Jump to content
Enjoy Golf

Fitting - Er customized (fx Wishon) udstyr billigere i længden?

Recommended Posts

Hej alle golfere,

 

Glædeligt nyt 2020 til jer alle og vil fortælle lidt om mine erfaringer med valg af golfudstyr.

 

Og mit spørsgmål er om det bedre kan betale sig for dit spil,  spille glæde (på golfbanen) og pengepung at blive fittet (til customized udstyr som fx Wishon jern/køller) eller spille med standardudstyr (hyldevarer)?

 

Jeg har haft 4 jernsæt og 4 drivere på 4 år hvor jeg typisk har købt sidste års hyldevarer med 30-40% rabat, som til sammen har kostet mig 16.000 Kr.

 

Min højde er 178 cm og jeg har fået vide i 2 golfbutikker i Danmark at da skal jeg have standard længde (som jeg har spillet med i 4 år), også efter at de målte min håndled til gulv længde som er ca 43".

Det er gået fremad med med mit spil og handicap er reduceret til 34. Sidste sæson arbejdet jeg også sammen med klubbens pro og det har hjulpet meget at se mit sving på Ipad/Video,  som hjælper meget for at forstå mine sving problemer (primært en "slice" pga åbent køllehoved)  til at arbejde videre med på "rangen" .

 

Bestemte mig for at blive opmålt med trackmann (i Dansk golf-butik) og besøgte en clubfitter ( i DK) som målte en masse så vi kunne finde mit tempo, rytme, "swingspeed" og jern/kølle længder.

Efterfølgende kikket jeg på Golfonline.co.uk som tilbyder custom leverede køller/jern af mange forskellige mærker, men jeg ønsket at undersøge mere.

 

Gennembruddet kom da jeg foretog en online konfiguration hos en meget erfaren (ca 30 års erfaring) clubbuilder/clubfitter i USA (Sr. Ronald Barret).

Han (Ronald Barret omtales "Ronnie") har en hjemmeside (https://www.rjgolfclubs.com/) med priser og køller/jern og han arbejder udelukkende med udstyr fra Wishon Golf, så han er en guru/specialist. Et andet alternativ til at bestille Wishon køller/jern direkte hjem fra USA er hos http://condorgolf.com/.

 

Han (Ronald Barret) er meget grundig og vi skrev ca 20 mails med udveksling af mine Trackman-data, jern/kølle distancer, "ball-flight", udstyrs preferencer mv, og efter en uge så havde jeg et tilbud på et helt Wishon sæt (Driver-H5-H6-I7-I8-I9-PW-AW-SW) til 1.000 USD. Jeg valgte 919THI (driver), to 318RS (H4+H5) og 6 jern (979SS) tilpasset til mit sving og krop (højde- og håndled til gulv mål). Han forklarerede også hvordan udstyret kan tilpasses (så hver kølle og jern føles ens hvis du har bind for dine øjne) til den enkelte golfspiller ved hjælp af MOI og ikke udelukkende svingvægt.

 

Han bruger ca 2 uger på at købe stumperne hjem fra Diamond Golf (som købte Wishon Golf tilbage i 2016) også skal der betales 10% EU import afgift og 25% dansk moms så sættet lander på ca 10.000 Kr (når det er leveret på hjemmeadressen i Danmark). For mange bliver det også måske billigere at bruge ca 10.000  Kr på Wishon udstyr (med +/- 5 års levetid, end at købe udstyr til 5-6000 kr som på grund  af ny teknologi (eller sving tvivl på golfbanen) skiftes hvert andet/tredje år, og som endnu værre ikke passer til den enkelte golfspiller. Noget af det bedste, for mig, har været at forstå de problemer jeg har oplevet på golfbanen (primært slice  og ustabilt boldtræf ) og fx. er min driver kortet ned til 43"-længde og jern/hybrider er kortet ca 1" som jeg tror vil bidrage til mere stabilt golf spil (bold træf).  

 

Tom Wishon har gjort meget (i over 30 år) for at udvikle golf køller, jern og målemetoder for alle os golfspillere.

På YouTupe og Wishon golfs hjemmeside er der mange video'er (og bøger) med tekniske forklaringer hvor Tom fortæller hvordan vi kan vælge det rigtige golf udstyr.

 

Fremtiden tror jeg er at blive custom-fittet (da vi alle har forskellige sving) også så du kan fjerne din tvivl til udstyret (på golfbanen) og fokusere på at nyde spillet og gå gode runder.

 

Håber at min fortælling kan være med  til at hjælpe andre golfspillere med at vælge rigtigt udstyr og nyde spillet endnu mere. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Ved at bruge forum accepterer du vores Privacy Policy og Terms of Use for brug af siden