Jump to content

MrSwingKin

Member +
 • Content Count

  620
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

MrSwingKin last won the day on December 19 2019

MrSwingKin had the most liked content!

Community Reputation

231 Fremragende

About MrSwingKin

 • Rank
  Guld medlem

Profile Information

 • Hjemmeklub
  Silkeborg
 • Handicap
  2,1
 • Højre / Venstre
  Højrehånds spiller

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kunne tyde på, at en eller anden har været for doven til, at slæbe sig ned på driving range, og har benyttet muligheden for, at slå nogle bolde ned på fairway. Helt utilgiveligt at ødelægge banen på denne måde.
 2. Jeg er helt enig i, at det ligner turfs. Er det iøvrigt ikke fra fringen af? Utilgiveligt at stå og slå store tørv op lige omkring green.
 3. Det er lidt sjovt at det er din konklusion på hans suspension. Men sådan er det oftest når man styret af følelser.
 4. I min verden er det manglende tillid til eget produkt, og sine kunder når man har stavnsbundet sine kunder til sin klub i mere end et år. Det er helt fair at man betaler for 1 års kontingent, men jeg begriber ikke de datoer for udmelding på et eller andet givent tidspunkt. Det er uærligt, og henleder mine tanker tilbage til teleselskaberne i gamle dage som havde abbonomenter man ikke kunne komme ud af igen. Hvorfor skal man melde sig i ud for 2020 sæsonen allerede i 2019 når sæsonen mange steder starter i foråret? Hvad er det rimelige i, at man tvinger sine kunder til, at tage stilling til et års kontingent ½ år før det bliver aktuelt? Det er bondefangeri, og uærligt. Jeg hører kun underlige argumenter om, at det er for at kunne lægge et "budget". Jeg er nødt til at sige, at i det virkelige liv lægger vi budgetter hvert år som er ganske fornuftige, og det er på trods af, at vi ikke har kontrakter på 90% af vores omsætning som er stavnsbundet. Det er simpelthen så dårligt et argument. Det handler om den kortsigtede tilgang som golf Danmark besidder. Man vil hellere stavnsbinde sine kunder 1 år mere, og tage den ekstra indtægt ganske kortsigtet, og så acceptere at det på lang sigt kan koste medlemmer. Omverdenen går så hurtigt, og ikke alle kan forudsige hvor man er rent personligt til næste forår. Måske får man nyt job, ny bopæl, sygdom og alt mulig andet som gør, at man ikke kan spille golf næste år. Måske går man som medlem og overvejer om golf også er det rigtige næste år. Jeg er overbevist om, at hvis man er det mindste i tvivl om golf er noget for en, så melder man sig ud. Bare for at være "sikker". Og min påstand er også, at når denne beslutning er truffet så er det langt sværrere aktivt at skulle melde sig ind igen. Og alle de som lige "glemte" at melde sig ud i tide, de tager det sidste år i raseri, og så er det ellers slut med golf. Jeg er faktisk overbevist om, at dette er en af årsagerne til, at vi ser over 10% afgang hvert år. Golfdanmark er faktisk ganske fornuftige til, at rekruttere medlemmer, men bagdøren står piv åben, og vi mister enormt mange medlememr hvert år. Det tror dog pokker med så uærligt et produkt.
 5. Der er stor forskel på, at blive erkendt skyldig juridisk ved domstolene, og på at blive suspenderet fra sin "arbejdsplads". Jeg er kommet med flere eksempler, og det bedste eksempel er vel en tjenestebetjent som er tiltalt for vold. Han vil til enhver tid blive suspenderet til der er faldet dom. Alene for at beskytte hvervet som betjent. Det er i bund og grund for at opretholde tiltroen til politiet at man i en sådan situation ville gøre det. På samme måde beskytter touren deres brand, og vil ikke associeres med den adfærd som Thorbjørn er tiltalt for. De lever udelukkende af branding, og sponsorater, og laver underholdning for os andre. Det vil være fuldstændig vanvittigt at tillade en spiller der er tiltalt for sådan en opførsel, at deltage i deres events. Det vil give en masse negativ omtale, og du kan være sikker på, at det vil tage en stor del af opmærksomheden fra diverse medier. Derudover har touren også et kodeks som gør, at de kan suspendere spillere hvis de udviser upassende opførsel. Denne adfærdskodeks har ikke nogen sammenhæng med straffeloven som sådan. Touren har ikke noget ansvar for, at deres medlemmer har en indtjening. Der er ikke noget arbejdsgiver/lønmodtager forhold. Ja, Thorbjørn er suspenderet og det har formegentlig kostet ham millioner af kroner. Både i præmiepenge og i sponsorater. Det kan meget vel også ødelægge hans karriere, men der er kun en ansvarlig for, at dette er sket. Det er 100% ham selv som har bragt sig i denne situation. Thorbjørn er ikke offeret i denne sitaution. Uanset hvad domstolene kommer frem til så har Thorbjørn opført sig tåbeligt, og bragt sig i en situation som ikke fremmer hans karriere. Man kan håbe at han har lært af situationen, og man kan håbe han træner benhårdt og dedikeret, og kommer stærkt tilbage når retsagen er overstået. Jeg tvivler dog. Rent branding mæssigt undrer jeg mig over, at Thorbjørn og hans bagland har været fuldstændig tavse siden den nat på flyet. Der er ingen tvivl om, at det formegentlig fremmer hans muligheder i retsagen, men den fremmer ikke hans brand som golfspiller og offentlig person.
 6. Det er meget vigtigt at min pointe var sat MEGET på spidsen idet, at man på ingen måde kan sammenligne Thorbjørns tiltale med en så grov anklage som pædofili. Det var mere i kontekst af, at du argumenterede for, at det aldrig kunne forefindes i vores samfund. Det sker altså også i vores samfund, at man suspenderes indtil der er faldet dom i en vaserende sag. Iøvrigt kan det ikke sammenlignes. Men jeg forstår slet ikke fordømmelsen af ET. Jeg synes de har gjort det eneste rigtige. Jeg ville være meget fortørnet hvis en ikke dansk spiller var tiltalt for noget så alvorligt, og touren ikke tog afstand fra det, og suspenderede vedkommende indtil der var faldet dom. Uden at dømme Thorbjørn så skal man huste, at der er forskel på at være sigtet, og at være tiltalt. Anklagemyndigehederne har jo vurderet at der er en sag, og derfor er han nu tiltalt. Hvis en politimand bliver tiltalt for vold så kan du være sikker på, at han bliver suspenderet indtil der faldet dom. Og mig bekendt er vi stadig uskyldige til det modsatte er bevist.
 7. Jamen vi er helt enige i, at det koster at drive en golfklub. Men hvorfor kan de 7 gode måneder ikke bare koste 80-90% af et nuværende fuldt kontingent, og de resterende 10-20% er prisen for de kolde måneder? Så vil et "vinterkontingent" være relativt billigt. Det vil gøre kontingentet billigere om sommeren, og derved også mere attraktivt. Og gør det så til månedlig betaling, og så bestemmer man selv hvornår man melder sig ud. Jeg har aldrig forstået det med, at der skal være datoer for hvornår man senest skal melde sig ud. De fleste klubber kører med en dato sidst på året. I min optik kunne man ønske sig, at samtlige medlemmer melder sig ud på dette tidspunkt. Alle der gerne vil spille året efter melder sig bare ind når marts/april starter. Så kan klubben, og bestyrelsen tænke over dette hele vinteren. I min verden vil alle som er det mindste i tvivl melde sig ud, og når først den beslutning er truffet, så er det sgu mere vanskeligt at melde sig ind igen. Jeg tror stadig at de fleste klubber rent netto ville beholde flest medlemmer ved, at folk kunne melde sig ud altid. At man som golfklub har så lidt tillid til sine medlemmer/kunder, og eget produkt er skræmmende.
 8. Selvfølgelig er det okay at suspendere en spiller som er titalt for en overtrædelse af denne karakter. Europatouren har et brand, og sponsorer som de selvfølgelig beskytter, og der vil man ikke lægge navn til, at have en spiller gående som er tiltalt for noget af denne karakter. I virkeligheden svarer det til, at en fodboldklub suspenderer en af sine spillere mens en eventuel retsag står på. Dem kan du nok finde 100 vis af eksempler på. En grovere sammenligning kunne være en pædagog som er tiltalt for, at forulempe et barn. Du kan være helt sikker på, at vedkommende vil blive suspenderet mens sagen står på. Også selvom vedkommende muligvis er uskyldig. Så det er helt sund fornuftigt, at suspendere Thorbjørn, men som danskere håber vi jo på, at han er uskyldig, og kommer tilbage på golfbanen. Men det er følelse, og ikke fornuft.
 9. Kitter jeg synes du har mange gode pointer, og rammer hovedet på sømmet med flere ting. Jeg mener stadig at klubberne lever i en forstokket verden som er meget konservativ. 8000 kroner der skal falde 1 gange om året, og lange udmeldelses frister skal prøve at "tvinge" medlemmerne til, at forblive i klubben. Hvis man vil konkurrere med andre sportsgrene, fritidsaktiviteter mv., så er man snart nødt til, at lave nogle abonnomentsløsninger som er flexible og som tilgodeser den enkelte. Du kan tegne et fitness abonnement i oktober, og være udmeldt igen i April. Her kan du sagtens være medlem i "højsæsonen" og betale for en pris pr. måned. Jeg er underlagt til at betale for et helt år, og det er selvom jeg ikke sætter mine fødder på en golfbane fra September til Marts. Hvorfor skal jeg solidarisk betale for, at andre medlemmer kan spille på alle årets 365 dage? Det er jo ikke anderledes end et fittness center. Jeg ville gerne betale 80-90% af mit nuværende kontignent og så miste min spilleret de 5 koldeste måneder om året. Et abonnoment man betaler månedsvis ville også gøre golf langt mere attraktivt idet, at man kan komme igang uden at skulle lave en kæmpe postering. De fleste klubber er jo heldigvis begyndt, at leje golfudstyr ud.
 10. Realistisk er hans karriere på øverste niveau desværre nok slut. Bliver han kendt uskyldig vil han stadig have stået på sidelinjen i et år, og ren sportsligt er det en kæmpe udfordring. Jeg er sikker på, at han stadig træner, men at holde samme itensitet under nuværende situation er næsten umuligt. Alene at være væk fra turneringsgolf så længe er også en udfordring. Mentalt må denne sag også tære hårdt på ham uanset hvad. Bliver han kendt skyldig så vil han formegentlig sidde ude endnu længere, og presset fra medier, touren, sponsorer osv. vil være mange gange større, og ovenstående udfordringer blive langt større. Jeg husker stadig Søren Hansens sag med SKAT som i min optik smadrede hans karriere. En ting er de økonomiske konsekvenser der kom for Søren, men at holde fokus alene i sådan en sag var svært for Søren. Der er eksempler på spillere som kommer igennem sådanne kriser, men det er nok de færreste desværre. Jeg ser i hvert fald sådan en sag som værre end en skade som ville holde en golfspillere ude i samme periode. En skade er slem fysisk, og golfmæssigt, men en sag af denne karakter må alt andet lige også sætte sig mentalt.
 11. Nu er det trods alt en ret alvorlig anklage, og man skal vel ikke haste sådan en sag igennem for, at tilgodese den tiltalte? Jeg har selv været ret stor fan af Thorbjørn, men sagens omstændigheder taget i betragtning er det ret almindelig praksis. I forhold til golfen har det formegentlig ikke nogen betydning. Thorbjørn er suspenderet på ubestemt tid, og denne suspendering vil formegentlig først blive revurderet når der falder dom i sagen. Hvis og såfremt han havde erkendt sig skyldig så havde det nok også fået konsekvenser i lang tid frem på touren. Hans eneste mulighed for at spille golf hurtigt er, at han bliver erklæret uskyldig, men det kræver han nægter sig skyldig, og han får dommens ord på det. Det kommer til at tage tid, og jeg tror ikke vi ser Thorbjørn på touren før tidligst i 2021. Ærgerligt, men sandt.
 12. Sverige har en helt anden tradition for Golf, og er mere familiepræget. I Sverige er der cirka 460 golfbaner, hvor der er knap 190 i Danmark. De er til gengæld også 500.000 golfspillere hvor der er cirka 150.000 golfspillere i Danmark. Der er altså flere golfspillere pr bane i Sverige end i Danmark. Dog er de også næsten dobbelt så mange indbyggere. Det skal dog siges, at Sverige har haft større tilbagegang de seneste 10 år end Danmark. Demografien i Sverige er også væsentlig anderledes end i Danmark, og vores lille land har langt flere tilbud med andre sportsgrene, og muligheder end der umiddelbart er i Sverige. Man kan ikke sammenligne 1-1.
 13. Det lyder præcis som den generelle udvikling på landsplan. Det er simpelthen de "samme" medlemmer som er i dag som det var for 10 år siden. Så når store procentdele af vores medlemmer simpelthen bliver for gamle til at spille golf så står golf danmark generelt med et stort problem. Golf er koster nogle penge, og golf er faktisk meget tidskrævende. Dette harmonerer på ingen måde for den "yngre" generation. Golf bliver først rigtig attraktivt når børnene begynder at flytte hjemmefra, og man får meget fritid.
 14. Jeg er meget enig med dig i, at "ikke golfere" stadig går rundt med den overbevisning, at golf er dyrt. Hvad der er dyrt er selvfølgelig relativt, og skal også ses i lyset af husindkomsten. 8000 kroner er naturligvis mange penge, og den typiske årsag til, at mange bliver flexmedlem eller stopper er, at de spiller alt for lidt til, at opretholde så stort et kontingent. Hvis man kun spiller 4 runder golf om året, så kan man hurtigt regne ud, at hver runde har en pris på 2.000 kroner. Det tror jeg alligevel at de færreste vil betale. Jeg er dog sikker på, at mange af os som spiller 30+ runder om året synes, at kontingentet er relativt fair. Det er vores fritidsinteresse, det er vores sociale netværk, det giver os konkurrencelementet, og du kan egentlig bare tilføje en masse flere ting til listen. Mange golfklubber formår dog ikke, at skabe den "mer-værdi" end, at udregningen handler et kontingent til xx kroner, og x antal runder. Hver gang jeg læser om en klub som er i økonomisk uføre så klapper jeg lidt i mine hænder. Vi trænger til at nogle klubber lukker ned således, at vi kan tilbyde ordentlige klubber med ordentlige forhold til de danske golfinteresserede. Jeg kan i hvert fald godt mærke, at den generelle banestandart er faldet markant de seneste 15 år. Der er selvfølgelig stadig rigtige gode klubber med en flot og plejet bane, men vi ser flere klubber som er styret af frivillige og med et budget der gør, at banen står i en tilstand som jeg ikke mener har noget med golf at gøre.
 15. Jeg er ikke enig i, at folk synes at golf er for dyrt. Vi kan i hvert fald konstatere, at Danmark har knap 150.000 golfspillere. Men det er klart, at golf er også tidskrævende. Faktisk synes jeg, at det er trættende at læse om, at golf skal være hurtigere, og også gerne 9 huller. Man forsøger at ændre spillet således, at man kan tiltrække flere medlemmer. Det tvivler jeg faktisk på er en god løsning. Iøvrigt følger du ikke meget med hvis, at du ingenting har hørt om afgang. Generelt har der været en mindre netto tilbagegang på landsplan de seneste 3 år. Og selvom vi har et relativt stabilt antal golfspillere så går udviklingen imod, at vi får flere flexmedlemmer, og færre fuldtidsmedlemmer. Nok et udtryk for, at mange synes et fuldtidskontingent er for dyrt i forhold til hvor meget de spiller. Der er nok ingen tvivl om, at et fuldtidskontingent er for dyrt hvis man kun benytter sig af, at spille 4-5 runder om året. Og det er her at skoen trykker. Golf er for mennesker som har meget fritid, og som prioriterer en del tid på golfbanen. Derfor har vi i golfdanmark enormt mange pensionister, og få unge mennesker, og også få mennesker i "etableringsfasen". Der er så enormt mange tilbud i andre sportsgrene, træningscentre osv som golfklubberne konkurrerer mod, og her er tiden en væsentlig faktor. Jeg tror ikke på, at golfdanmark kan få væsentlig flere medlemmer. Uanset prisen. Og kan prisen blive billigere? Ja vi er 187 golfklubber i DGU regi, og det er altså i underkanten i forhold til antal golfspillere. Det er dyrt at drive en golfklub, og generelt er banestanden i DK lav, og det skyldes de manglende indtægter. Jeg ser ikke de helt store driftbesparelser, og derfor er det for mig uundgåeligt, at flere klubber vil dreje nøglen på et tidspunkt.
×
×
 • Create New...

Important Information

Ved at bruge forum accepterer du vores Privacy Policy og Terms of Use for brug af siden