Hop til indhold


Recommended Posts

Herre aften, står på hul 14. Alle andre er gået ind, skrald er tættere og tættere på, tættest på var under 500 meter væk. Så runden blev afbrudt. Vi var på det yderste hul og kunne intet gøre andet end at gemme os.

Jeg skypede til kæresten og sagde livet var perfekt og jeg elskede hende hvis jeg blev ramt, kører hjem, og ser strømmen er gået, lynet slog ned, ikke 1 men 2 gange i huset, alt blev orange og stik kontakterne hvæsede for fuld skrue.

Pas på siger jeg bare...

 

Min første afbrudte runde grundet lyn er ny i hus, tvivlsom oplevelse.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites


Jeg ved ikke hvordan reglerne er hos jer, men i min klub skal man hvis tordenvejret er meget tæt på, efterlade alt udstyr og skynde sig ind. Hvis det ikke er muligt, er det bedste vist nok at ligge sig flat i den dybeste bunker. 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Det værste jeg har oplevet med lyn og torden, var da jeg spillede Portuguese Amateur Championship på Aroeira i 2010.... Da vi går op af hul 7 kan vi høre det buldrer og det er kulsort direkte i spillelinien. Man kunne sådan fornemme at det kommer tættere og tættere på. Oppe ved green holder der så en dommer og jeg spørger ham, om vi ikke snart skal i klubhuset, fordi jeg var ved at blive en smuuuuule utryg...

 

Han afviste og da vi så lige er kommet ind på green bliver vi bare blændet af det næste lyn og så kommer braget stortset samtidig! Jeg begyndte bare at gå direkte mod klubhuset og da jeg får fat i min bag, så blæser dommeren så endelig af :D det skulle jeg fandeme ikke være med til :P men der fik jeg for alvor respekt for det stads...

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
6 minutter siden, skrev Golfkid:

Det værste jeg har oplevet med lyn og torden, var da jeg spillede Portuguese Amateur Championship på Aroeira i 2010.... Da vi går op af hul 7 kan vi høre det buldrer og det er kulsort direkte i spillelinien. Man kunne sådan fornemme at det kommer tættere og tættere på. Oppe ved green holder der så en dommer og jeg spørger ham, om vi ikke snart skal i klubhuset, fordi jeg var ved at blive en smuuuuule utryg...

 

Han afviste og da vi så lige er kommet ind på green bliver vi bare blændet af det næste lyn og så kommer braget stortset samtidig! Jeg begyndte bare at gå direkte mod klubhuset og da jeg får fat i min bag, så blæser dommeren så endelig af :D det skulle jeg fandeme ikke være med til :P men der fik jeg for alvor respekt for det stads...

 

Nu kan der være specielle regler for Pro-turneringer, som jeg ikke er bekendt med, men for os almindelige dødelige er det faktisk ganske klart - det er helt entydigt spilleren selv som bestemmer, hvornår det er for farligt. Det fremgår af regel 6-8 (ii) og samt Decision:

6-8b/5

Player Claiming Danger from Lightning Refuses to Resume Play When Resumption Ordered by Committee

Q.In a stroke-play competition, the Committee, after having suspended play because of lightning, orders play to be resumed. Must a player resume play if he considers that there is still danger from lightning?

A.Rule 6-8a authorizes a player to discontinue play if he considers that there is danger from lightning. This is one of the rare occasions on which the player is virtually the final judge.[min fremhævelse - Kitter] The safety of players is paramount, especially as there is a common natural fear of lightning. Committees should not risk exposing players to danger.

However, if the Committee has used all reasonable means to ascertain the weather prospects and has concluded that no danger from lightning exists, it has the power to order resumption of play and to disqualify under Rule 6-8b any player who refuses to comply.

Så medmindre der gælder specielle regler i jeres turneringer, Lasse, så kunne du have givet ham fingeren - høfligt selvfølgelig!

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites


En anden ting er, efter sådan en gang torden og kamp regn, er greens så ringe, så hvis det driver over og bliver tørt, kan man træde vand op over alt på greens, og score er ikke retvisende, der må da være en regl der også, en banes beskaffenhed kan jo være således at alt står under vand, kan man også nægte at spille der uden at blive disket?

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
1 minut siden, skrev Kitter:

 

Nu kan der være specielle regler for Pro-turneringer, som jeg ikke er bekendt med, men for os almindelige dødelige er det faktisk ganske klart - det er helt entydigt spilleren selv som bestemmer, hvornår det er for farligt. Det fremgår af regel 6-8 (ii) og samt Decision:

6-8b/5

Player Claiming Danger from Lightning Refuses to Resume Play When Resumption Ordered by Committee

Q.In a stroke-play competition, the Committee, after having suspended play because of lightning, orders play to be resumed. Must a player resume play if he considers that there is still danger from lightning?

A.Rule 6-8a authorizes a player to discontinue play if he considers that there is danger from lightning. This is one of the rare occasions on which the player is virtually the final judge.[min fremhævelse - Kitter] The safety of players is paramount, especially as there is a common natural fear of lightning. Committees should not risk exposing players to danger.

However, if the Committee has used all reasonable means to ascertain the weather prospects and has concluded that no danger from lightning exists, it has the power to order resumption of play and to disqualify under Rule 6-8b any player who refuses to comply.

Så medmindre der gælder specielle regler i jeres turneringer, Lasse, så kunne du have givet ham fingeren - høfligt selvfølgelig!

 

 

Den decision du henviser til, er lidt en anden situation. Her har spillet været afbrudt og skal sættes i gang igen, men spilleren mener det stadig er farligt og nægter at gå i gang igen. Det kan man godt, men så kan turneringskomitéen også vælge at diskvalificere dig ;) 

 

Men det var derfor jeg bare begyndte at gå ind - for ligesom at vise, at nu er det sgu for meget. Det forstod de så også og afblæste det med det samme derefter :) men ellers skal vi spille videre indtil vi får andet at vide - ellers er vi diskvalificeret. Det plejer heller aldrig at være noget problem og normalt bliver det gjort i mere end god tid :) 

Lige nu, skrev Gålfer:

En anden ting er, efter sådan en gang torden og kamp regn, er greens så ringe, så hvis det driver over og bliver tørt, kan man træde vand op over alt på greens, og score er ikke retvisende, der må da være en regl der også, en banes beskaffenhed kan jo være således at alt står under vand, kan man også nægte at spille der uden at blive disket?

 

Nej, det er helt op til komitéen. Hvis de mener banen er spilbar, så skal der spilles :) i de turneringer jeg spiller, så er det springende punkt typisk hvis der er blankt vand på Greens, ikke at de bare er bløde :) 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
4 minutter siden, skrev Kitter:

 

Nu kan der være specielle regler for Pro-turneringer, som jeg ikke er bekendt med, men for os almindelige dødelige er det faktisk ganske klart - det er helt entydigt spilleren selv som bestemmer, hvornår det er for farligt. Det fremgår af regel 6-8 (ii) og samt Decision:

6-8b/5

Player Claiming Danger from Lightning Refuses to Resume Play When Resumption Ordered by Committee

Q.In a stroke-play competition, the Committee, after having suspended play because of lightning, orders play to be resumed. Must a player resume play if he considers that there is still danger from lightning?

A.Rule 6-8a authorizes a player to discontinue play if he considers that there is danger from lightning. This is one of the rare occasions on which the player is virtually the final judge.[min fremhævelse - Kitter] The safety of players is paramount, especially as there is a common natural fear of lightning. Committees should not risk exposing players to danger.

However, if the Committee has used all reasonable means to ascertain the weather prospects and has concluded that no danger from lightning exists, it has the power to order resumption of play and to disqualify under Rule 6-8b any player who refuses to comply.

Så medmindre der gælder specielle regler i jeres turneringer, Lasse, så kunne du have givet ham fingeren - høfligt selvfølgelig!

 

 

Man bestemmer ikke helt selv. Hvis komiteen har afbrudt spillet må man ikke spille videre (i nogen tilfælde må man spille hullet færdigt).

 

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
3 minutter siden, skrev Golfkid:

 

Den decision du henviser til, er lidt en anden situation. Her har spillet været afbrudt og skal sættes i gang igen, men spilleren mener det stadig er farligt og nægter at gå i gang igen. Det kan man godt, men så kan turneringskomitéen også vælge at diskvalificere dig ;) 

 

Men det var derfor jeg bare begyndte at gå ind - for ligesom at vise, at nu er det sgu for meget. Det forstod de så også og afblæste det med det samme derefter :) men ellers skal vi spille videre indtil vi får andet at vide - ellers er vi diskvalificeret. Det plejer heller aldrig at være noget problem og normalt bliver det gjort i mere end god tid :) 

Det er jeg klar over, men det vigtige i decision er de første to sætninger i svaret, som henviser til 6-8a - de gælder nemlig OGSÅ i den af dig beskrevne situation!

2 minutter siden, skrev Pastorius:

 

Man bestemmer ikke helt selv. Hvis komiteen har afbrudt spillet må man ikke spille videre (i nogen tilfælde må man spille hullet færdigt).

 

 

Enig, - men jeg forholder mig til den modsatte situation. Må spilleren vælge at gå ind, hvis han synes, at risikoen er for høj? Og der er svaret i 6-8a, og den citerede decision ganske klar.

Redigeret af Kitter

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
1 minut siden, skrev Kitter:

Det er jeg klar over, men det vigtige i decision er de første to sætninger i svaret, som henviser til 6-8a - de gælder nemlig OGSÅ i den af dig beskrevne situation!

 

Jeps, men den er svær at gøre brug af, når turneringsledelsen som regel har fat i meteologer, sidder på radarer og holder øje osv... Så kommer følgende i brug og jeg er ret sikker på, at jeg ville blive DQ som følge af det :) 

 

"However, if the Committee has used all reasonable means to ascertain the weather prospects and has concluded that no danger from lightning exists, it has the power to order resumption of play and to disqualify under Rule 6-8b any player who refuses to comply"

 

Så hvis det ikke er blæst af, så er det bare DQ, kan ikke forestille mig andet :) man kan ikke gøre andet end KRAFTIGT opfordre til, at få indstillet spillet. 

 

I øvrigt, @Pastorius, hvis det er en farlig situation, som lyn og torden er, så får man ikke lov til at spille hullet færdig. Det gør man kun, hvis det bliver afbrudt pga mørke eller en anden ufarlig situation :) 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
40 minutter siden, skrev Golfkid:

 

I øvrigt, @Pastorius, hvis det er en farlig situation, som lyn og torden er, så får man ikke lov til at spille hullet færdig. Det gør man kun, hvis det bliver afbrudt pga mørke eller en anden ufarlig situation :) 

 

Nej, det var også derfor jeg skrev at man i visse tilfælde mår spille hullet færdigt.

 

Jeg har været ude for det til en klubturnering, hvor en enkelt spiller, mente det var noget pjat at spillet skulle blæses af, og ville presse medspillerne til at spille videre (fordi han skulle videre og ikke havde tid til en afbrydelse). Der gik jeg ind, og sagde han godt kunne glemme det, og det ville medføre DQ - ikke for hans skyld, men pga. medspillerne, som ikke rigtig havde power til at sætte sig op imod ham. Det blev jeg ikke videre populær på.

 

...og meget irriterende, så diskvalificerede matchledelsen ham ikke efterfølgende. (Jeg fik dog  de andre til at gå ind, så han nåede kun at spille hullet færdigt.)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
1 minut siden, skrev Pastorius:

 

Nej, det var også derfor jeg skrev at man i visse tilfælde mår spille hullet færdigt.

 

Jeg har været ude for det til en klubturnering, hvor en enkelt spiller, mente det var noget pjat at spillet skulle blæses af, og ville presse medspillerne til at spille videre (fordi han skulle videre og ikke havde tid til en afbrydelse). Der gik jeg ind, og sagde han godt kunne glemme det, og det ville medføre DQ - ikke for hans skyld, men pga. medspillerne, som ikke rigtig havde power til at sætte sig op imod ham. Det blev jeg ikke videre populær på.

 

...og meget irriterende, så diskvalificerede matchledelsen ham ikke efterfølgende. (Jeg fik dog  de andre til at gå ind, så han nåede kun at spille hullet færdigt.)

 

Ja, og det er jo bare på ingen måde okay! Jeg kan godt forstå, at du blandede dig i den sag, for det er ikke fair at være sådan over for sine medspillere :( 

 

Det er vidst et typisk problem i klubberne rundt omkring, at turneringsledelsen ikke rigtig tør at diskvalificere nogen eller gøre noget kontroversielt, selvom reglerne eller foreskriver det. Man skal jo også kunne ses i klubben bagefter og bla bla bla... I sådan en situation er der kun én ting at gøre og det er DQ, så er 100% enig! Bare synd at ledelsen ikke havde nosserne til det :/

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites


1 time siden, skrev Golfkid:

 

Jeps, men den er svær at gøre brug af, når turneringsledelsen som regel har fat i meteologer, sidder på radarer og holder øje osv... Så kommer følgende i brug og jeg er ret sikker på, at jeg ville blive DQ som følge af det :) 

 

"However, if the Committee has used all reasonable means to ascertain the weather prospects and has concluded that no danger from lightning exists, it has the power to order resumption of play and to disqualify under Rule 6-8b any player who refuses to comply"

 

Så hvis det ikke er blæst af, så er det bare DQ, kan ikke forestille mig andet :) man kan ikke gøre andet end KRAFTIGT opfordre til, at få indstillet spillet. 

 

I@Pastorius

Jeps og det er dér, hvor du som Pro er i en særlig klemme. Jeg er ret sikker på, at Benny fra Turneringsudvalget nede i den lokale klub ikke vil gøre dette til en større diskussion (medmindre selvfølgelig han tilfældigvis er ansat på DMI)

 

Og så skal man jo stadig hsuke på at der skal være en god grund til at gå ind - som det står skrevet i reglerne " Dårligt vejr er ikke i sig selv en god grund til at afbryde spil. " [6-8a] Omend man godt nok nogen gange kan finde, at golf i regnvejr kan være ganske opreklameret..! :thumbsup:

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Tror det vildeste jeg har oplevet med lyn, var en dag jeg skatede rundt i Helsingør nede ved stationen, mødte en pige tilfældigt og efter en halv time var vi på vej med kystbanen til byen, da vi stod ud, gik vi direkte i tivoli. Der inde begyndte det at regne og så kom lyn, 5 steder slog det ned, tættest var ca. 10 meter i et træ der flækkede og noget af det ramte en lille dreng, der var splinter og kviste over alt. Vi satte os ind på et sted og aftalte at køre hjem efter de var færdige med at ryde op, det blev en lang nat og blev ikke gravid, så det var fint :)

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Husk når det lyner - find dit 1-jern, hold det højt op i luften så er du i sikkerhed, for selv vor Herre kan ikke ramme et 1-jern :)

  • Upvote 1

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu

×

Important Information

Ved at bruge forum accepterer du vores Privatlivspolitik og Vilkår for brug af siden