Hop til indhold


MrSwingKin

Medlem +
 • Antal indlæg

  486
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Dage vundet

  20

MrSwingKin vandt dagen den Oktober 25 2017

MrSwingKin havde det mest likede indhold!

Community omdømme

190 Fremragende

Om MrSwingKin

 • Rang
  Guld medlem

Profilinformation

 • Hjemmeklub
  Silkeborg
 • Handicap
  2,1
 • Højre / Venstre
  Højrehånds spiller
 1. Tigeren i Farmers

  Nu er de nævnte herrer vel ikke engang de mest langsomme typer på touren? Jeg lagde især mærke til Jason Day som gik lidt længere fremme. Gab hans rutine er langsom, og ikke mindst hans putting rutine. Jeg vil tro han bruger 2-3 min. alene på sin puttingrutine.
 2. Tigeren i Farmers

  Jeg synes bestemt ikke han er blevet mindre. Tror også det skyldes mange af de andre er blevet langt større og derfor ser det ikke længere voldsomt ud i forhold til resten. Ja men trods elendigt spil fra især tee men også jernslag er han -1 for dagen. For mig ligner det lidt en Tiger vi så for 10 år siden.
 3. Hvor langt slår i jeres drives?

  Nu er statistik jo altid ubamhjertigt. Ovenstående ark fortæller det jo ganske flot. I min optik er de fleste under handicap 5 også mellem 20-30 år. (Formegentlig), og derfor påvirkes længden kontra alder også negativt. De som jeg har kendt, og som har været "dygtige" golfspillere fra barnsben og til efter 40 års alderen har stortset ikke oplevet et fald på længden af drives, jernslag mm. Jeg er ret sikker på, at bagved tallene på alder er en af forklaring formegentlig, at jo højere alder, jo dårligere golfspillere. Gennemsnit betragtet. Jeg er dog enig så langt, at stortset alle golfspillere lyver om deres længder. Man har en tendens til, at huske de længste drives, og glemme de dårligste. Jeg hører også tit folk påstå, at de flyver bolden 250 meter. Det kan de sågar testet længe i en trackman. Jeg kan dog konkludere, at når jeg spillere med disse mennesker, så er det langt fra tilfældet på banen. Jeg svinger driveren mellem 110-115 mph (i en trackman) og slår vel bolden gennemsnitligt 240-250 meter på danske baner. I trackman kan jeg slå den 280-290 når jeg rammer den fornuftigt, og det sker da også jeg slår drives over 300 meter udenfor. Der er bare en verden til forskel på at spille golf, og stå og slå langt i en trackman. Udenfor er fairways ikke altid hårde, og der kan være strid modvind, sidevind, udfordringer i højre, venstre osv. Det er sjældent man kommer til et par 5 hul med masser af plads, og hårde fariways, og hvor man kan knalde til den og slå den 280-300 meter. Langt de fleste omtaler længden på deres drives ud fra de absolut mest optimale forhold, og i perioder hvor man slår bolden langt. Det samme er faktisk tilfældet med længden på jernslagene. Jeg ser stadig mange elitespillere gå og hamre til deres jern og være alt for ustabile på deres længder. Det giver ingen mening at slå 7 jern fra 165-170 meter hvis kun man kan slå den derud hver 2. gang. Så slå dog et 6 jern og slå den på meteren hver gang. Vildt nok. Du slår godt nok langt med din driver i forhold til resten af udstyret. Måler den drives i direkte fuglelinje eller med fairway rundt? Du er næsten ligeså langt med driveren som jeg, men jeg er mindst et jern længere end dig. Hvis jeg var dig ville jeg få undersøgt dit 6-7-8 jern. Der må være noget galt med graderne eller lign på dine jern. Der er 10 meter mellem 3 jern. Jeg har cirka 10 meter mellem hvert af mine jern.
 4. Taylormade Twist Face

  Jeg er ikke nødvendigvis uenig med dig i at noget af ovenstående er korrekt. Dog kender jeg flere proer som har fået et fuldt valgfri Wilson sæt uden beregning. I min optik er det vel pga fair nok når/hvis de sælger deres udstyr. Ingen af udstyrsproducenterne er dog hellige her. Jeg genkender faktisk ikke helt den hårde prisstyring på TM udstyr. Faktisk har jeg oplevet at kunne få relativt store rabatter på TM udstyr. Jeg spiller dog med Titleist pt og her har jeg oplevet den markant mindste rabatmulighed. Ja faktisk har jeg oplevet at kunne få cirka 10%. Flere af de proer jeg arbejdet med har faktisk forsøgt at få mig væk fra titleist pga de lave avancer. mht nyt udstyr så laver de vel mere eller mindre alle sammen en ny serie hvert år. Jeg har i hvert fald svært ved at være sur over markedsføringstrategierne fra nogle af dem. De minder meget om hinanden fra min stol og på rent performance og pris er de stortset også ens.
 5. Taylormade Twist Face

  Nu skal man nok ikke æde alt råt. Der findes vel stakkevis af eksempler med titleist, ping og Callaway. Nike var der sikkert også da de fandtes på markedet. Fælles for dem alle er vel, at de ingenting er uden deres marketingsafdeling. Og alle betaler mio af dollar for markedsføring. Nu er du fortaler for Wilson, men selv Wilson bruger “ufine” metoder, og sender demosæt til diverse proer hvis de vil have deres udstyr i deres shop. Det samme gør Titleist.
 6. Taylormade Twist Face

  Man kan sige mange ting om TM og deres markedsføring, men de seneste år har de vel lavet det markant bedste udstyr? Jeg har, og bliver aldrig TM fan, men jeg har skam prøvet deres M1 og M2 drivere og er meget imponeret.
 7. Taylormade Twist Face

  Det lyder ret vanvittigt. Kunne være sjovt at høre @Rosenberg eller @LHW om dette overhovedet giver mening ifølge dem.
 8. Nå, men så leder jeg efter en ny klub....

  Nu er der jo stadig nogle medlemmer i klubben, greenfeespillere mm, så der må alt andet lige være en indtjening for klubben. Dog ikke nok til, at kunne drive klubben. Du har dog ret i, at de 1-1,5 er taget fuldstændig ud af den blå luft, og jeg aner ikke hvor meget der skal til for, at klubben kan fortsætte. Det var nu mere for eksemplets skyld. Og uanset om man er golfspiller eller ej, så tror jeg alle grundejere og husere er interesseret i, at de kan holde pengene hjemme på deres bolig/grund. Og der er vel en overvejende sandsynlighed for, at priserne vil falde betragteligt hvis golfbanen lukker. Så det er jo lidt pest eller kolera. Vil du betale noget ekstra til at drive klubben, eller vil du tabe et relativt stort beløb pga. faldende efterspørgsel på boligen.
 9. Nå, men så leder jeg efter en ny klub....

  Hvor stort et tab vil der være for ejerne hvis golfaktiviteterne stopper fuldstændigt? I min optik er det ikke urealistisk, at tabet på nuværende priser kan blive 25-50%. Og ja de betaler allerede til fællesaktiviteter, men for 1-1,5 mio kommer du godt nok langt mht. banedrift. Og snakker vi 1,5 mio kroner fordelt på 100 grundejere så snakker vi 15.000 årligt, eller 1250 om måneden. Det er vel billigt sluppet for, at ejendomspriserne holder sit prisniveau.
 10. Nå, men så leder jeg efter en ny klub....

  Jeg er meget enig med dig. Jeg vil til enhver tid hellere spille 5 greenfee runder på Great Nothern a 900 kroner, end at spille 10 runder i Vejle til 450 kroner. (Undskyld Vejle). Omkostningen til driften i Great Nothern er nok LANGT højere end x 2. Af en eller anden grund så hænger "kvalitet" og pris ikke rigtigt sammen. Der er masse af danske klubber som har pænt antal greenfee gæster om året, og som endda også har en stor del fuldtidsmedlemmer, men hvor kvaliteten i min optik er fornærmende dårlig. Det er som om, at 80% af golfspillerne er fuldstændig ligeglade med kvaliteten af banen, og golfspillet i sig selv. Det handler mere om naturen, atmosphæren og alt mulig andet udefrakommende end det handler om selve spillet og banen. Og det må vi golfnørder acceptere, selvom det er svært.
 11. Nå, men så leder jeg efter en ny klub....

  Jeg håber virkelig, at resortets grund- og boligejere forstår, at golfbanen skal reddes. Uden golfbanen vil værdien af deres aktiver falde markant, men forstår også godt, at de ikke vil stå for store dele af udgifterne til driften af banen. Uanset hvad er det bare en drøn ærgerlig situation som golfelsker, at sådan en bane må gå til grunde. Jeg er bange for, at mange klubber vil følge med de næste par år. Alt det "green-fee/kontingent prostitution" har simpelthen presset økonomien ned i mange klubber, og der er efterhånden ikke engang penge tilbage til driften af banerne. Udbuddet af golfklubber er bare for stort, og det gør livet surt for stort set alle. I bund og grund er det os som golfspillere der bliver gidsler, da banerne bliver dårligere og dårligere, og desværre er vi for få som gerne vil betale for kvalitet!
 12. Nå, men så leder jeg efter en ny klub....

  Jeg tror desværre, at løbet er kørt. Fantastisk bane, men desværre er kundegrundlaget for sådan en golfbane ikke tilstede i Danmark.
 13. Udstyr og bolde har taget overhånd?

  Jeg er meget enig her. Men prøv at skifte bolden ud med en Tour Balata fra det sidste årtusinde, eller Tour Professionel 90. Så skal du se en forskel. Generelt er min opfattelse at de nye køller er en anelse længere, men kun marginalt. De er også mere tilgivende end de første titanium drivere. Men det er klart, at en gammel 3 wood som passer en rigtig godt er bedre sammenlignet med en helt moderne 3 wood som passer en dårligt.
 14. Udstyr og bolde har taget overhånd?

  Jeg er meget enig her. Tiger Woods var outstanding med driveren med den gamle persimmon, og slår både langt og lige. Altså meget længere end konkurrenterne. Grundlæggende var årsagen masser af fart, og et eminent træf. Der var LANGT større krav til at få noget ud af farten dengang, og kun de aller dygtigste ballstrikere kunne få en fordel ud af et 100% drive. Idag kan "enhver" lukke øjnene, og hamre den en med sit 460´ store køllehovede, og så alligevel slå den 300 yards. Og samme tid med, at det er blevet meget nemmere at drive langt, og man har fundet ud af, at det altid er en fordel at slå langt, ja så slår alle stortset driver ud fra tee. Gevindsten er simpelthen større end risikoen fordi det er for "nemt". Var det ikke på Royal Birkdale hvor mange af pro'erne, inkl. Jordan Spieth drivede den bevidst ud i roughen i højre side. Så undgik de potbunkere og den smalle fairway men kom langt frem og havde et kort slag ind fra roughen. Så har banerne simpelthen tabt hvis det er en fordel at slå udenfor banedesignet frem for at ramme indenfor det tætklippede.
 15. Udstyr og bolde har taget overhånd?

  Lige præcis dette her viser jo, at der er en rigtig god pointe. Man kan jo ikke sammenligne det med cykling, da det er relativt enkelt at omlægge ruter til professionelle cykelløb. Det er noget sværrere, at omlægge alverdens golfbaner således, at de spiller som det er tiltænkt. Det er "alt for nemt" at slå langt idag. Alle har tilgivende drivere, og alle kan tviste lidt på udstyret således, at de får maximalt længde ud af deres udstyr. Det betyder at alle slår langt idag, og det er altså lidt kedeligt, at se de længstslående stå og slå 8-pw jern ind på flere par 5 huller. I praksis er par 5 huller jo mere et par 4 hul end et par 5 hul nu om dage. (Jeg ved godt, at det var samme problem med Tiger da han kom frem. Men der var groft sagt "kun" John Daly og Tiger der havde den fordel. Idag er der vel 30-40 spillere som kan dette). I gamle dage krævede det noget mere, og et væsentlig bedre træf, at være langslående. Der kunne du ikke bare skifte loft, skafter, lie osv. Og måle i trackman hvad der var det mest optimale. Spillet idag er blevet langt mere makanisk, og teoretisk. Derfor ser man heller ikke spillere idag med samme opfindsomhed, og talent for føling, og opfindelse af slag som man gjorde i gamle dage.
×