Jump to content
Vild med Golf


MrSwingKin

Member +
 • Content Count

  580
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

MrSwingKin last won the day on June 24

MrSwingKin had the most liked content!

Community Reputation

216 Fremragende

About MrSwingKin

 • Rank
  Guld medlem

Profile Information

 • Hjemmeklub
  Silkeborg
 • Handicap
  2,1
 • Højre / Venstre
  Højrehånds spiller

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg er helt enig. Jeg kan nævne en del baner hvor roughen i praksis ligeså godt kunne fjernes, og sætte hvide pæle ned langs siderne på de fleste huller. Det ville faktisk øge spilletempoet betragteligt. Der er jo mange andre muligheder for forhindringer end Rough. Bunkere, træer, hazarder osv. For mig er det straf nok at lægge i roughen, og miste alt kontrol med spin osv., og risikere en flyer. Jeg kan også godt acceptere, at roughen er lidt højere og man maximalt kan hakke den mellem 50-150 meter frem alt efter lie. Men knæhøjt græs med 80% chance for en lostball, og fuldstændig uspillelig hvis man finder den er omsonst. Og nu hører jeg endda til gruppen af spillere som spiller ofte fra fairway, og som måske også har fart til, at trække bolden ud af roughen. Tør ikke tænke på hvordan en ny spiller i handicap 36 har det på sådan en bane. Eller kvinde spillere for den sags skyld.
 2. Det er faktisk et interessant emne. Hvad er årsagen til, at så mange klubber har uspillelig rough? Uvidenhed? Økonomi (For få greenkeepere pr klub, og derved nedprioriterer man roughen), eller bare uvidenhed fra diverse arkitekter?
 3. Det er præcis sådan det skal være. Kolding er generelt også altid et besøg værd. Super greens, og generelt velplejet og spilleværdig for alle handicapgrupper.
 4. Jeg synes det er en generel misforståelse, at amatørspillere skal spille i US open rough. Banearkitekt eller ej. Jeg er helt med på roughen skal være en straf. Og gerne så stor en straf, at man måske kun kan hakke den ud. Men at det går til både knæhøjde og andre steder til navlen er vanvid. Det er der simpelthen ingen amatører som får noget spillemæssigt ud af. Spilletempoet bliver væsentligt sænket, og glæden det samme.
 5. Er du et ungt talent fra Hillerød så får du nok ikke et wildcard uden videre i en turnering i Nordjylland. Wildcards bliver jo ofte brugt af værtsbanen til egne talenter.
 6. Det er mit klare indtryk at der er større problemer ifht. dette end vi hører om i hverdagen. Jeg kan nævne klubber med gode traditioner for elitegolf som ikke kan håndtere deres hjemlige eliteturneringer efter bogen. Her er det langt hen af vejen spillerne som efter egne behov noterer turneringsscores selvom de er i handicap gruppe 1. Som reglerne er idag er definationen af en turnering meget enkel. Jeg er enig i, at den reelle elite nok ikke har disse problemer. Her taler vi om spillere i + handicap. Dog har de lidt mindre eliteturnering typisk et cut på omkring handicap 2, og her kan jeg godt se nogle udfordringer. Der er sindsygt mange spillere i Danmarks omkring dette niveau, og derfor er konkurrencen om at komme ind i turneringerne også hård. Jeg kan blive bekymret for, om spillerne i denne kategori (Sub-elite) overhovedet kan finde ud af, at administrere sit niveau korrekt. Det er allerede indført. Dog skal man huske på, at de som kommer nedefra altid skal starte et sted, og det værste der kunne ske er da, at et ungt talent bliver holdt tilbage fra deltagelse fordi, at de ikke er inde i varmen, og bliver holdt tilbage af nogle som ikke har niveauet, og aldrig får det. Her er handicappet den eneste reelle spillestyrke man kan vurdere ud fra. Jeg er iøvrigt for gammel i gårde, og for dårlig til regulær elitegolf idag. Så det har ingen indflydelse for mig personligt, men jeg kender godt miljøet derude.
 7. Jeg er spændt på hvordan elitemiljøet vil håndtere dette hvis og såfremt det bliver gældende også efter 01-01-2020. Jeg har læst opslaget som @Smut henviser til, og her læser jeg det som en midlertidig løsning med spilleret til handicapgruppe 1. Teoretisk er det yderst fornuftigt, at alle spillere uanset handicapgruppe kan spille "tællende" runder idet, at det giver alle mulighed for, at få et retvisende handicap. Praksis og erfarring siger dog, at hele strukturen i elitemiljøet gør, at elitespillere ønsker så lavt et handicap så muligt. Simpelthen fordi det er det adgangsgivende tal til enhver turnering. Hele den struktur vil blive sat ud af praksis idet, at elitenspilleren selv kan bestemme om han vil aflevere dårlige scores, og derved selv kan bestemme sit handicap.
 8. Nu har jeg spillet elitegolf i mere end 15 år, og vil nok mene jeg har ret god følning med elitemiljøet i egen klub, og ikke mindst mange af naboklubberne. Enhver golfspiller under handicap 4,5 spiller til sit handicap alene af den grund, at det kun er turneringsscores som tæller. Det er hele essensen af Handicapgruppen som kun kan reguleres under tællende turneringsrunder. Det siger sig selv, at når man rykker 0,1 ned i handicap for hvert slag man går bedre, og 0,1 end op hver gang man spiller dårligere end handicap så skal der stabilt golf til, at holde sig under 4,5. De fleste golfklubber med en nogenlunde seriøst eliteafdeling holder en eller anden turneringsstruktur for deres elitespillere for, at de både kan blive reguleret, og således de kan konkurrere. Det er meget muligt du ikke har læst om handicapsystemet for næste år, og har kunne finde noget omkring tællende privatrunder. Jeg er dog af den overbevisning, at det er en selvfølge, at handicapgruppe 1 altid vil være låst til turneringsrunder. Alene af den årsag at det vil smadre alt sportslig incitament til ranglisteturneringer, dgu turneringer, og andre amatørmesterskaber. At man åbner for muligheden indtil 2020 sæsonen ser jeg mere som et udtryk for, at elitespillere skal have et handicap når 2020 sæsonen starter. Derfra er jeg overbevist om, at handicapgruppe 1 stadig kun kan tælle turneringsrunder. Btw: Så bliver det nemmere end nogensinde, at regulere sig selv op i handicap. Jeg er helt med på, at det kun er 40% af de bedste runder som tæller. Man har du 20 runder, og du skubber de seneste 10 resultater ud med meget dårlige scores, så er det helt utænkeligt, at du ikke ryger meget op i handicap. Alene pga. varians. 10 tællende dårlige scores kan laves på 14 dage. Ja det er vel ikke utænkeligt, at lave 14. Dog mener jeg, at det nye handicap system er meget velkommen, og en positiv nyhed. Men at åbne EDS runder for handicapgruppe 1 nægter jeg at tro kommer til at ske. Så kan man ligeså godt lukke ned for elitemiljøet på landsplan.
 9. Jeg tror du misforstår hvad jeg mener. En eliteturnering arrangeret af bl.a. DGU har cuts ifht handicap. Det har alle større nationale eliteturneringer med respekt for sig selv. Her fylder man simpelthen feltet op således, at det bliver stærkest muligt. Hvis alle elitespillere, eller spillere under handicap 4,5 selv kan "korrigere" sit handicat via EDS runder så vil det sportlige encitament simpelthen lide et knæk. Man ønsker det stærkeste mulige felt, og i den forbindelse er handicap systemet på nuværende tidspunkt det mest retvisende. Simpelthen fordi, at man KUN kan blive reguleret i tællende turneringer. Eliteturneringerne hjemme i din hjemmeklub har ikke noget cut vil jeg formode, men er simpelthen en ugentlig/månedlig turnering på lige fod med herreklubben, eller andre klubber i klubben. Det er typisk et tilbud fra klubbens side til eliten således, at de kan konkurrere ofte, og få nogle turneringsrunder. Ifht. til din hjemmeklub så følger de IKKE reglerne. Spillere i denne kategori kan KUN blive reguleret i tællende turneringer. Man kan derved ikke spille EDS eller lave en aftale med kontoret. Der skal en startliste til for, at det kan blive en turneringsrunde. Men mange klubber har dog lidt lempelige holdninger til dette.
 10. "Elitespillere" har masser af turneringer de kan spille udover klubturneringer. Mange eltiehold afholder også eliteturneringer i deres respektive klub. Så mulighederne er oftest mange. Mange eliteturneringer kører efter det princip, at de bedste spillere får adgang. Det betyder at mange eliteturneringer har et cut på fx. 2,8 i handicap, og alle over kommer ikke ind. Hvis man som elitespiller kan regulere sig selv i private runder, så vil det påvirke det sportslige incitament i eliteturneringer da der simpelthen er mange som snyder med sit handicap. Både nedaf for elitespillere, og opad for turneringsrytterne som vil vinde præmier. Jeg så gerne at man forhøjede handicapgræsen helt op til eksempelvis 10. Det giver ingen mening med EDS runder når man har fået et "stabilt" niveau. Herfra giver det kun mening, at kunne reguleres i turneringer og når det gælder.
 11. Uden at kende nAlen så vil jeg mene, at det er de færreste under handicap 4,5 som ikke har 20 tællende runder. Iøvrigt fuldstændig vanvittigt hvis EDS runder kan være tællende for golfere i denne handicapkategori.
 12. Trættende at se på snyltere som ikke vil betale for en service. Det er jo også den mulighed, at man faktisk bare betaler for golftv som alle os andre regelrette personer.
 13. Jamen ET er jo allerede en 2. division. Stort set alle spillere uden undtagelse drager til USA og PGA touren hvis og såfremt, at de kan tilspille sig et tourkort derovre. Det sker typisk når man kommer i top50, og spiller nogle gode WGC og Majors, at så kan man tilspille sig et PGA tour kort. Så er man dygtig nok, så er det som regel et spørgsmål om tid før, at man ser dem på PGA touren. Se vores egen Lucas Bjerregaard. Tjorbjørn, Anders Hansen, Søren Hansen, Bjørn. De har alle sammen forsøgt. Vi ser kun Mcilroy, Rose og dem i Europa fordi de er nødt til det for, at kunne være kvalificeret til Ryder Cup. Det tjener ingenting sportsligt, at se de bedste spillere komme til Europa og spille en 2. rangs turnering i ny og næ. Jeg vil langt hellere se nogle flere PGA tour turneringer med de bedste spillere. I min verden kan man ligeså godt belønne top10-15 i Europa med et PGA tour kort og gøre det sportligt berrittiget i stedet for, at skulle spille sig i top50 via Europatouren og have pistolen for panden i max 8 WGC og Majorturneringer. PGA er bare himmerrige og stedet for de bedste.
 14. Man kan jo argumentere for, at der allerede findes en world tour. WGC og Majors er de første 8. Rolex series, Race2dubai har ikke meget sportslig værdi for de bedste, og er vel en form for 2. rangs slutspil. Det er sådan set fint nok, men jeg er sikker på, at alle golfspillere drømmer om Fedex slutspil, og de store sejre på PGA. I min verden skulle top15 på Race2dubai og top15 på Web.com give adgang til PGA. Jeg sidestiller mere web.com og Europatouren end jeg sidestiller ET og PGA touren. Man kunne jo give 5 pladser til Asian tour også. Og lad os nu droppe kvalifikationen til ryder cup med, at man skal være fuldgyldig medlem af ET for at deltage. Det er i min optik et mislykket forsøg på, at holde de gode spillere i Europa. Jeg vil langt hellere se de bedste spillere i verden være samlet på 1 og samme tour. Og tag nu bare PGA som kommercielt er de eneste som kan rumme noget der minder om dette.
 15. Det er nok også kun et spørgsmål om tid før, at Matt Wallace er at finde i USA. En ting er pengepræmier, men med pengepræmier følger der også verdensranglistepont med idet, at de bedste deltager her. Løbet er i min optik kørt, og personligt gider jeg slet ikke se ET længere. Jeg vil se de bedste, og det er sjældent at ET kan samle noget der minder om et godt felt.
×
×
 • Create New...

Important Information

Ved at bruge forum accepterer du vores Privacy Policy og Terms of Use for brug af siden