Hop til indhold

Kitter

Medlem +
 • Antal indlæg

  501
 • Donations

  kr 50,00 
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Dage vundet

  20

Kitter vandt dagen den Oktober 12

Kitter havde det mest likede indhold!

Community omdømme

119 Fremragende

Om Kitter

 • Rang
  Guld medlem

Profilinformation

 • Køn
  Male
 • Handicap
  16
 1. Erfaring med Srixon z565 vs z765

  Lars, dette er jo nærmest en åbenbaring. Ikke blot kan det hjælpe min ryg, men det kan nok også løse mit andet problem, nemlig early release. Jeg har fokuseret meget på at vinkle håndleddene (som hos Daisy ovenfor), så der kommer tilstrækkelig hinge og sen release. Godt nok får jeg en bedre vinkel, men fokus på håndleddene gør dem også enormt anspændte, og fungerer releasen slet slet ikke. AT få tanken væk fra håndleddene og vinklen dér, men bare fokus på "jernets tyngdepunkt så tæt på ryggen som muligt" må være tricket. Prøvede lige et par sving i haven og der er noget at hente tror jeg - både for rygbelastning og for hinge/release!
 2. Erfaring med Srixon z565 vs z765

  Kender det desværre alt for godt. Du fortsætter forhåbentlig din træning, så det ikke længere er genop-træning, men vedligehodelses-træning. Forebyggelsen af at prolapsen dukker op igen er en livstidsopgave! Jeg blev gerne trær i ryggen efter hul 10 og fik tiltagende smerter fra hul 12-13 stykker. Og det kunne ses på scoren på bagni. Så skiftede jeg min almindelige trolley ud med en el-trolley, og går 18 huller uden problemer med ryggen. Det er jo egentlig logsik nok at skubbe- og trække-bevægelser belaster ryggen mindst lige så meget som selve rotationen i golfsvinget. Og specielt hvis du ofte spiller på kuperede baner! Jeg er ikke aldersmæssigt eller fysisk (bortset fra ryggen) kandidat til en el-trolley, men har bidt i det sure æble,og må høre en del røg fra gutterne ("gamle mand" og alt det der). Det betyder dog mindre, når bare jeg kan gå de 18 huller uden smerter eller træthed i ryggen.
 3. Golf og slidgigt i tommelfingeren

  Hej Morten det er sgu da noget skidt. Forstand på slidgigt har jeg ikke, men nogle idéer har jeg: Der findes fysioterapeuter, som har forstand på golf. En sådan vil formentlig kunne hjælpe dig med nogle øvelser af en eller anden art. Prøv at kigge nærmere på denne hjemmeside, som er etableret af de fysioterapeuter, som anvendes af blandt andre DGU. Kender dem ikke personligt, men har hørt godt om konceptet. Tilpasning af udstyr er allerede nævnt. Personligt tror jeg ikke meget på handsken, men hjælper det, så hjælper det. Jeg ville mere gå i retning af at finde den grip-størrelse, som passer dig bedst - og få fat i en pro, som har forstand på opmåling af udstyr Din pro lyder som værende meget lidt forstående og fleksibel (jeg mener noget der er værre, men sådanne ord sætter jeg ikke på skrift). Find dig en Pro et andet sted, som er mere fleksibel. Prøv dig frem med et par telefonopringninger til proer inden for køreafstand. Det kan også være at golf-fyssen nævnt ovenfor kan anbefale en bestemt pro, som tager sine kunder mere alvorligt Held og lykke med det!
 4. Hvilket regntøj har du?

  Fællesøkonomi kommer vel kun på tale i de ægteskaber, hvor Fruen tjener mest! - og ophører hvis hun bliver arbejdsløs
 5. Hvilket regntøj har du?

  Så er argumentationen svær!
 6. Hvilket regntøj har du?

  Der er lige en ekstra pointe (specielt af hensyn til diskussionerne med fruen ) - I køber ikke regnsæt til golf. I køber regnsæt til ALLE de situationer, hvor I er ude i regnvejr. Cykle på arbejde, gå tur med børnene, hunden, kanoturen, campingferie - fyld selv på etc. Jeg var på ferie i London og det var da mit golf-regnsæt, som stod imod øsregnen, når vi gik rundt i byen. Jeg var knastør - det var min kone ikke, da hun har et noget billigere 'no name' regnsæt Og hvis I køber kvalitet, så har I det stadig om 5-8 år. - vandtæt!
 7. Flightscope Mevo

  Lasse, du må ikke hænge dig i disse 6 yards og 6 mph. I reviewet sammenligner han nemlig æbler og bananer!!!!!! Meget amatøragtigt, faktisk. Det er ikke de samme 5 slag, der er data for. Han forklarer i videoen til allersidst (12:06 og de næste 8-10 sekunder), at han først slog 5 slag med den ene monitor i brug og derefter 5 slag med den anden monitor i brug. Man kan altså ikke direkte sammenligne og sige at der er 6 yards forskel i mellem monitorernes målinger. Hvis vi skal forholde os til præcisionen i forhold til en professionel monitor (og klart helst en Trackman), så skal det være en forskel beregnet ud fra de samme slag - og i øvrigt helst med en større stikprøve end 5 slag.! En anden info, som jeg mangler er hvor stor variationen er - jeg kunne godt leve med, at den altid viste 2-3 yards længere end en Trackman - hvis det var hvergang. Så ville jeg kunne måle min egen fremgang ud fra udgangspunktet. Det som IKKE vil fungere, er hvis den viser 2 yards for meget den ene gang og to yards for liodt den næste - så er det ikke til at stole på. Det ville være lidt som at have et målebånd lavet af elastik...
 8. Hvilket regntøj har du?

  Og det er her man skal være lidt forsigtig. Min livvidde er til XL i langt det meste tøj. Størrelserne i regntøj er jo ofte beregnet ud fra at man skal have det ud over sine almindelige bukser, så der er lidt ekstra plads. Når man, som jeg bruger regnbukserne uden almindelige bukser under, så er der god plads i en Large i regular fit. Og også plads til et par long johns om vinteren. Jeg har samme problem med benlængde, men på alle tre nævnte mærker er der velcro for neden, så man strammer dem bare lidt ind. Pga lynlås i benene kan de ikke så nemt lægges op. Og hvis du havde regnchinos i sort eller mørkeblå, Thomas, så bestilte jeg med det samme!
 9. Hvilket regntøj har du?

  Jeg har været gennem Galvin Green, Nike og diverse Bilka no name mærker. No name mærkerne er ikke gode nok, og blabdt mærkevarerne er der er intet, som overgår Cross. Det er selvfølgelig vandtæt og åndbart, men der ud over er materialet så behageligt mod huden, at det kan bruges uden at have almindelige bukser inden under. Hvis det ser ud til regnvejr, så tager jeg bare regnbukserne på uden alm. bukser inden under - hvis det alligevel ikke regner, så er det bare som at have et par helt almindelige bukser på, og hvis det regner, så skal jeg ikke til at tage regnbukserne på ude på banen. Cross er simpelthen løsningen. Og hvis du alligevel ikke spiller så ofte i regnvejr, så er farven da bedøvende!
 10. God læsning - PGA Tour statistik

  Nu har jeg fulgt med i denne tråd uden at komme med input. Jeg ville først ned på puttinggreen, skridte 8 meter op og så bruge lidt tid fra forskellige vinkler, breaks med mere for at se hvad ambitionsniveauet skal være. Og i min normale sammenhæng med andre hcp 10-20 er jeg en gennemsnitlig putter, så det er ikke en specialitet. Efte ca. 20 minutter er det min klare opfattelse, at inden for 8 meter skal 8 ud af 10 første-puts være inden for een meter fra pinden. Hvor mange der så er to-puts afhænger af hvor god man er inden for een meter. Allerede i første putteprøverunde med 8 bolde i går havde jeg 2 i hul, 5 inden for 2 fod og et enkelt (det første slag overhovedet) på 6 fod. Efter dagens uvidenskabelige forsøg er mit ambitionsniveau er helt klart og entydigt: 8 meter = To-put! (medmindre det er et knastørt lunhurtigt nedadbakke voldsomt break) Prøv engang at se på, hvad det i virkeligheden er du siger, når du siger, at et 8-meter put efterlader dig med et to-meter put. I længderetning betyder det, at du ikke har styr på om dit put er 6 meter eller 10 meter. I sideretning betyder det, at dit sigte varierer med ialt 4 meter (2 til hver side). (og inden de geometrisk kloge siger at de 2 meter godt kan opstå ved 1 m skæv og 1 m lang - så ved jeg det godt...men for eksemplets skyld....) Så dit problem er ikke, at du holer for få fra 2 meter, men at du overhovedet efterlader dig selv med et to-meter put. Det må du kunne forbedre. Om det er din teknik, dit udstyr, din træningsform (eller mangel på samme) skal jeg ikke gøre mig klog på, men dit ambitionsniveau bør godt være noget højere. En af mine favoritøvelser i denne sammenhæng: Jeg lægger 8 bolde (4x2) rundt om et hul med break (normalt godt nok kun i 5-6 meters afstand), så jeg har fire forskellige typer puts (opad/nedad; højre/venstre). Jeg går så fra station til station og putter et put hvert sted. Hvis jeg tre-putter en bold, så lægges alle bolde tilbage igen og der startes forfra. Går først hjem, når jeg har to-puttet alle 8 bolde. Og de første gange blev maden kold, - nu bliver jeg irriteret, hvis ikke jeg er færdig efter to runder.
 11. Arbejds weekend

  Ja, ja, kære venner, så skulle I prøve at være medlem i en af de nordsjællandske klubber - ingen nævnt, ingen glemt. De frivillige er dem, som var med fra starten (og de forsvinder lige så stille p.g.a. alder). Næste generation (dem mellem 60 og 70 år ) af frivillige er stort ikke eksisterende, og de endnu yngre er netop dem som "har betalt mit kontingent" og derfor mener, at alle andre skal ligge på knæ for dem. Tilføjet: Og ovenstående er en af grundene til at jeg tror, at hele golfklubmodellen skal gentænkes - der skal noget dispuption ind så man finder en vej frem uden de frivillige (eller i hvert fald med meget færre af dem).
 12. Det kan betale sig at kende sine regler

  Det er der sandelig heller ingen som kan - ikke engang John Parrymore og de andre regelgutter. Men når man har golf som levevej, skal man sætte sig så meget ind i reglerne, at man har en ide om, hvornår det er en rigtig god idé at slå op og tjekke om der er regel som kan redde een - specielt når der er et PGA tour kort på spil. Bold flyttet af "et eller andet" bør klart udløse et opslag i bogen... Det er ikke anderledes end at jeg - uden at være jurist - har sat mig så meget ind i regler og lovgivning for mit eget fag, at jeg ved hvornår jeg skal kontakte een som ved tingene i detaljer
 13. Det kan betale sig at kende sine regler

  Jeg er ikke spor overrasket - jeg ved udmærket godt, at de ikke sætter sig ind i reglerne. Er selv gammel dommer inden for flere sportsgrene. MEN det ændrer ikke et sekund på det faktum, at det er deres egen forbandede fejl, hvis de mister sejre, penge eller status ved ikke at sætte sig ind i reglerne. Eller i hvert fald have en caddie som kender reglerne.
 14. Det kan betale sig at kende sine regler

  Når man spiller på det niveau, så må man da sørge for at lære reglerne - eller i hvert fald lære at læse, så man kan slå op i regelbogen. Og hvem ville slå op i den situation - det ville jeg da selvfølgelig. Netop for at sikre, at jeg fik den fordel som jeg kunne have. Man må sgu da tage personligt ansvar!!!
 15. Svingtanker

  @Pastorius Den tegning beskriver min forvirrede verden meget præcist. Jeg har i denne sæson ført 'golfdagbog' hvor jeg før og efter næsten hver træning (både selvtræning og med pro) har noteret, når der var noget som fungerede, noget som ikke fungerede, og hvad der fik ændret på det som ikke fungerede.... Det er blevet til en del notater i løbet af året. - som meget el kunne være inspirationen til tegningen ovenfor. Men det sjove af det hele er, at jeg ved gennemlæsning af de mange noter kan se, at der er nogle ganske få ting, som står skrevet rigtig mange gange, mens mange ting kun er nævnt en enkelt eller to gange. Så når tingene kører af sporet - og det gør de jo en gang imellem - så er der et par basics i stancen og et par i svinget - så er jeg på sporet igen på et acceptabelt niveau. Fx stance: højre hånd svagere, bolden 2 cm længere tilbage i stancen, face lukkes lidt - og så sættes standardsvinget på og bolden rammes lige i bagdelen. Samme princip for svinget: knæk højre håndled tilbage, albue til brystkasse, husk at rotere igennem. Det giver ikke det perfekte sving, men bringer mig tilbage til noget, som er brugbart - og så kan jeg arbejde videre derfra i den evige søgen efter det perfekte golfsving. Og det arbejde er så blandt andet at afsøge de 100 andre ting som er vist på tegningen. Det blev til mange ord, men essensen er, at for de fleste af os er det nogle ganske få ting, som skrider igen og igen. Så Ctrl-Alt-Del......og det kører igen. Se den formulering kunne give anledning til en hel del humoristiske kommentarer , specielt fordi du nok tænker betydeligt mere over golf end så mange andre. Men du har da i øvrigt fuldstændig ret - det er ofte de uforpligtende 'andenserv' - nu kan det Fa...me også være lige meget slaget, som er det bedste træf på hele runden. Og det er som regel en dårlig idé at tænke for meget over svinget ude på banen - det hører til på driving range.
×