Velkommen til Vild med Golf

Vildmedgolf.dk er gratis for alle brugere - her kan du sætte dit brugte golfudstyr til salg, deltage i debatten eller bare læse med i de mange tusindevis af emner, der f.eks. omhandler golfbaner, golfudstyr eller golf reglerne. Eller find en ny spillemakker, upload dine bedste golfbilleder, eller noget helt andet - mulighederne er mange!

 

Registrér dig som bruger for at få adgang til alle funktioner. Når du er logget ind kan du deltage på siden og oprette dit eget indhold, eller svare på eksisterende indhold. Du kan oprette din egen profil, modtage omdømme point fra andre brugere, og du kan også skrive private beskeder til andre registrerede brugere. Vi deler ikke dine oplysninger med andre! Denne besked vises ikke når du er logget ind.

Kitter

Medlem +
  • Antal indlæg

    402
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Dage vundet

    14

Kitter vandt dagen den Maj 2

Kitter havde det mest likede indhold!

Community omdømme

80 Fremragende

Om Kitter

  • Rang
    Guld medlem
  • Fødselsdag

Profilinformation

  • Køn
    Male
  • Handicap
    16
  1. Tak for jeres input!
  2. Lyn

    Jeps og det er dér, hvor du som Pro er i en særlig klemme. Jeg er ret sikker på, at Benny fra Turneringsudvalget nede i den lokale klub ikke vil gøre dette til en større diskussion (medmindre selvfølgelig han tilfældigvis er ansat på DMI) Og så skal man jo stadig hsuke på at der skal være en god grund til at gå ind - som det står skrevet i reglerne " Dårligt vejr er ikke i sig selv en god grund til at afbryde spil. " [6-8a] Omend man godt nok nogen gange kan finde, at golf i regnvejr kan være ganske opreklameret..!
  3. Lyn

    Det er jeg klar over, men det vigtige i decision er de første to sætninger i svaret, som henviser til 6-8a - de gælder nemlig OGSÅ i den af dig beskrevne situation! Enig, - men jeg forholder mig til den modsatte situation. Må spilleren vælge at gå ind, hvis han synes, at risikoen er for høj? Og der er svaret i 6-8a, og den citerede decision ganske klar.
  4. Lyn

    Nu kan der være specielle regler for Pro-turneringer, som jeg ikke er bekendt med, men for os almindelige dødelige er det faktisk ganske klart - det er helt entydigt spilleren selv som bestemmer, hvornår det er for farligt. Det fremgår af regel 6-8 (ii) og samt Decision: 6-8b/5 Player Claiming Danger from Lightning Refuses to Resume Play When Resumption Ordered by Committee Q.In a stroke-play competition, the Committee, after having suspended play because of lightning, orders play to be resumed. Must a player resume play if he considers that there is still danger from lightning? A.Rule 6-8a authorizes a player to discontinue play if he considers that there is danger from lightning. This is one of the rare occasions on which the player is virtually the final judge.[min fremhævelse - Kitter] The safety of players is paramount, especially as there is a common natural fear of lightning. Committees should not risk exposing players to danger. However, if the Committee has used all reasonable means to ascertain the weather prospects and has concluded that no danger from lightning exists, it has the power to order resumption of play and to disqualify under Rule 6-8b any player who refuses to comply. Så medmindre der gælder specielle regler i jeres turneringer, Lasse, så kunne du have givet ham fingeren - høfligt selvfølgelig!
  5. http://www.gamolagolf.co.uk/acatalog/Golf-Pride-Multi-Compound-Plus4-ALIGN-Std-Grip-.60Grey-RIB.html#SID=34?utm_source=20th+June+-+GP+MCC+Plus+4+Align&utm_campaign=GPALIGN&utm_medium=email Disse lyder lidt interessante. To ting adskiller dem fra standard grips 1) lidt tykkere i den nederste del af grippet 2) en 'kant' på bagsiden, så man bedre kan føle om man holder korrekt Nogen der har er faring med dem eller har set nogen reviews, som er værd at læse
  6. Mon ikke den er inspireret af DGUs mangeårige test, som kan findes her: http://www.danskgolfunion.dk/artikel/dgu-short-game-test Uanset hvor inspirationen kommer fra, så er det en meget afslørende test for os, der ikke er helt skarpe, og specielt for dem som TROR, at de er skarpe i short game. DGUs udgave bruges meget i vores ungdomsafdeling med en del succes. Den har et par gange også været forsøgt som konkurrence for de voksne, hvor den ikke er den store succes, - de fleste deltager kun een gang, og sætter derefter sættet i DBA under 'gives væk'
  7. Jeg deler også bare reglerne med jer, herunder dig. Du har jo et noget ambivalent forhold til regeloverholdelse, som det fremgår af dine af dine tidligere indlæg. Det ene øjeblik vil du ikke give et put, det næste øjeblik er et selvtillidsslag helt i orden. Jeg vil så gå ud fra, at du ikke indberetter en runde, som værende tællende, hvis du har udført et 'selvtillidsslag' eller på anden måde har lavet dine egne regler - medmindre naturligis du har indregnet de påløbne straffeslag i dit scorekort.. Hvis du har indberettet en sådan runde uden at medregne dine straffeslag, så har du ikke bare bøjet reglerne, så har du snydt! Og en snyder er du vel ikke?
  8. Måske, men kun hvis det mere systematisk. Der ligger faktisk en decision på netop denne problemstilling, nemlig 7-2/5, som siger: 7-2/5 Hitting Practice Range Ball Back to Range Q.During play of a hole, a player saw some balls from the adjoining practice range lying on the course and flicked one back to the range with his club. Is there a penalty under Rule 7-2? A.In some circumstances the hitting of a practice range ball back towards the range during the play of a hole would be a breach of Rule 7-2, but the casual flicking of a range ball, apparently only for the purpose of tidying up the course, is not a breach.
  9. Selvtillidsslag eksisterer ikke i golfreglerne. Hvis du bare dropper en bold og slår slaget igen, så har du sat en ny bold i spil på et tidspunkt, hvor dette ikke var tilladt iflg reglerne. Det er helt i orden, men det koster to strafslag/tabt hul [regel 15-2]. Vælger du at kalde dit selvtillidsslag for "provisorisk", når du ikke opfylder reglernes kriterier for at spille en provisorisk - så koster det et straffeslag [27-2] Kriterierne for en provisorisk er: "If a ball may be lost outside a water hazard or may be out of bounds, to save time the player may play another ball provisionally in accordance with Rule 27-1. The player must: If a player fails to meet the above requirements prior to playing another ball, that ball is not a provisional ball and becomes the ball in play under penalty of stroke and distance (Rule 27-1); the original ball is lost." Det er helt i orden at lave selvtillidsslag, men så kan det ikke være en tællende runde, da den ikke er spillet efter reglerne (medmindre selvfølgelig at du tager de relevante straffeslag med på scorekortet) Tilføjelse: Du kan også betragte det som 'øvelse' - og så får du to strafslag/tabt hul for øvelse under runden [7-2]
  10. Det er desværre ikke korrekt at man kun snyder sig selv ved at skrive ned , men ikke op. I min klub har vi flere turneringer med begrænsning af deltagerantallet. Ventelisten bestemmes af handicappet. Jeg har et par gange oplevet at lande lige uden for de seksten som kom til at spille, vel vidende at der blandt dem lige foran (med lidt lavere handicap) var en del af de fuskere, som kun regulerer ned, men ikke op. Deres manglende overholdelse af handicapreglerne snyder altså mig for en plads i en turnering, hvor jeg eller ville være spilleberettiget. Tilsvarende er der en regel i vores klub om, at man i Regionsgolf altid skal stille med det stærkeste hold til hver match. Stærkeste hold defineres, som dem med det laveste handicap. Igen snyder en handicapfusker ikke bare sig selv, men også de spillere, som faktisk lever op til handicapreglerne om at have det retvisende handicap ved at indberette alle scores. Tidligere på året regnede jeg lidt på mit eget handicap, som er lige omkring 17. Hvis jeg over de seneste tre år kun havde indberettet nedadgående scores (samt scores fra turneringer, hvor man jo ikke kan løbe fra indberetningen), så ville mit handicap være omkring 12,5. Men det er det altså ikke, da jeg som den naturligste ting i verden naturligvis indberetter alle scores, som er spillet under tællende forhold, uanset om de er for opad eller nedadgående. I år der foreløbig blevet til lige knap 30 tællende scores, så jeg er stensikker på at mit handicap er fuldstændig retvisende. Men i hvert fald de to ovennævnte sammenhænge bliver jeg taget i røven af de handicapfuskere, som ikke sørger for at have et retvisende handicap.
  11. Adam Young har faktisk en række meget gode eksempler på, hvordan man kan have fokus forskellige steder, så man slår mere frit. Det spænder fra internt fokus på fx en specifik håndstilling eller svingbane til meget eksternt fokus fx udelukkende at tænke på at ramme flaget. Og en sjov tredje måde, nemlig at fjerne fokus total fx ved at nynne en sang eller presse tungen op i ganen, mens man slår - det sidste kan være helt vildt svært, men fokus fjernes i hvert fald fra svinget/slaget. Det som Ploehmann omtaler er "perception-action coupling" forkortet PA coupling, og er netop en beskrivelse af sammenhængen mellem vores opfattelse af "målet og det omgivelser" og "bolden og hvordan den skal slåes" - og så bruger han i øvrigt de næste 5-6 sider på at beskrive årsager og løsninger. Jeg kan kun anbefale bogen, (Adam Young The Practice Manual. Kan købes på Amazon.co.uk for 16.99 pund) - den eneste udfordring er er, at han ikke er nærig med ord..... Men vær dog opmærksom på, at der ikke er quick fixes - den kræver en indsats, både hvad angår læsning (de mange ord på engelsk) og fordi indholdet skal bearbejdes. For mig var det vinterlæsning i den forgangne vinter, og den skal læses igen den kommende fordi jeg tror, at man kan tage hans råd til 'next level' når man først har arbejdet med dem i en sæson. - Lasse har helt ret - golf er et livsprojekt!
  12. Og det er jo så netop forskellen mellem hulspil og slagspil (inkl. stableford) - i hulspil kan slaget kaldes tilbage, hvilket man jo nogen gange kan have stopr fornøjelse af ; det kan det ikke i slagspil.
  13. En korrektion: Det står da i reglerne, hvem der skal slå først. Regel 10-2 b beskriver spilleorden, herunder hvilken bold som skal spilles først. Da der ikke står 'bør' eller nogen anden modifikator, så skal bolden længst væk fra hullet spilles først. Det giver dog ingen straf, hvis man ikke overholder dette (og det er jo derfor at langt de fleste af os i praksis vælger at spille nærmeste bold først, hvis den ligger i vejen) Der er desuden to undtagelser, hvoraf den ene (regel 22-2, som citeret ovenfor) burde være taget i anvendelse. 10-2. b. Under spil af et hul Når slagspillerne har påbegyndt spil af et hul, spilles den bold, som ligger længst fra hullet, først. Hvis to eller flere bolde ligger lige langt fra hullet eller deres position relativt til hullet ikke kan bestemmes, bør der trækkes lod om, hvilken bold der skal spilles først. Undtagelser: Regel 22 (Bold til hjælp eller gene for spillet) og 31-4 (Four-ball slagspil).
  14. Der kommer sgu også nogen høje scores - Billy Horschel er 4 over efter 1 (eet) hul. Så er han lissom igang, ik!?
  15. Det er meget sympatisk og meget forståeligt, at Mickelson ikke stiller op. Han prioriterer datterens skoleafslutning [high school] højere.