Jump to content
Enjoy Golf

Fitting - Er customized (fx Wishon) udstyr billigere i længden?

Recommended Posts

Hej alle golfere,

 

Glædeligt nyt 2020 til jer alle og vil fortælle lidt om mine erfaringer med valg af golfudstyr.

 

Og mit spørsgmål er om det bedre kan betale sig for dit spil,  spille glæde (på golfbanen) og pengepung at blive fittet (til customized udstyr som fx Wishon jern/køller) eller spille med standardudstyr (hyldevarer)?

 

Jeg har haft 4 jernsæt og 4 drivere på 4 år hvor jeg typisk har købt sidste års hyldevarer med 30-40% rabat, som til sammen har kostet mig 16.000 Kr.

 

Min højde er 178 cm og jeg har fået vide i 2 golfbutikker i Danmark at da skal jeg have standard længde (som jeg har spillet med i 4 år), også efter at de målte min håndled til gulv længde som er ca 43".

Det er gået fremad med med mit spil og handicap er reduceret til 34. Sidste sæson arbejdet jeg også sammen med klubbens pro og det har hjulpet meget at se mit sving på Ipad/Video,  som hjælper meget for at forstå mine sving problemer (primært en "slice" pga åbent køllehoved)  til at arbejde videre med på "rangen" .

 

Bestemte mig for at blive opmålt med trackmann (i Dansk golf-butik) og besøgte en clubfitter ( i DK) som målte en masse så vi kunne finde mit tempo, rytme, "swingspeed" og jern/kølle længder.

Efterfølgende kikket jeg på Golfonline.co.uk som tilbyder custom leverede køller/jern af mange forskellige mærker, men jeg ønsket at undersøge mere.

 

Gennembruddet kom da jeg foretog en online konfiguration hos en meget erfaren (ca 30 års erfaring) clubbuilder/clubfitter i USA (Sr. Ronald Barret).

Han (Ronald Barret omtales "Ronnie") har en hjemmeside (https://www.rjgolfclubs.com/) med priser og køller/jern og han arbejder udelukkende med udstyr fra Wishon Golf, så han er en guru/specialist. Et andet alternativ til at bestille Wishon køller/jern direkte hjem fra USA er hos http://condorgolf.com/.

 

Han (Ronald Barret) er meget grundig og vi skrev ca 20 mails med udveksling af mine Trackman-data, jern/kølle distancer, "ball-flight", udstyrs preferencer mv, og efter en uge så havde jeg et tilbud på et helt Wishon sæt (Driver-H5-H6-I7-I8-I9-PW-AW-SW) til 1.000 USD. Jeg valgte 919THI (driver), to 318RS (H4+H5) og 6 jern (979SS) tilpasset til mit sving og krop (højde- og håndled til gulv mål). Han forklarerede også hvordan udstyret kan tilpasses (så hver kølle og jern føles ens hvis du har bind for dine øjne) til den enkelte golfspiller ved hjælp af MOI og ikke udelukkende svingvægt.

 

Han bruger ca 2 uger på at købe stumperne hjem fra Diamond Golf (som købte Wishon Golf tilbage i 2016) også skal der betales 10% EU import afgift og 25% dansk moms så sættet lander på ca 10.000 Kr (når det er leveret på hjemmeadressen i Danmark). For mange bliver det også måske billigere at bruge ca 10.000  Kr på Wishon udstyr (med +/- 5 års levetid, end at købe udstyr til 5-6000 kr som på grund  af ny teknologi (eller sving tvivl på golfbanen) skiftes hvert andet/tredje år, og som endnu værre ikke passer til den enkelte golfspiller. Noget af det bedste, for mig, har været at forstå de problemer jeg har oplevet på golfbanen (primært slice  og ustabilt boldtræf ) og fx. er min driver kortet ned til 43"-længde og jern/hybrider er kortet ca 1" som jeg tror vil bidrage til mere stabilt golf spil (bold træf).  

 

Tom Wishon har gjort meget (i over 30 år) for at udvikle golf køller, jern og målemetoder for alle os golfspillere.

På YouTupe og Wishon golfs hjemmeside er der mange video'er (og bøger) med tekniske forklaringer hvor Tom fortæller hvordan vi kan vælge det rigtige golf udstyr.

 

Fremtiden tror jeg er at blive custom-fittet (da vi alle har forskellige sving) også så du kan fjerne din tvivl til udstyret (på golfbanen) og fokusere på at nyde spillet og gå gode runder.

 

Håber at min fortælling kan være med  til at hjælpe andre golfspillere med at vælge rigtigt udstyr og nyde spillet endnu mere. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hejsa,

 

Stumperne er landet på hjemmeadressen i Danmark og jeg glæder nig til at pakke kassen op. Leveringstiden har været 3 uger fra ordre afvigelse til US og til levering i Horsens.

 

Priser for hele sættet med de 9 køller/jern landede på 8.850 kr (inkl importskat, moms og told behandlingsgebyr).

 

Hvis du er frisk på at bestille Wishon jern/køller hjem fra USA så har Tom Wishon givet en anbefaling om at kontakte clubfitter Keith Chatham (http://precisionfitgolf.com)

 

Der er fordele og ulemper med at købe Wishon fra en clubfitter i DK (hvor du kan følge en Ping/pong-process tæt: måle-bygge-teste-ændre-slutprodukt) og US (ca 5.000 kr/35% billigere end ved køb hos DK clibfitter. Tror næsten kun der er 2 anerkendte Wishon clibfittere i DK, modsat US hvor der er mange (gode og mindre gode). Der kan anbefales at bestille fra US, hvis du kender dine trackmann/swingdata og kan finde en god/anbefalet clubbuilder).

 

Vil gerne dele jern/kølle specifikationer med jer når kassen er pakket op.

 

Per

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan kun anbefale @Rosenberg

jeg ville ikke bestille ud fra en trackman session med eget udstyr, og mail korrespondance med en langt væk. Det er ikke fitting, man er nødt til at have grejet i hænderne og mærke det og se hvad det gør ved svinget og boldflugten. 

 

 

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak for din mening osholm👍

 

@Rosenberg er sikkert udmærket og køb uden at have køller/jern i hånden er forbundet  med risiko for at udstyret ikke passer.

 

Tænker at det er lidt som at bestille et jakkesæt hos en skrædder over nettet. Det kan være at det passer 50%, 75%, 25% eller 100% af de gange du bestiller.

 

Hvis du bestiller hos en som  har bygget køller/jern i over 10 år og du kender alle dine swingdata, vinkler og hastigheder så tror jeg sucessraten er høj, og meget bedre end at blive fittet med stangvarer af en salgsassistent i en kædebutik i DK.

 

Per

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu er @Rosenberg jo ikke lige en hr-hvem-som-helst, men derimod netop Wishon forhandler og han bygger udstyret til dig og desuden er han nok den club fitter i landet der har flest forskellige skafter at arbejde med. Hos ham, kan du netop prøve dig frem til lige netop det der passer til dig og så bygger han det til dig. http://madebyrosenberg.dk/

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej Logan,

 

Tak for at din mening i debatten👍

 

Dejligt at høre at du har gode erfaringer med Thomas Rosenberg.

 

Han er nok den sikreste at købe fra hvis du ønsker høj træffsikkerhed i dit køb af udstyr i DK. Har skrevet lidt med Thomas og han virker meget dygtig og kunde service mindet.

 

For den ekstra kvalitet og mulighed for at prøve udstyret på rangen i DK betaler du 30-40% ekstra for (sammen lignet med direkte bestilling fra US). Det er nok en fair ekstra pris for danske clubfittere skal jo også dække sine omkostninger og have noget at leve af.

 

For mig er ikke Tom Wishon en hvem som helst herre og jeg har tillid til hans anbefaling af at en god clubfitter fx Keith Chatham kan godt bygge køller til dig/mig efter web-configuration og din/min trackmann rapport.

 

Per

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tillykke med dit nye udstyr Per 👍

 

Det undrer mig dog vildt meget, at Tom Wishon anbefaler en clubfitter i USA, og ikke i stedet for henviser til Thomas Rosenberg, når man nu engang er dansker.....
 

Jeg ville nødig have været foruden at prøve de MANGE forskellige skafter, som jeg gjorde, da jeg sidste år fik udskiftet samtlige af mine skafter efter sessioner med Rosenberg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej TLP,

 

Tak og dejligt at du deltager i debatten👍

 

Anbefalingen fra Tom hænger nok sammen med at jeg bestilte udstyr af Sr Ronald Barret (R&J Clubuilder.com).

 

Ronald er 83 år gammel og har kendt Tom i mange år.  Han sagde bare at han kunne skrive til Tom for at finde en god klubfitter til mig. Det er jo ikke sikkert at Ronald kan bygge køller/jern næste gang vi vil bestiller udstyr direkte fra US.

 

Hvis du går ind på Wishon golf.com's hjemmeside så kommenterer Tom (under produkt kommentarer) på det mange års kendskab til Ronald og hans gode evner som clubfitter.

 

Tom tænker nok US før DK akkurat som vi plejer at først tænke DK før DE/US.

 

Jeg er overbevist om at Thomas er knaldygtig clubfitter men han er nok ikke den eneste gode kølle/jern snedker i verden?

 

Det plejer jo at være sådan at konkurrence (blandt clubfittere) er sundt (som der er i US) og gør de bedste rigtig skarpe.

 

Anerkender selvfølgelig premissen om at der er gode og dårlige clubfittere og det gælder om at finde en/flere clubfittere som du har tillid til også købe udstyr fra dem.

 

Per

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tillykke med det nye sæt, jeg håber du bliver glad for det :) 

Men for mig er det absolut ikke det samme at få fittet et sæt over nettet (ikke at jeg har prøvet), og så få fittet et sæt personligt med fitteren. Tal alene giver ikke hele billedet, der vil unægtelig gå noget tabt når du ikke kan komme med feedback, se boldflugt osv. 

Jeg håber at der bliver råd til nye jern i år (de gamle er fra 2012), og jeg vil da sige at jeg kunne ikke drømme om at gå andre steder hen end til @Rosenberg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vil du beskrive sådan en session?

Jeg har lidt svært ved at se, hvordan en online fitting kan vurderes om der lige skal 3-5gram mere på, hvis du skal have MOI matchet sættet, udfra en Trackman rapport.
Det hele handler jo om feel og det er unægtelig svært at forklare på skrift, men skal testes nu og her og det kan man jo ikke ved en online fitting? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Xfeldt og Nicolai,

 

Tak, og fedt at I deltager i debatten👍

 

Thomas er sikkert bedst.

 

Det var et lang Sherlock Holmes arbejde for Ronald at finde frem til at jeg skulle fittes til en driver  med sw c9/d0 og opbygge et sæt fra gw-driver med den samme MOI (og sw). Han har vedhæftet et spec skema hvor han beskriver hvor meget vægt der er tilføjet i "hosel" og hoved samt en masse andre køle/jern data.

 

Ja, feel er vigtigt, og skal det blive 100% så er det nok bedst at prøve køller/jern også fine tune sammen.med clubfitter.

 

For mig er det ok at have noget som er 95-100% tilpasset til 65% af prisen i DK.

 

Ronald brugte meget tid på at vurdere mine Cobra F-Max jern, skafter, flex, loft, lie........og mangeeeeeee spm for at komme med en anbefaling.

 

Vil prøve at dele spec og billeder af mine nye Wishon køller/jern med jer i weekenden.

 

Per

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej igen,

Så er stumperne landet og har tilføjet nogle detaljer og billede hvis det har interesse.

Per

  • Specificationer:

                            With 49g Slip Grip      
                            (Prior to Epoxy) Finished Club
          Pick Pick Pick   Raw   Shaft Club Added   Club Club   Club
          Head Head Face Head Shaft Grip Tip Trim Length Hosel Club MOI Total Club MOI
HEAD SHAFT Loft° Lie° Angle° Wgt (g) Wgt (g) Wgt (g) (inches) (inches) Wgt (g) SW (g-cm²) Wgt (g) SW (g-cm²)
TW 919-1 15.5 TW S2S Green R .600 67g 15 58 1.0 Cl 201 72 50 0 43 11 C8.5 2616 328 C9 2691
TW 318-4 TW S2S Blue 55 Hybrid R .600 56g 25 59 Square 248 56 50 1 38 9 C8 2518 358 C8 2531
TW 318-5 TW S2S Blue 55 Hybrid R .600 56g 28 60 Square 254 57 50 2 37,5 9 C9 2516 365 C9 2524
TW 979-7 TW S2S Superlite R .602 106g 34 62 ------ 264 103 50 2,5 36,5 8 C7 2518 410 C8 2530
TW 979-8 TW S2S Superlite R .602 106g 38 63 ------ 272 102 50 3 36 6 C8 2517 417 C8 2526
TW 979-9 TW S2S Superlite R .602 106g 42 64 ------ 280 102 50 3,5 35,5 6 C8 2510 424 C8 2520
TW 979-PW TW S2S Superlite R .602 106g 46 64 ------ 281 102 50 3,5 35 15 C9 2511 433 C9 2529
TW 979-AW TW S2S Superlite R .602 106g 50 64 ------ 283 98 51 3,5 35 15 C9 2514 431 C9 2520
TW 979-SW TW S2S Superlite R .602 106g 55 64 ------ 294 99 49 3,5 35 12 D3 2588 440 D3

2603

  • Samle proces:

Assembling Process:
Assembling Process:
1.The shafts have been cut to playing length
2.Checked for spine-alignment
3.Flat line oscillation check and the heads weighted
4.Final clubs MOI-matched (except SW estimated "D3").
5. Install ferrules
6.Epoxy mount the the shafts in the heads

 

  • Billede:

20200124_194435.jpg

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej alle golfere, 

 

Har fået et svar fra Ronald Barret (https://www.rjgolfclubs.com) hvor han skriver lidt om sine erfaringer med online-fitting af Wishom køller og jern, som måske har interesse for dig.

 

Selvfølgeligt ved vi at Ronald er farvet (biased) af sin egen mening/forretning, men vil gerne dele hans mening med jer. Ronalds har mange tilfredse kunder (typisk med lavt handicap) og anbefaling af Tom Wishon plejer at være et ok kvalitetsstempel for en som bygger køller/jern, men en garanti er det aldrig. Tænker også at mange af jer (i dette forum) er lav handicappere (<HCP 10) og kender jeres tal og vil kunne opnå en en høj succesrate ved bestilling af Wishon-udstyr fra en online clubfitter (i DK/US/??). 

 

Bor selv i Jylland og en dynamisk fitting af udstyr (på rangen) vil typisk kræve at skulle besøge Thomas eller Golfsmeden med flere ture til Sjælland, så jeg tænker at online fitting et fint alternativ for mange af os.

 

Ronald siger (beklager det er EN-sprog):  

 

Being retired at the time and not building clubs for a living income, the overhead was more than I wanted to endure and I no longer wanted to be regimented to fixed store hours… so I moved my operation to my home and installed a large outdoor net to continue my operation.  In August of 2005, Hurricane Katrina stuck the US Gulf Coast and rendered my outdoor net unusable.  At that point, the satisfaction of internet remote players with my fitting recommendations and clubmaking was so high that I decided to stop dynamic fittings and work with the player through the fitting form. 

 

I also wanted to decrease the traffic to my residence.    In the 14+ years since that decision, I have had satisfying results and so that is where I am today.  One factor that is helpful is that I build for a lot of low handicap players who typically know exactly what specs they prefer in their clubs.  I don’t recall but one golfer who was not completely satisfied with the playing results of the clubs I have furnished.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Personligt kunne jeg ikke finde på at blive online fittet, uanset hvem der gør det, så vil det aldrig blive helt rigtigt. Ej heller hvis jeg kunne spare 25-30%. 

 

Jeg kunne gå med til en tilpasning/tilretning. Havde et "fittet" sæt fra Golfexperten, som ikke var i mål og det fik jeg tilpasset efterfølgende og der er kun 2-3 stykker, som ville få lov til det. 

 

Men online fitting bliver et nej tak herfra :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tillykke med det nye sæt, håber det kaster nogle super runder af sig😎

 

Rigtigt fint med oplysning om de forskellige former for fitting, som er tilgængelige for os og en tilbagemelding om processen 👍

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 timer siden, skrev Nicolai:

Personligt kunne jeg ikke finde på at blive online fittet, uanset hvem der gør det, så vil det aldrig blive helt rigtigt. Ej heller hvis jeg kunne spare 25-30%. 

 

Jeg kunne gå med til en tilpasning/tilretning. Havde et "fittet" sæt fra Golfexperten, som ikke var i mål og det fik jeg tilpasset efterfølgende og der er kun 2-3 stykker, som ville få lov til det. 

 

Men online fitting bliver et nej tak herfra :)

Hej Nicolai, 

 

Tak at du deler din historie med at blive "finetunet/re-fittet" hos Golfexperten  og dele din mening til online-fitting.

 

Det vigtigste for os alle er nok at det vi har i baggen har vi fuldt tillid til og fungerer ude i landskabet.

 

Per

1 time siden, skrev Årgang63:

Tillykke med det nye sæt, håber det kaster nogle super runder af sig😎

 

Rigtigt fint med oplysning om de forskellige former for fitting, som er tilgængelige for os og en tilbagemelding om processen 👍

Hej Årgang 63,

 

Det var så lidt😀

 

Tænker også at det er godt for os golfere at kende mulighederne med online-fitting, som andvendes i nogle lande (fx i US i stor stil) hvor custom fitting er meget udbredt.

 

TrackMan-data, video-optagelser, online-konfiguration og deling af vores individuelle sving data åbner flere muligheder for individuel custom-fitting af jern og køller i fremtiden.

 

Tænker også at det ville give flere kunder i butikken og støre udbredelse af custom fitting hvis nogle danske clubfittere kan tilbyde både 1) dynamisk/fysisk clubfitting og 2) online clubfitting.

 

Hvem ville tro i 2010 at vi køber stort set  køber alt på nettet i dag (10 år senere)?

 

Per

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Ved at bruge forum accepterer du vores Privacy Policy og Terms of Use for brug af siden