de swinger på. Resultatet er ikke kun dårligere performance, men de taber vigtig information fra feed back og feel, da skaftet ikke arbejder slig at det passer til din måde og loade det på.

Følsomhed og hvad man kan lige slags feedback, er meget individuelt, så info fra SPILLEREN til club fitteren om hvad han føler, hvad han kan lige ved det, og hvad han ikke kan lige ved det han føler, i ALLE deler af swinget, er derfor vital information, slig at club fitteren ved hvor han skal justere, og hvilken retning.

BENDPROFIL handler om hvordan skaftet vil bøje sig ved load og unload, når akkurat DU bruger dette. BP vælges derfor ud fra flere parameter i dit swing, og club speed ER med, men kun i parentes. Club speed danner grundlag for en given butt CPM styrke, men vi må ofte justere os en hel flex klasse den ene eller anden vej før det hele passer. Jeg henter info om de parameter vi korrigerer flex med, ved og studere high speed video i slow motion.

LOAD af skaftet, er alle de steder i swinget der du TILFØRER power

Det er BUTT delen og øvre del af midt sektionen som gives størst opmærksomhed, når vi vurderer LOAD.

UNLOAD er selve release av køllen, der den energi du har tilført, frigøres

Det er TIP delen og nedre del af midt sektionen som er fokus, når vi vurderer unload og release

De steder man legger til eller trekker fra "load energi" til køllen er:

# Tempo eller samlet TID fra adressering til impact , Slow, medium, fast

Jo kortere tid, stivere flex

# Selve nedswinget - Smooth, Normal,Agressiv

Jo mere power som bruges til og sætte fart ned fra toppen, jo stivere flex

# Swing duration - Længden på dit swing. Fuldt swing, 3/4 swing, eller noget andet?

En som har et kort swing, bruger relativt set mere power i ned trekket end en anden, om de opnår den samme club speed.og releaser på samme sted. Jeg må derfor se både hvor meget han aksellærerer fra toppen og ned, men også hvor langt denne delen af swinget er. Kortere swing, stivere skaft.

# Vendingen i toppen af swinget - Deles op som smooth, normal, fast

Som med de andre deler af swinget, jo mere power i brug, jo stivere skaft

Her kan man med selvsyn se, at den mulige "lotto rækken" har rigelig med variabler, men dette er GROV scalaen og ikke den jeg benytter, den er finere i oppløsning, og alt efter hvad som er DIN personlige måde og loade energi til skaftet på, er der en given bendprofil som passer. Derfor har PFC centre den fordel, at vi kan "tune om" på et skaft, slig at bendprofil og flex bliver den rigtige for akkurat denne spilleren, for mange af vores skafter er "metervare" lavet for akkurat dette formål.

UNLOAD eller release af køllen.

Det er her klinten skilles fra hveden for og bruge en metafor. Release timing, eller det stedet i dit swing der du frigør den energi du har tilført skaftet, Release timingen bestemmer ALT,(ift bend profil/stivhed i TIP) for dette er REVISOREN i dit swing.

Se for dig en spiller som har en enorm gammeldags analog klokke på vegen bag sig når han swinger.

Vi ser på armene hans, de er VISERE på urskiven.Tiden stoppes, i det splitsekund at den ekstra vrid man lavede med sine hender i toppen av swinget er ved og åbne sig. Det er her RELEASE og unload ef energien du har ladet med starter. Denne deler vi brutalt kl 21:00.

En spiller med dårlig teknik, vil kunne lade skaftet med atomkraft i vendingen og nedtrekket, uden at han opnår stort, om denne energien ikke frigives på akkurat det rigtige sted i swinget. Timingen af hvornår man skal slippe køllen fri bestemmer om skaftet kan overlevere hele energien eller ikke.

Det typiske for mange klubgolfere er at man åbner sine håndled for tidlig, og deraf er den energi man ladet til skaftet "brugt op" når køllehovedet når frem til bolden. Du taber både clubspeed, og dynamisk loft. Du taber clubspeed da du jo sluttet og lade skaftet højt oppe på klokken, men du har jo mere tid til og gøre dette, og derav kan du både lade mere, samt frigive energien på den rigtige tid. Du taber dynamisk loft, ved at den frembøjning av skaftet som skulle tilføre loft er opphørt når køllehovedet kommer frem til bolden.

Tilhører du de som releser højere op end kl 21:00 vil der være lille eller ingen difference fra bendprofil til bendprofil, på andet end feel af flex. Skaftet bending forover mod bolden som for en med lav club speed skulle tilføre loft og hjælp til løft af bolden er ikke der ved impact. Skaftet har rettet sig op igen, da det var for lang TID fra release til impact, så skaftet spiller ingen rolle. Vi kan KUN ændre launch til han ved og bruge LOFT ikke ændre skaft, for skafterne "virker ikke" når man slipper de fri for tidlig. Derfor er high eller low launch lige meget til denne spilleren. Skaftet er dødt ved impact uanset.

Det eneste vi kan gi han af tilført dynamisk loft kommer fra offset, eller RCOG som er afstanden fra skaft centrum og bagud til COG, men selv denne frem bøjning kan ophøre helt eller delvis om skaftet er for stift, eller frigøres alt for tidlig.

Holder man sin relese så armene peger LAVERE på klokken end 21;00, så vil skaftet "virke progressivt", jo længere ned mod klokken 18 man kommer. Jo nærmere klokken 18 man kommer, jo større differencer vil der synes, selv på små tekniske differencer i skaftet .Hvor skal skaftet være stift, og hvilke deler skal være blødere.

Det er denne komma massakren mit værksted er special lavet for og levere. BEND PROFIL er derfor de i søger, ikke kun en given over all flex styrke.

Det jeg skriver her, er selveste årsagen til at en nybegynder kommer godt fra det, med stort set hvad som helst fra hylden, bare længden er rimelig og grip size er OK. Skaftet har næsten ingen betydning for andet en feel, før han som spiller teknisk set er i stand til og time sin release, så skaftet arbejder som det er designet til og gøre. Da først kommer "sandhedens øjeblik" for spiller VS bendprofil og flex. Indtil da er "made for anybody, i ? flex " det rigtige skaftvalg, om det føles godt for spilleren, om vi isolerer dette spørgsmålet til BENDPROFIL. Det er release timeingen som afgør om denne har nogen betydning til eller fra for den enkelte.

Når vi taler om bendprofil, så taler vi om den relative stivhed i 3 deler af skaftet, nogen taler i 4 deler, mens det MÅLES og beregnes i intervaller så små man finder tjenlig. Normalt 5 eller 6. Hvorledes DESIGNEREN af skaftet har tegnet det for og flexe ved man kun grovt set, og trim fra den ene eller anden side, vil altid rykke på profilen skaftet vil bøje sig i.

SKAFT LÆNGDE og påvirkning på flex

Skaft længden som stort set betyder forskellig længde på butt, påvirker ikke kun swingvægten gennem længde differencen, den påvirker også både flex styrken og bend profilen. Alt efter den relative stivhed som er i skaftets butt ende i forvejen, ændres flex og bend profil forskellig fra skaft til skaft, når vi gør noget ved længden på butt enden af skaftet. Har skaftet en relativ stiv butt, bliver hele skaftet stivere når det forlænges (ikke kortes helt ned til standard længde fra rå skaft). Hvis skaftet en relativt blødt i butt enden, bliver hele skaftet blødere når vi laver dette længere end standard fra rå skaft.

Et Dynamic Gold vil ved 1.5 tommers forlængelse, ha tabt en hel flex klasse, så et X100 skaft vil kun yde flex styrken til et S300 når vi forlænger dette med 1.5 tomme. Det vil også launche højere end et S300 da bend profilen er ændret. Vi kan derfor på Dynamic Gold bruge tommelregelen at 0.5 tommers forlengelse, reducerer flex med 1/3 del af differensen mellem 2 flex klasser, akkurat om Softstepping 1x gør. Forlenger vi med 1.0 tomme har vi spist op 2/3 dels flex, tilsvarende sofstepping 2x, og ved 1.5 tommer har vi tabt en hel flex klasse.

Et Projext X skaft derimod, bliver STIVERE når det spilles længere end standard. For og bruge det samme eksempel ved 1.5 tommers forlengelse vil et skaft som var flex 6.0 i standard længde, være stivet op til 6.4 om vi forlenger dette med 1.5 tommer. Denne spilleren burde måske bruge 5.5 som basis, da disse vil spille til 5.9 når de er forlenget med 1.5 tomme, om flex 6.0 var idealet for han

Skaft længden som skal bruges, er derfor ikke KUN et spørgsmål om lengden som sådan.

Vi må hele tiden tage hensyn til hvad der sker af endringer når vi går op eller ned fra standard længde, og det er IKKE ens fra skaft til skaft som jeg viser her. Nogle skafter bliver stivere, andre bliver blødere, mens et kan følge med progresiv udlingning af flex opp eller ned, slig at flex styrken IKKE endres om længden endres. Der findes KUN varianter og tommelregler, ingen standard, for profilen vi starter med afgør det hele.

BENDPROFIL som GAME IMPROVEMENT FAKTOR

Udover at skaftet skal passe, så det loader og unloader optimalt i forhold til DIN personlige måde og swinge køllen på, er det også Game Improvement faktorer, eller "hjælpe faktorer" mod sine typiske miss hits, i bend profilen.

En spiller der har tendenser til at han over loader, og har en late release, med det til resultat at han møder boloden med lukket køllehoved, og en hook til følge når han virkelig går efter den, skal ha en stivere tip profil, og en blødere mid sektion end det skaft han benytter. Når vi flytter skaftets bend point op mod grippet, vil vi reducere dynamisk loft/lukning af køllehovedet, men for at feel ikke skal blive meget stivere, tager vi den lidt ned et andet sted i skaftet mod midt sektionen. Ideelt set skal denne spilleren af hensyn til GI, ha et skaft som er blødt i BUTT (hindre hooks) , men det vil her give mis fit ift en brutal load af skaftet. Spilleren jeg taler om her passer for et Project X stål skaft i sine jern

Om han var lidt mindre brutal i toppen og ned swinget, men stadig har over load og sen release med hooks som mis hits, er det bend profilen til et Dynamic Gold som passer. Dette har en blødere BUTT vs Project X, så den er bedre for de som ikke loader så brutalt at stivheden i butt sektionen bliver så vigtig.

Er det slice som er miss hits, vil en profil som lukker mere, altså en blødere tip give Game Improvement og hjælp mod dette. Eksempel er et Dynalite Gold XP, som mange har kendskab til i sine Mizuno jern. De andre deler af skaftet, mid og butt bestemmes ud fra load og feel behov. Mere brutal load, stivere butt, mens mid sektionen er en slags udlignings post for feel, men den giver samtidig tilførsel af dynamisk loft, dog mindre end et skaft som har en blødere tip. Profilen på Dynamic Gold, der BUTT relativt set er det blødeste, tilfører derfor mindst dynamisk loft til køllehovedet, og en blød butt med relativt stiv mid og tip som dette giver derfor LOW Launch, mens det som er blødt i tip giver HIGH lauch. Måden skaftet bøjer sig på, afgør altså tilførselen af dynamsik loft, og deraf boldkurven.

Om vi deler skaftet i 3 deler og ser på MID som udligning, vælges BUTT og TIP stivhed slig

BUTT

Højere club speed, stivere butt - Grundparameter som angiver "start flex" eller BUTT Cpm

Mere brutal vending og nedswing, stivere butt - Korregerings parameter fra club speed

Eftersom BUTT Cpm også bruges som "Over all" flex, altså den flex som oplyses DIG, er det for RIFLE og PX fra BUTT Cpm styrken, at flex tallene kommer fra. 6.0 betyder at en Driver med SW D3 i 43 længde som gav værdien 260 CPM når den blev målt på butt cpm. Om værdien var 265 ville flex være 6.5 og var Cpm 270 ville flex være 7.0. Trek fra 200 cpm, og stik et komma i mellem, så har du flex styrken. MEN KUN I DETTE FALD. Når lengden eller SW værdien endrer sig, er den en anden CPM værdi som giver flex 6.0 eller hvad det nu er vi søger.

TIP

Realese timingen afgør hvad for en TIP stivhed som passer. Jo tidligere den er, jo blødere tip skal du ha, slig at ønsket tilført DYNAMISK loft kan opnås. Jo senere din realese er, jo mere progressivt vil skaft spidsen arbejde, og til slut lukker den for meget ift til positionen af dine hænder, og en hook opstår. Dynamsik loft og launch samt spin vil her forlengst ha passert det der er for meget af det gode , så vi må til spilleren med late release, gå efter et skaft med en stivhed i tip der er stor nok til og begrænse tilførselen af dynamisk loft, til vi har den boldkurve vi ønsker.

Både tip, mid og butt stivheden påvirker feel af flex. Et skaft der ikke alle deler af skaftet passer med spillerens swing, vil han opleve som "wippy" eller for stivt, uden at det teknisk set behøver og være mere end en sone i skaftet som ikke passer. Det klassiske eksempel er Project X stål skafter. Om du IKKE har et powerfuldt swing, med en late release vil dette skaftet føles stivt og dødt, selv om butt Cpm passer med din club speed. Bare spørg en som liger dette skaftet, Han oplever de fleste andre skafter som gimmi strik, da en eller flere sone flex ikke kan tage imod den kraft han loader med, og deraf overbelaster han skaftets flex styrke i denne sonen, og så føles HELE skaftet for blødt og ustabilt ud, og det er akkurat ustabilt det bliver, når man over loader en del af det.

SKAFTLÆNGDEN ved fittingen

Alle test hoveder til jern er #6, og skafterne er i 3 alternative længder

Jeg har valgt og bruge "US NORM" for der er ingen standard. Den "Norm jeg bruger siger at et #6 jern er 37.50 som "std", og alternative skaft længder er PLUS eller MINUS 0.5 tomme. I fald nogen havner udenfor dette, har jeg altid ekstra uncut skafter, slig at en spiller som behøver 1 tomme forlængelse, vil kunne teste det, men det står bare ikke færdiglavet i min rack (men havner der om det laves).

KØLLEHOVED

Hovedet vælges ud fra hva som er dine mishits, behov for tilgivelse eller playability, samt swingstil og ambitioner, samt ønske om feel. SWINGSTIL og geometrien på SÅL er ikke noget jeg tager let på, og dette bliver vurdert ikke kun på jern og wedger, men også på hybrider, woods og puttere. Det er KUN driveren som har en sål uden inflydelse for dit spil, så denne tager vi ikke hensyn til der.

(ja jeg ved godt at TM drivere har en plade som influerer ved adressering, men det er en anden bog)

Trackman er nå i brug, sammen med video fra 2 sider. Bagfra og fra siden. Boldene som benyttes påføres et mærke som rettes mod sweetspot ved adressering, så vi kan se hvor på face du rammer.

Når vi har fundet den længden som passer, har vi også samlet nok data fra Trackman, samt at du som spiller har oplevd hvordan det hele FØLES. Din feedback er den som afgør. Vi bruger disse data, samt din feedback og søger assistance til et bedre skaft valg for dig ved hjælp af Shaft fit Pro. Uanset forslag som kommmer op, er skaftet på plads og klart til test.

En ny runde med Trackman vil fortelle om vores mål i tal og tørre data blev indfriet, og du kan selv fortelle hvordan oplevelsen af køllen er for dig. Nye finjuseringer og tester fører os til målet.

Målet er det du som spiller som definerer. Jeg bistår dig gerne med hvad JEG mener er det rigtige og prioritere, for der vil alltid være noget som bør gå foran andre sager, men du har alltid siste ordet.

Vi bedømmer så hvad som er det længste jern du kan spille godt med, og hvor langt ned i de korte du vil spille til fuldt swing. Det betyder at vi ofte må tage en GW med som del af et jernset, når vi skal lave en serie som passer sammen. Det kan meget vel være en du har i forvejen, men vi tester så denne, og vurderer om den passer ind, eller om den kan/bør justeres ellert skiftes ud.

Vi vurdere også om du er tjent med og spille et set med de klassiske 0.5 tommers differencer, eller om vi bør bruge 5/8 dels differencer, samt loft som følge af dette. Skaft differencerne vælges ud fra din fysik og behov for en funktionel stance. Nogen af os er ikke så fleksibel, og vil deraf kunne nyde godt af mindre spring fra det længste til det korteste jern. Bruges 5/8 dels spring i længde difference fra jern til jern, kan de lange blive nemmere og ha med at gøre og man kan ofte få med et jern man elles skulle udelade, da den oprindelige længden gjorde det for svært og ramme godt. I den andre enden, de korte, vil en mere upright stance som følge af lidt længere skafter i de korte, tjene en med lidt mindre bevægelighed i ryg (typisk spillere som mig selv)

5/8 dels spring er IKKE for den bedre spiller med god fysik, men for den mere tilårs kommende, som har behov for lempelser fra udstyret i forhold til sin egen fysiske tilstand. Det kan også være tjenlig til nybegyndere som starter i relativt høj alder, og som ikke har ambitioner om og blive elite spillere

GRIPS ved test og fitting

Grippet er IKKE uvæsentlig for dig. Diameter, profil og traction skal passe med dig og dine ønsker, og de forhold du spiller under, med eller uden handske. Fooore Golf Lab bruger Golf Pride grips, og vi har altid en model der passer DIG. Da vi bruger trykluft montering på vores demo køller, tilpasser vi grip size, og benytter ønsket grip også når vi fitter udstyr. Grippet og grip size er en væsentlig del af køllen, så dette kommer vi tidlig ind på, og de afsluttende tester er derfor altid med passende grip size og tape profil, og det grip du ønsker og spille med

HUSK. Selv om de fleste grips er kileformet med mindre diameter til den højre/nedre hånd, er det ikke givent at det er dette som passer bedst til dig og måden du spiller denne køllen på. Man kan ved og fordre op med tape under hele eller deler af grippet, justere denne profilen, så diameteren og kile profilen i HELE grippet er passende for dig. Om du tit tager et lavere greb på den aktuelle kølle, en Wedge f.eksempel, vil en større diameter i den nedre del af grippet være godt for dig. Det samme om den højre hånd er for aktiv i lukning af køllen, og dominerer i dit swing. En større diameter i den nedre del af grippet, vil hos nogen kunne dæmpe de negative effekter af en for aktiv højre hånd.

BOLD

Bold fittting er inkluderet,men tag meget gerne med dine egne gamere (det slider mindre på mine)

Det vil kunne være gode tuningsmuligheder i bolden, og vi søger jo en kombo mellem Spiller, Køllehoved, Skaft, Grip og Bold, som gør at det hele går op i en højere enhed. Det er jo dette "teamet" som skal der ud, så alle må være med på fittingen. Om vi går fra det ene yderpunkt til den andet, har tester vist indtil 4 grader i ændret launch angle, KUN grundet bolden. Bolden er også en væsentlig bidrags yder til den FEEL som opstår når du rammer den. Fitting indendørs har deraf den fordel at vi ikke donerer gamer bolde til rangen, men kan genbruge de

Jeg har IKKE alle modeller som er der ude, men et repræsentativt udvalg af de mest solgte, i en passende mix af egenskaber. Vi har en som passer dig, om du ikke har valgt den i forvejen, da fitter vi med den, så vi kan brude de korrekte data, og den korrekte feel og feedback som du oplever.

Er det HYBRIDER som er tema, skal disse opfylde det ovenstående, samt passe til og slå den længde som ønskes, gerne som naturlig erstatning for et jern, men ikke nødvendigvis. Woods det samme, og på ny er det den ønskede længde og boldkurve, godt stop for og gå efter green eller godt rollout på fairway eller noget der i mellem, det hele med basis i ovenstående som omtalt for jern. Driveren, Stupid long and strait/ Risk & Reward eller the ultimate "Play club" som aldrig misser en fairway. Hva er dit ønske her ? Wedgene har ikke kun en given længde de skal slå, men her er det serdeles vigtig at måden DU spiller disse på, er hensyntaget i sål geometrien. Her kan man brutalt eliminere antallet misshits, kun ved og vælge den rigtige sål. Putteren, den du skal krone værket med. Her skal det ikke være rom for nærver eller misshits. Det har man ikke råd til.

Du har alltid siste ordet, men JEG mener at målet med en fitting kan oppsummeres i 3 ord.

# Dispersion - de lengder og boldkurver du ønsker og opnå, samt konsistens for disse.

# Feel - det HELE skal føles godt for dig. Alle deler af swinget inkludert feel fra impact.

Det vi ender opp med fra disse 2 er:

# Favorit køllen, men i 14 varianter som i sum er din bag

EDIT Links til de andre køller i denne tråden

Dette indlæg er forfremmet til artikel

Edited by LHW
Skrive lejfs, og noget tilleg om bendprofil og bold

Share this post


Link to post
Share on other sites


Guest

SUPER SUPER SVAR!!!!

Det er altid en stor fornøjelse at læse dine indlæg, det skal du have en stor tak og for at du deler din store viden til os andre golf nørder.. ¡¡

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helt enig Buhe.

Det er simpelt hen utroligt hvad LHW ved om golfudstyr, fitting m.v. Jeg glæder mig til at jeg en dag får sparret penge nok sammen til at kunne købe en komplet bag fra Sæby. Drømmen er ikke så meget et bestemt handicap, men bare viden om at det der er i baggen er lavet specielt til mig, og derfor vil gøre mit spil bedre og mere ensartet. Samtidig vil jeg vide at skulle der komme et mishit er det helt alene min skyld - for udstyret er tilpasset mig på alle måder. Jeg kan ikke sige andet end at jeg håber at få tid, penge og mulighed for at besøge dig en dag eller flere i Sæby Lars.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enig! Imponerende viden og selv på WRX imponerer Nordmanden!

Kan ikke lade være med at tænke det lidt ærgeligt al den viden skal placeres i Sæby men hva... Så er der jo heller ikke længere derop.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Enig! Imponerende viden og selv på WRX imponerer Nordmanden!

Kan ikke lade være med at tænke det lidt ærgeligt al den viden skal placeres i Sæby men hva... Så er der jo heller ikke længere derop.

Vel, nå nå i ikke tro at jeg er nogen GURU på dette, for jeg går stort set i spor andre har gået op lang tid før jeg selv berørte en Golfkølle. Det som vel gør at jeg har fået lidt opmærksomhed i USA er det samme som her i Danmark. det er MANGE om kan dette, men de bruger ikke sin tid i forum på og bistå andre slig jeg og andre entusiaster har gjort. Det er først nå som krisen kradser, at store personligheder og virkelige guruer for dette som Tom Wishon, m.flere har startet og skrive public på GolfWRX, og at helt vanlige spillere kan spørge til de dummeste sager og få et godt svar.

Jeg har tidlig set det som et "kald" og missionere for dette, da jeg selv var "frelst" helt fra starten af, samt at mine forbilleder Tom Wishon og Ed Mitchell begge opfordrer til at kundskaben om Club fitting når ud til flest mulig. Jeg har kombineret det og læse og teste, med det og tage "teoretiske" udfordringer i forum som del av min egen skole, og deraf har det ikke vært svært og bruge oceaner af tid på dette. Det har helt klart også bidraget til både markedsføring af Club fitting generelt, men selvfølgelig også mit eget selskab og det jeg driver med, selv om b´jer skriver under alias alle steder.

Det er vel hellere ikke og lægge skul på, at jeg har fået meget positiv opmærksomhed for og ha "blåst" interne hemmeligheder fra PFC programmet, slig at gør det selv manden kan lave sager som ikke skulle være mulig der hjemme, men det medfører jo kun at kunderne forbliver hos True Temper, så da tjener det jo til sit i enden af gaden.

Club fitting er også et fag i enorm udvikling, og vi kan rette en større tak til det danske firmaet Trackman en mange er klar over. Ikke kun har vi fået tilgang til et apparat som kan måle alt af betydning, den har også lært os hvad der er hale og og hvad der er næse på det hele, så meget af det som var sandheder og "lov" for kun 2 år siden, har en anden "lov" i dag. Jeg har været så heldig og få min skole i den fasen da de nye sandheder kom, og har derfor ikke den samme ballast af gammel "nørrøn mytologi" med i min kundskabs sek. Derfor kom der ofte modstand mod det jeg skrev i starten, da dette var helt nyt og fremmed som det rigtige for svært mange, men i dagens informations samfund, er det heldigvis kun et spørgsmål om tid, før en information har nået ud til alle, og det går stærkt.

Selv føler jeg mig på ingen måde færdig med min skole, og den bliver forhåbentlig vis aldrig færdig. Der udvikles hele tiden noget nyt, og selv om vi nok ikke står lige foran en revolution, der det på komma siden de bedre spillerne henter differencerne, og der vil jeg være med. Det fordres derfor at jeg bliver ved med og læse, og ikke mindst opnår erfaringer med de mange varianter af spillere vi nu en gang er.

Selv om jeg altid vil bestræbe mig på og nå de optimale mål for den enkelte, er det ikke alle jeg kan tilbyde ekstreme ændringer for, og jeg vil også lave mine fejl som alle andre. Alligevel tillader jeg mig og gøre grin af hele janteloven, for mit mål er ikke og blive nr 2 i noget. Mit mål er definitivt og kunne levere en kølle som passer dig, bedre en nogen anden i mit område. Så må jeg heller re-definere dette områdets størrelse, efterhånden som konkurrencen tilspidser sig :-)

# I en by i Italien var der en gade som havde en række med Pizzeriaer efter hinanden, der alle på et eller andet vis hævdet de var bedre end den anden. Den første i gaden var ikke ringere, end byens bedste, men den efter han var Italiens bedste, og efter han kom Europas bedste, og efter han kom selveste Verdens bedste. Han der lå for enden af gaden havde kun et bitte skilt, og på dette kunne man læse "Gadens bedste".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vildt fedt at vi har LHW herinde B)

Glæder mig som et lille barn, til min driver fitting, og til Jeg skal have nye jern fra sæby

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hey lars tænkte lige på noget ..

Hvornår er dit putte gulv færdig til brug ???

Da jeg gerne vil op til dig enegang i marts og have mig en ny putter så jeg er klar til maj kan dette lade sig gøre ???

Der er vel også mange parameter ang en ny putter det kan du vel også skrive en del om ???

Hvad man skal holde øje med og om man skal have en blade putter eller mallet osv osv

ps. Ved godt hvad jeg selv skal have men det kunne jo godt være der var andre der havde nogen spørgsmål til en ny putter ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak @LHW for din forklaring. Har netop læst den med stor interesse og udbytte, mange at de tekniske begreber begynder efterhånden at falde mere og mere på plads for mig.

Jeg vil også tilslutte mig dem som håber en dag at anskaffe et fittet sæt hos dig :-) Hilsen Kurt, som lige nu må se at få min tommeltot fittet, faldt og fik den brækket, måtte derfor aflyse juleturneringen, øv..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej igen ;-) ja jeg fik faktisk tjekket vinklen på den i går, efter at røntgenbilllede viste at loft var ændret på det yderste stykke af tommeltotten, så var jeg nødt til at acceptere en skinne og fixering for at genetablere normalt loft og lie. Drøn besværligt, men nødvendigt, godt at vores jern ikke har smerter når der skal ændres lie og loft :-)

Hilsen Kurt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Ved at bruge forum accepterer du vores Privacy Policy og Terms of Use for brug af siden