Jump to content
Sign in to follow this  
LHW

MOI matching af jernset DIY

Recommended Posts

MOI matching af udstyr er for spillere som gerne vil benytte det samme swing og den samme kraft på alle sine JERN, og det har om man benytter den samme bold position for alle jern, bare en bredere stance i de lange, en betydelig forbedrings effekt, sammenlignet mod Swing vægt matchede set. Swing vægt matchede set som vi finder de i golf butikkene, er lavet for spillere som benytter progressivt mere kraft jo lengere jernet er, eller helt enkelt jo lengere vi skal flytte bolden, samt at det fordrer "variabel bold position", med bolden foran i de lange jern og gradvis bagud eftersom jernet bliver kortere.

Swingvægt matchede jern kan for mange spillere blive uspillelig som #3 eller #4 jern, da den faktiske modstand bliver højere end spilleren kan beherske, så vil du forenkle dit spil, og benytte den samme bold positionen til alle jern, og det samme swing, så er MOI matching løsningen. Det vil også gøre det mulig å betjene dit #4 jern om det står i skabet nu, eller dit #3 jern om det er det som står der hjemme å støver når du skal ud for å spille.

MOI matching tilbydes IKKE fra nogen af de store mærker, det er forbeholdt Custom club makere, men har du et jernset du er glad for, og #9 jernet er RIGTIG GODT, så har jeg lavet en løsning som gør at du selv kan lave om på dine jern så de bliver MOI matchet, og det er latterlig enkelt. Det fordrer at du skifter grips, da vi skal save ALLE jern fra og med #8 og lengere, progressivt 2 mm kortere pr.jern, så vi ender med et #3 eller #4 jern som er "et jern kortere" end hvad det er nu. Det i sig selv, (kortere lange jern), vil bidrage til at du kan spille de jern som før var for vanskelige, og sammen med MOI matching, der ALLE jern i faktisk modstand bliver som dit #9 jern, vil du opleve en forbedring af dit jernspil du måske ikke troede var mulig.

For de som vil tage den et stykke længer,  kan vi modificere vores jern til et kortere spring fra kølle til kølle, ja faktisk så langt at vi ender med et #3 jern der er 3 mm kortere end et standard #5 jern, og da kan selv en høj handicap spiller få nytte af et #3 jern. Skal vi trekke den længere end den 2 mm progressivt afkortning, skal vi tilføre noget vægt på hovederne for at alle jern skal blive "ens" i faktisk modstand, altså MOI, og ens med hvad dagens #9 jern er, som vi altså forudsetter passer dig RIGTIG GODT, vis ikke skal du ikke lave det her, for ideen er altså å gøre alle jern ens i feel og modstand med dit #9 jern, og passer ikke det godt nå, så vil ingen jern passe godt bagefter heller.

Tilførsel af vægt til hovederne (om vi går kortere end 2mm progressivt) gør vi med blytape du kan handle fra TLPGOLF.DK, og tabellene nedenfor viser hvor meget du skal tilføre de enkelte jern. Om du ført har købt en ruld blytape, kan du teste det hele, UDEN å save i noget som helst, for å tage rede på om det her er noget du bør give dig i kast med.
Blytape finder du her. https://www.tlpgolf.dk/catalogsearch/result/?q=Blytape

Vælg den længde progression du vil teste, her er 6 alternativer. Tag så frem det længste jern du har, og brug et stykke tape du monterer på grippet som om den delen allerede var savet bort, tilsvarende det du ser i tabellen for BUTT CUT (næst nederste tabel). Monter så på den den vægt til hovedet du finder som gram i tabellen helt i bunden ved å benytte blytape på bagsiden af hovedet. Tag nå med dit længste jern og dit #9 jern til driving rangen og prøv. HUSK, bold positionen skal nå være den samme uanset jern (foran ved din hel anbefales), og du skal swinge de med den samme kraft som om de var det samme jern. FØL og kendt godt efter, føles de ens? rammer du dit længste jern bedre? Sammenlign gerne med det næst længste jern du ikke har lavet noget ved, så vil svaret komme for om det her er en forbedring du kan bruge til noget.

Til stål skafter kan man benytte en rørkutter for å afkorte skafterne, til grafit skal man benytte en fintandet nedstryger EFTER du har sat et stykke tape på skaftet du saver direkte igennem. Tapen er der for å hindre at skaftet splintres op. Det her gælder KUN grafit skafter. Sav på oversiden af dit måle mærke, og brug en fil til å komme ned til målemærket.
Montering af nye grip er meget enkelt nå man kender metoden, så har du ikke lavet den slags før, er det på tide du gør det, for grips skal skiftes en gang i mellem når de bliver slidt eller at fedt og snavs gør at de ikke har det samme friktion i dine hender som de skal ha. Med tiden kan man tabe over en kølle længde bare på grund af slidte grips, så har du et jernset med lidt slidte grips, og et #3 eller #4 jern som ikke rigtig kommer i brug, og dit #9 jern føles helt rigtig og fungerer godt, kan du nø lave om alle de andre jern, og få et jernspil som er meget nemmere med bedre resultater til følge.

Her er tabellerne for hvor meget vi skal afkorte de enkelte jern, og hvor meget blytape som skal eftermonteres på de enkelte hoveder for at de alle skal blive som dit #9 jern, men start altså med å bestille en ruld blytape fra TLP golf så du kan afprøve det her i praksis, UDEN at du saver i noget som helst, altså er der ingen risiko for at det går galt, for du kan bare pille af tapen på grippet og blytapen om det ikke gav nogen forbedring for dig. (men det er jeg sikker på det gør om du husker samme boldposition og samme kraft forbrug)

image.png.5e8d0a55eefee3e9687cf26857c19212.png

Den enkleste men mest konservative er altså 10.7 mm fra jern til jern, (standard er 12.7 mm). Den varianten fordrer IKKE tilført vægt, og kan derfor afprøves direkte, ved at du "taper ned " skaft længden på dit #3 jern med 12 mm, og #4 jernet med 10 mm. Du kan faktisk "tape de alle sammen", som tabellen viser, og spille med de en hel runde på det vis for å se om MOI matching duer for dig i det virkelige liv ude på banen. Bare husk- Samme kraft forbrug og samme bold position på ALLE jern.

Ekstrem varianten er 7.70 mm fra jern til jern, der skal 3 jernet "tapes ned" med hele 30 mm, og #4 jernet med 25 mm som tabellerne viser, Her SKAL du tilføre blytape, og tabellen viser at du behøver hele 9.4 gram på #3 jernet, og 8 gram på #4 jernet for å afprøve det her. 

Fungerer det her bedre for dig, skaf nye grips, grip tape, en gummiklamme til din skruestikke, samt lidt rense bensin eller grip solvent som "bedøvelse" til grip tapen så man kan montere de nye grip når skafterne er savet kortere. 

SPØRG OG GRAV om hvad som helst i denne anledning, har du aldrig skiftet grips tidligere selv, skal du få instruktion om hvordan du gør det, så kan du skifte på alle dine køller om behovet er der nå.

Edited by LHW

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

Ved at bruge forum accepterer du vores Privacy Policy og Terms of Use for brug af siden