Hop til indhold

MrSwingKin

Medlem +
 • Antal indlæg

  519
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Dage vundet

  24

MrSwingKin vandt dagen den Oktober 13

MrSwingKin havde det mest likede indhold!

Community omdømme

206 Fremragende

Om MrSwingKin

 • Rang
  Guld medlem

Profilinformation

 • Hjemmeklub
  Silkeborg
 • Handicap
  2,1
 • Højre / Venstre
  Højrehånds spiller

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

 1. MrSwingKin

  Engelske webshop

  Det var da også en afskyelig påstand. Rigtige mange jernsæt har idag en wedge på cirka 45 grader, og her mener jeg også, at en Gabwedge på 50 grader giver mest mening. Simpelthen for ikke at lave et for stort spring mellem sin P wedge og G wedge. Man kan altid argumentere for om man vil have 54-56 eller 58-60 men afhænger i høj grad af øjnene der ser. Det er præcis samme behandling jeg har oplevet gentagne gange. Bla. med længden på både jern, og køller. Jeg har fuld respekt for, at mange af de danske butikker køber 100% standart udstyr hjem da jeg antager at de vil minimere deres lagerbinding med lavt omsættelige varer. Men når man kommer ind med et specifik krav så er det sgu bedre, at sige nej tak, eller give en pris og leveringstid på det forespurgte. Man bliver nærmest latterliggjort for sine præferencer som et latterligt forsøg på, at kunne sælge et sæt de har på lager.
 2. MrSwingKin

  Engelske webshop

  Jeg er MEGET enig. Jeg har igennem tiden også handlet meget i England via webshops, og jeg må faktisk også tilskrive, at jeg har fået en LANGT LANGT bedre service end jeg kan forvente i fysiske shops i Danmark. Jeg har ofte haft nogle ønsker til specifikationer på mit udstyr, og det er både længde lie, og grips. Endda også alternative skafter som ikke har været en del af "standart" valgene på deres hjemmesider. Og her er de altid venlige, forhandlingsvillige osv., og der er stortset ikke nogen mer-pris for dette. Går du ind i enhver dansk shop og siger, at du gerne vil have afkortet dine jern med ½ tommer, og driveren med 1½ så bliver man nærmest mødt med fjendtlighed. De mener det er fuldstændig forfejlet ifht til min WTF mål, og det er nærmest ikke bøvlet værd for dem, at indfri mine ønsker. Udstyret er dyrere, og andre specifikationer tager de alt for høj pris for. Hvis jeg igennem 10-15 års golf har fundet ud af, at jeg har den bedste fornemmelse med noget bestemt så mener jeg ikke, at de skal forsøge at presse 100% standart udstyr i halsen på mig. Det provokerer mig sgu lidt. At de så ovenikøbet også er 20-30% dyrere end engelske webshops så er der for mig ingen tvivl om hvor jeg placerer mine ordrer.
 3. MrSwingKin

  Fitting er for alle .....

  Interessant, og ikke mindst tillykke til Martin Kan du fitte al slags udstyr eller er det kun dit eget udstyr du fitter og sælger?
 4. MrSwingKin

  Mulig sindsyg dq

  Selvfølgelig ville han blive diskvalificeret. Der SKAL benyttes samme type bold, årgang mv. i professionelt regi. Jeg husker ikke på stående fod, at der nogensinde er en professionel som er diskvalificeret pga. mangel på bolde. Selvom det nok er sket. Det nærmeste jeg har hørt om var Tiger Woods i 2000 på Pepple Beach under US Open hvor han spillede med aller sidste bold ned af 18. efter at have slået i vandet. En diskvalifikation blev dog aldrig en realitet da den sidste bold forblev i spil.
 5. MrSwingKin

  Begrænsninger af brugen af Green bøger...

  Jeg synes det er super fint, at man er kommet med noget konkret i forhold til hvad man maximalt anbefaler. Det er dog ikke helt så enkelt. Hvis man går en 4 bold, og man er ligger længst fra flaget så vil man alt andet lige være den som "bør" bruge mest tid. Man går frem, sætter sin bag, måler en afstand, tager det rigtige jern op, tager et par prøvesving, og gør sig klar og slår. Det kan i min optik godt tage 30 sekunder med hele den sekvens. Men bold nr 2, 3 og 4 vil helt kunne spare tid i det fleste tilfælde hvis de forbereder sig på deres slag mens en af de andre slår. Måle afstand, få det rigtige jern frem, og gøre sig sine overvejelser inden det bliver ens tur. Så tager det ikke meget mere end 10 sekunder at eksekvere. Især på greens bør folk at læse putts osv uden for tur. Her ser man alt for mange som står og snork sover. Grundlæggende kan man sige, at 40 sekunder er ekstremt lang tid. Det kan godt være, at man kan have et meget svært putt, som bliver læst lidt ekstra, eller svært indspil eller lign. Og her nærmer man sig 40 sekunder. Men så er der drives, transportslag mv. som maximalt tager 10 sekunder. Det er fint at få fokus på langsomt spil, men i min optik er den største synder ikke hvor lang tid man bruger på sit slag. Det handler for mig om, at man gør sig klar udenfor tur. Det handler om, at man går i et ordentligt tempo hele vejen rundt, og har en forståelse for, at få hele holdet med rundt i ordentlig tid. Desværre ser man nogle gange nogen som går i sneglefart, og vader forvirret rundt, og som aldrig forbereder sig uden for tur. Jeg har sågar set nogle som maximalt kan slå 50 meter, og selv efter et dårligt slag der ryger 20 meter frem, så renser man jernet, sætter den i bag'en og bilen. Kører 20 meter frem, og så er det ud af bilen og forberede sig igen. Her bliver det aldrig muligt, at gå en runde på under 5 timer. Jeg ser meget sjældent, at elitespillere er problemet. Ja de bruger noget længere tid, især på greens. De bruger dog også meget færre slag end gennemsnittet, og den sammenlagte tid bliver derfor relativt ensartet. I bund og grund handler det jo også om, at alle golfspillere kan spille "nogenlunde" lige hurtige. Det skaber alt andet lige mindst trafik og kø, og giver det bedste flow på banen. Men at se en handicap 25 spiller bruge mere tid en Jordan Spieth så hopper kæden af. Det er så frustrerende at se en bruge 40-50 sekunder på et simpelt putt for så alligevel at misse. Det kan vel ikke være så svært, at læse et putt, beslutte sig for en linje, og give bolden et godt forsøg. Enten går den i, eller også gør den ikke. Det giver absolut ikke mening for en spiller som stortset aldrig kan starte et putt lige på den planlagte linje bruge oceaner af tid på, at læse et putt om den skal sidde 5-6 eller 7 vm højre om hullet.
 6. MrSwingKin

  handicapudligning hulspil

  Det er fuldstændig spot on. Det nuværende handicapsystem tager ikke særlig godt højde for reel spillestyrke. Og der er naturligvis også problematikken i, at en nystartet spiller skal bruge meget lang tid på, at få sit reelle handicap i forhold til spillestyrke. Mht. det oprindelige spørgsmål så mener jeg bestemt, at 3/4 er det helt rigtige i forhold til hulspil. Min erfarring er i hvert fald som en bedre amatørspiller, at jeg oftest laver 34-38 point. Yderområderne er måske 32-40 point. Tager du en handicap 30 spiller så er jeg sikker på, at spredningen er langt større. Her vil det normale spænd måske ligge 28-40 point, og yderområderne måske nærmere 22-48 point. 3/4 gør matchen mere lige hvis begge spillere spiller godt i forhold til deres handicap. Om det er fair skal jeg ikke være dommer over, men 48 point har jeg ikke lavet siden mit handicap var 2 cifret, og det kommer jeg formegentlig heller ikke til igen. Så uden 3/4 handicap vil der være mange eksempler på, at jeg ikke kan spille lige op mod en med højere handicap hvis vedkommende spiller godt. Omvendt vil der være masser af eksempler på, at den med højt handicap nærmest aldrig vil vinde hvis han spiller under niveau. Men jeg synes det er mest sportsligt, hvis man kan få en god match når begge spiller godt fremfor en mere lige match hvis begge spiller dårligt. Håber det giver mening.
 7. MrSwingKin

  Brugt eller nyt fittet

  Min erfarring er, at tungere skafter giver mere stabilitet. Men det er udelukkende MIN erfarrring. Det er nemmere at fornemme svinget, køllehovedet, og så synes jeg at boldflugten er langt mere stabil og borende. Lette skafter giver lidt mere "fart", men det er svært at fornemme svinget, og spredningen bliver alt for stor for mig. Og så synes jeg at jeg har tendens til at spinne bolden alt for meget med for lette skafter. Det er der nok nogen der har en god forklaring på. Iøvrigt så er jeg ikke enig i, at man skal prøve noget og "mærke efter" om det føles godt. Det er sådan med golf, at vil man ændre noget så skal det pr. defination føles anderledes. Anderledes føles tit forkert indtil man har lært ændringen. For mig er 1000 kronersspørgslene ikke med "følelse" at gøre: Giver udstyret en boldflugt jeg bedre kan lide? Kan jeg lære at spille med dem? Hvorfor vil det være en fordel/ulempe, og så beslut ud for fakta. Man bliver simpelthen aldrig bedre hvis man hele tiden skeler til "følelser" og ikke fakta. Den menneskelige natur er, at søge mod det "kendte", og det er typisk dette der føles komfortabelt. Vælger man denne vej skal man også acceptere, at man ikke udvikler sig.
 8. MrSwingKin

  Brugt eller nyt fittet

  Hejsa, og velkommen tilbage til dette fantastiske spil. Hvis økonomi ingen begrænsninger har, så ville jeg helt sikkert blive fittet, og købe det sæt som passer 100%. Desværre forholder det sig sjældent sådan for os dødelige. Jeg ville helt sikkert ikke være bange for, at købe et sæt som AP2 1 tommer forlænget og 2 grader upright hvis du tidligere er blevet målt til dette. Så er det i min optik +- indenfor en træskolængde og det er efter min vurdering helt tilstrækkeligt på nuværende tidspunkt. Med hensyn til DG S300 så kan det være svært at sige præcist om det passer dig. Det vil nok kræve lidt tilvænning når du har været vandt til bløde, lette grafitskafter. Omvendt ville jeg spørge mig selv om jeg som 34 årig mand på 195 med et godt sving ikke er stærk nok til, at spille med disse jern. Uden at kende dig overhovedet så tror jeg, at det er tilfældet. Jeg er lidt ældre end dig, og knap så høj, og ikke den stærkeste fyr i verden. Jeg spiller med DG S100 skafter. Det gør jeg fordi at det giver en god boldflugt, og fordi jeg er blevet vandt til disse skafter igennem mange år. For dig tror jeg, at det vil betyde en betyde en mere "borende" boldflugt, og ikke denne form for ballooner/spinner du snakker om. Dvs mere længde, og mindre påvirkelig af vinden. Det er ikke udelukkende angrebsvinklen som genererer spin, så pas på med at lytte for meget til dette. ----------------------------------------------------------------------- Mit bud: Køb disse jern som jeg tror vil kræve lidt tilvænning, men noget der vil være gavnligt for dit sving, boldflugt, og til syvende og sidst dit golfspil. Pengene du sparer i stedet for at købe et fittet sæt ville jeg prioritere på, at få købt en driver der passer dig. Eller på nogle wedges som passer dig. Undervurder aldrig, at have nogle wedges som passer i længde, flex, bounce osv. Det har faktisk enormt betydning for spillet indenfor 100 meter. I særdeleshed rundt omkring greens.
 9. MrSwingKin

  Mental tilgang til runden

  Det synes jeg også er klogt, men for mig er det er strategisk beslutning, og ikke en beslutning om ikke at slå et dårligt slag. Jeg kan også sagtens vælge at slå et strategisk "nemt" slag, og derved tage en høj scoren ud af ligningen. Fx. et lay op. For mig handler golf om, at træffe en strategisk beslutning på retning, og derefter type slag. Og så 100% fokus på selve slaget. Scoren bliver så ligesom resultatet af beslutningerne, og udførslen. Problemet er, at tænker man scoren først, og som den eneste sandhed for ens spil, så påvirker det den strategiske beslutning, ja og nogle gange valget af slaget, og ikke mindst udførslen af slaget. Jeg tænker i hvert fald ud fra en betragtning om, at hvordan ville jeg spille hullet hvis jeg skulle lave den gennemsnitlig bedste score ved at spille hullet 100 gange? Og så træffer jeg en strategisk beslutning ud fra det. Og hvis den strategi betyder, at jeg vil slå en lostball 5 gange ud af 100, så vil jeg stadig træffe den strategi om jeg er +8 eller -5. Simpelthen fordi, at den strategi giver mig den bedste score i gennemsnit. Og laver man så den Lostball en dag hvor man er -5 så kan man altid argumentere for, at man kunne have ændret strategien den dag. Ja det kunne man hvis man ville acceptere en dårligere sandsynlig score. Håber det giver mening.
 10. MrSwingKin

  Mental tilgang til runden

  Synes du har mange gode pointer. Jeg synes faktisk, at det kan beskrives så kort, at man skal gøre sit absolut bedste med hver eneste slag. Uanset hvilket slag man står overfor. Så det med, at tænke man ikke må lave en fejl ovenpå en fejl er noget mentalt noget, som jeg synes forstyrer for meget. Der kan være noget strategisk i, at undgå at lave en stor fejl ovenpå en fejl, men man kan ikke "undgå" at lave en fejl med et slag. Det gør man forhåbentlig hver gang, og derved kan man ikke gøre sig "ekstra-umage" når man allerede har lavet en fejl. Lad os antage, at jeg slår et forfærdeligt slag 10% af gange jeg slår. Så skal jeg acceptere, at hvert 10. slag bliver dårligt. Og selvom det statistisk sker sjældent, så kan det ske man laver 2 forfærdelige i træk. For mig handler det mere om, at reducere 10% forfærdelige slag til mindre end 10% end at det handler om, at man ikke må lave 2 i træk. Det er jo ikke værre at lave 2 i træk, og 20 gode derefter end det er, at lave 1 skidt slag hver 10. gang. I mit hoved skal der som regel kun 1 godt slag til at lave en par på et par 4 hul. Slår man et godt drive, er det "næsten" en formalitet at ramme greenen, og derved 2 putte for par. Slår jeg et dårligt drive kan jeg enten slå et godt jernslag, eller et godt indspil, eller et godt putt. Vi er nødt til at forstå, at der altid vil være mange fejl forbundet med at spille golf, og det er uundgåeligt, men vi kan reducere antallet af dårlige slag, og vi kan reducere "graden" af et dårligt slag. Især det sidste er det vigtigste. Men vi kan ikke undgå dem, og bør derefter ikke "forsøge" at undgå dem.
 11. MrSwingKin

  Hvad synes folk om Tigers comeback og sæson?

  Jeg tilhører en af dem som er stor Tiger fan, og sikke mange skuffelser de sidste 10 år. Jeg må indrømme, at jeg faktisk ikke troede på, at han nogensinde ville få et fornuftigt niveau. Mit bedste bud var faktisk, at hvis han overhovedet kunne begynde at spille golf kontinuerligt, så ville han kæmpe for cuttet, og en gang i mellem nappe en top10. Simpelthen fordi hans krop er så medtaget efterhånden. Jeg er overordentlig overrasket over det niveau han har vist i år. I min optik kunne han have stået med 3 sejre på nuværende tidspunkt hvis han havde haft den sidste skarphed når turneringer skulle afgøres. Og det synes jeg er fantastisk, og langt mere end jeg troede vi nogensinde skulle se fra ham igen. Så jeg glæder mig virkelig over, at se ham igen, og hvor er det fantastisk at se den opbakning han får fra alle fans trods han eskapader igennem hans karriere. Det aller mest fantastiske synes jeg faktisk er, at se hvordan han personlige krise/skader osv har ændret ham fra at være en hårdkogt vinder, og lidt usympatisk til at være yderst sympatisk, smilende og ydmyg og imødekommende. Det klæder ham virkelig, at komme tilbage på den måde og omfavne fans, konkurrenter, medier osv.Jeg synes mere og mere han får den opførsel, og storhed i hans optræden som en med hans meritter faktisk burde have.
 12. MrSwingKin

  Mental tilgang til runden

  Jeg er helt sikker på, at du har det helt ligesom alle os andre. Vi ønsker at gå en god score, men det ønske kan for mig nogle gange blokere for en god score. Et mål kunne jo sagtens være, at være være frigjort og ligeglad med hvor du rammer, præcis som på rangen. Så skal du evaluere på bagefter om det er lykkedes på samtlige af dine slag. Den samlede score behøver ikke være et mål. Udfordringen ved, at have mål som relaterer til den samlede score kan være, at scoren ikke altid er "sandheden" om dit spil. Man kan godt spille super godt, og lave 32 point. Alle dine gode putts tager hulkanten, eller går tæt forbi. Dine indspil er ikke helt tæt nok på til at være givet, men stadig gode slag. Sådan marginalt på den forkerte side hele runden. Omvendt kan man også spille halv skidt, men tilfældighederne er til ens fordel fordi alle dårlige slag er præcis "in bounds" og man laver 36 point. Derfor synes jeg, at konkrete scoremål kan hæmme for, at kunne yde sin aller bedste præstation.
 13. MrSwingKin

  Mental tilgang til runden

  Jeg synes faktisk at ideen om at dele 18 huller op i bidder er ok, men den er stadig forkert. I det hele taget synes jeg, at det er forkert at tænke en "samlet" score i løbet af en runde. Det giver et alt for stort pres både for at fejle, og ikke mindst hvis man er ved at lave en god score. De gange hvor jeg har fået scoren helt i bund er faktisk de dage hvor jeg har formået, at tænke mindst på hvilken score jeg ville få. Der er en hårfin grænse imellem, at være ligeglad, og være for anspændt. Det vigtigste er, at være realistisk omkring egne evner, og forstå hvad man kan forvente af sine slag. Jeg har et relativt lavt handicap, og ved at jeg typisk slår 2-3 dårlige drives på en runde. Jeg ved også, at jeg typisk slår et par dårlige jernslag, indspil, putts osv. Så det rører mig faktisk ikke om jeg starter med 2-3 dårlige huller med dårlige slag. Det udjævner sig som regel over en runde, og i særdeleshed over et år. Der er så stor varians i golf, at jeg ikke synes man kan evaluere 3 huller. Faktisk heller ikke 18 huller. Hvor mange gange er man ikke startet som lyn og torden, og slået perfekte slag på de første 3 huller og alligevel er i par eller +1 fordi man har 3 puttet. Omvendt har vi alle vel også prøvet, at slå forfærdelige slag, og haft de gode inspil eller putts som har holdt en i par. Det er alt for snæversynet at evaluere scoren på 3 huller. Jeg ser mange, især yngre, som kan være rasende fordi de har haft 5 gode birdieschancer på de første 5 som ikke går i, og så bliver de frustreret og det går udover deres spil. Man kan ikke forvente at hole putts som er meget mere end 2 meter, men får man chancer nok, så dropper der nogle i. Det er ren matematik. Og er man dygtig nok til, at spille godt og give sig chancer så kan det godt være, at scoren ikke bliver som forventet., men gør du det ofte nok, så vil du gennemsnitlig gå gode scores. Jeg tror at alt for mange har de forkerte forventninger til deres golfspil. Jeg kan se, at flere af jer har et mål om, at gå under 83,80,76,72 osv. Men jeg er nødt til at sige, at når vi snakker absolut laveste runde så er der en masse held og tilfældigheder indblandet om det bliver 80 eller 83. Men giver du dig chancer nok for at gå under 80, så kommer det også en dag. I stedet ville jeg nok fokusere mere på, at optimere golfspillet generelt. Jeres personligt laveste score fortæller ikke særlig meget om jeres generelle niveau. Eller stil jer et andet mål: Hvad er jeres målsætning i forhold til en gennemsnitsscore de næste 10 runder. Det fortæller langt mere om jeres niveau end den laveste runde.
 14. MrSwingKin

  Thorbjørn tæt på Ryder Cup

  Jeg kan ikke se, at Thorbjørn ikke skulle få det ene wildcard: Resultaterne de seneste 3 måneder er imponerende. Mange topplaceringer, sejr, og den ustabilitet vi normalt ser fra Thorbjørn er forvandlet til et konstant højt niveau. 12 Plads i The Open og en 3. Plads i Bridgestone Inviational synes jeg var særdeles positive, da de ikke udelukkende kom på godt spil, men også på vilje og tolmodighed. Især Bridgestone var godt gået, da han aldrig gik i panik over at ligge længere tilbage, og tolmodigheden blev belønnet i 4. runde med super flot spil. I min verden indikerer hans ro, at han ved at spillet er godt. Jeg ser en langt mere moden Thorbjørn Olesen end jeg husker ham, og det klæder ham. Dertil skal man huske, at Bjørn tog Thorbjørn med for 2 år siden da han var Vicekaptajn for at give ham indsigt og erfarring. Thorbjørn har vundet holdspil med både Kjeldsen og Bjerregaard, og Thorbjørn virker meget vellidt af alle spillere på touren, og spreder generelt glæde. Jeg har virkelig svært ved at se, at han skulle blive forbigået medmindre han misser cuttet til PGA og MID.
 15. MrSwingKin

  Swinggyde

  Nu skal jeg ikke gøre mig klog på om dette redskab kan gøre noget for andre handicapgrupper dem jeg ofte omgås, men jeg har svært ved at se værdien i den plastik-dims der. Der er jo ualmindeligt mange ting i et golfsving som er vigtigt, og håndledene position afhænger jo meget af grip. I min optik kan jeg godt lide, at mit venstre håndled af strakt, og går i et med underarmen. Alene den sætning er nok til, at man kan træne dette. Plastikdimsen giver for mig at se en falsk tryghed i, at man gøre noget "rigtig". Jeg vil vove den påstand at en enkelt lektion med en pro er bedre givet ud i efteråret, og man får noget at arbejde med henover vinteren end den dims der. Der er ingen smutveje til at blive en god golfspiller, og få et godt sving. Swinggyde er præcis det samme som alle udstyrsproducenterne. De lever i høj grad af omtale, markedsføring osv. Jeg nægter at tro på, at nogen pro vil bruge dette redskab af egen fri vilje, og uden betaling. På samme vilkår som alle langt størstedelen af alle pro'er omtaler deres udstyrssponsor som det bedste udstyr i verden. Markedsføring!
×

Important Information

Ved at bruge forum accepterer du vores Privatlivspolitik og Vilkår for brug af siden