Hop til indhold

ploehmann

Medlem +
 • Antal indlæg

  832
 • Donations

  kr 150,00 
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Dage vundet

  7

ploehmann vandt dagen den September 19

ploehmann havde det mest likede indhold!

Community omdømme

145 Fremragende

1 Følger

Om ploehmann

 • Rang
  Guld medlem

Profilinformation

 • Køn
  Male
 • Lokation
  Aarhus V
 • Hjemmeklub
  Lyngbygaard
 • Interesser
  Fodbold, cykling, golf, politik, musik
 • Handicap
  21,8
 • Højre / Venstre
  Højrehånds spiller
 • Hvad er der i baggen
  Callaway X2 Hot (9,5 gr.)
  Taylormade Rocketballz 3 wood (14,5 gr.)
  Taylormade Burner Superfast hybrid (18 gr.)
  Wilson D100 hybrid (22 gr.)
  4i-PW: Mizuno MP-52
  Cleveland reg. 588 52 gr.
  Titleist Vokey SM4 58 gr.
  Odyssey Metal-X Rossie putter

Seneste besøgende på profilen

1.730 profil visninger
 1. Mit sving

  Med tryk på *nogle* ;-) Med hurtig tælling, så ryger 29 af de 57 slag (51%) med driveren så også mere end 20 meter væk fra centrum af fairway - så begynder vi, i al fald på min hjemmebane, at nærme os træer og andet "godt". Og jeg kan tælle 21 af de 57 slag (37%), der er indenfor de 20 meter af fairways centrum, og som er over 200 meter (224 meter i gennemsnitscarry). Jeg tror helt sikkert, der er noget længde at hente i at slå mere op i bolden, altså en angrebsvinkel på +2 til +4 grader, og så ramme lige over toppen på køllehovedet, så der bliver taget spin af bolden. De får vist installeret Trackmans på de sidste baner i morgen, så der er Trackmans til alle 10 slagbaner, så det er bare med at komme i gang ;-)
 2. Mit sving

  Jeg var afsted i tirsdags, og jeg tillader mig at lægge slagene op her (jeg kan stadig ikke sende Multi Group-reports, men har så i stedet taget screendumps, som jeg har overført til min telefon). Jeg arbejdede lidt med at prøve at påvirke slagbane (path), slagvinkel (face angle) og swing direction og med driveren også attack angle. Driveren fungerer helt generelt faktisk bedst, hvilket er lidt overraskende for mig. Jeg har efterhånden fin fart i den, og kan jeg få bare 90% af de længder og dispersion (+/- 20 meter fra midten af fairway) med mig ud på banen, så skal det nok blive godt. Men jeg er lidt loren ved at stole helt på tallene, da jeg kan se, at der sker en ret kraftig "normalization", altså hvor Trackman omregner tallene fra den bløde driving range-bold jeg slår til og så til en "premium"-bold. Det giver en del forskel i smash factor, og jeg bliver mistænksom, når jeg fx har drives med 1,53 og 1,55 i smash factor - det virker alt for højt. Det er jo ikke uvæsentligt, om det i den virkelige verden var 1,47 eller 1,48 fx i stedet for. Med en svinghastighed på 100mph er forskellen på 1,47 og 1,54 = 7mph i ball speed. Hvis tommelfingerreglen er at 1mph ball speed er lig med 1,8 meter i længde (https://blog.trackmangolf.com/ball-speed/), så er det jo også en forskel på næsten 13 meter. https://photos.app.goo.gl/8LaVgB9OdyC99rC62
 3. Det mørke Jylland uge 43

  Hmm, mener Lyngbygaard, alle 27 huller, var totalt lukket forrige weekend pga. vand. Nu holder jeg til på 9 hullers-banen, men der synes jeg også der har været vand på fairways på de to huller nærmest klubhuset (19. og 27.) og især på de tre længst derfra/“nede i bunden” (22.-24.). Sidstnævnte med garanterede suckers. Det kunne indikere problemer på en række af hullerne på 18-hullersbanen også, men jeg har som sagt ikke spillet den. Hvis du har lyst/mulighed tirsdag, så vil jeg meget gerne :-) Kl. 10 ville passe fint - jeg afleverer unger 7:30, og kan så køre lidt derefter. Jeg glemte at skrive, angående Lyngbygaard, så er propning i gang: http://www.lyg.dk/banestatus/ Der er kampagne i øjeblikket, så man kan spille for 350 kr. og så få en gang gullasch i restauranten (der faktisk er rigtig god) også bagefter: http://www.lyg.dk/gaester/oktoberkampagne/
 4. Golf og slidgigt i tommelfingeren

  Jeg må istemme de andre: En pro, der går op i "sådan gør man, punktum", ville jeg godt nok gå i en stor bue udenom.
 5. GPS bolde

  Det skulle undre mig, at de ikke har tænkt på det (allerede i dag kan man, via tags øverst på grippet, via smartphone få data om, hvilken kølle man har slået med)? Der er mere her: https://www.indiegogo.com/projects/the-genius-ball#/
 6. GPS bolde

  Hvis man læser artiklen, så er det med at kunne finde den vel også kun en del af pakken? At bolden giver en lang række data om boldhastighed, flugt, højde etc. er vel ikke en uinteressant feature?
 7. Golf og slidgigt i tommelfingeren

  Dem synes jeg også, at jeg har set i online-golfbutikker, så det er måske værd at google efter?
 8. Den er griner....

  Ja, selv om det ikke var i en tællende runde for mit vedkommende :-S
 9. Den er griner....

  Den så jeg godt i går - man ærgrede sig godt nok med ham. Og det var endda lige ved på allerførste slag! Odds 2.500 på at en, der træner op til 8 timer om dagen, rammer en hole-in-one. Og åbenbart odds 12.500 for en amatør: https://www.golfdigest.com/story/want-to-know-your-odds-for-a-hole-in-one-well-here-they-are Det siger vist alt om de tilfældigheder, der i høj grad også er involveret.
 10. Flightscope Mevo

  Jeg er, som det nok har været svært at skjule her på siden de sidste par år, i samme båd som @Pastorius og @ReneN og elsker data. Selvom jeg modsat d'herrer har valgt "fattigmandsversionen" med gratis Game Golf-app syncet til billigt brugt Pebble Time-smartwatch - og så er så heldig, at jeg kan træne med Trackman minimum en time om dagen for 350 kr. om måneden godt 20 minutters kørsel fra hjemmet (det bliver nok reelt til 1-2 gange om ugen, af nogle timers varighed, måske lidt mere, når det bliver rigtig vinter). Jeg føler det giver mig noget, at få Trackman-data på mine slag, og det er sjovt at prøve forskellige "fornemmelser" og bevægelser og se, hvordan det kommer ud som tal. Man kan sige, at det hjælper "følelsen" tættere på virkeligheden. Fx at forsøge at kontrollere køllehovedets vinkel i træffet, svingbanen, lavpunktet i svinget og - vigtigst for mig lige nu - om jeg får "trykket" nok på bolden (fremfor at skovle den op med helt vildt spin loft). Her husker jeg, hvordan @SPetersen var hos sin pro, og fik at vide han skulle stå længere fra bolden - og at han følte han stod vildt akavet og med hænderne alt for langt fremme. Men når han så videoen, så det naturligt ud. Burde jeg tage lektioner i stedet for? Absolut. Men det er også et spørgsmål om økonomi. Én lektion gør det, efter min mening, ikke, hvis man skal arbejde med noget mere grundlæggende. Så er der behov for et længere forløb. Jeg er, som jeg vist også har sagt tidligere, misundelig på de klubber, der har inkluderet en form for fri træning i kontingentet. Det tætteste vi kommer på i min klub er fællestræninger ved proens assistent, men de har maks. været der én gang pr. sæson, og er sjældent meget mere end 4 x 5-10 minutters kontakt med en lærer. Ligesom "egen leg" ikke kan erstatte lektioner 100%, så kan lektioner heller ikke erstatte behovet for "egen leg". Jeg tror mere på, at oplære en evne til at forstå, hvad man gør (følelse så tæt på virkelighed som muligt) og hvorfor bolden så gør som den gør. Alt for vidtløftigt, når man som jeg er handicap 21,8, men når jeg er i en zone med følelse af kontrol over slagene, så giver det et kæmpe kick - næsten uafhængigt af, hvordan slagene så falder ud på banen. Det vil jeg meget hellere arbejde med, end tilbagevendende at blive "fixet" uden at forstå hvorfor og hvordan.
 11. Nyt sving efter 4 lektioner

  Her noget der i hvert fald ikke er spam, men en artikel der meget godt fortæller om, hvorfor det at være en god golftræner kræver rigtigt meget: https://www.adamyounggolf.com/the-best-golf-lesson-ever/
 12. God læsning - PGA Tour statistik

  Jeg kan se jeg tabte flere slag til en scratch-golfer med putteren på den runde (7,2) end en 25 handicapper (5,9) selv med det putt inkluderet, så det var nok desværre mest held ;-)
 13. God læsning - PGA Tour statistik

  Jeg tror det her er mit længste, i Hjørring sammen med @nAlen for knap 13 måneder siden: 21 meter/69 fod (http://www.gamegolf.com/player/ploehmann/round/1165742?shot_id=74493057&hole_id=27288777).
 14. Mit sving

  Så er det våde og mørke efterår over os, og jeg havde til aften min første tur i Golfarena Aarhus siden i vinters. Af en eller anden grund ville Trackman-appen ikke sende de godt 300 slag jeg slog. Til gengæld fik jeg lavet og sendt en Combine-test, den hvor man får point ud fra 60 forskellige slag. Og den er jeg fint tilfreds med, da den pba. mine resultater mener jeg er bedre end mit handicap tilsiger: https://goo.gl/Vjsrnn Det var dejligt at lege med slagene og se, hvad det gjorde ved tallene - og især at få tal på mine slag. Største bussemand (og det er en tilbagevendende en af slagsen) er hvor meget spin loft, jeg får lavet. Men med tiden fik jeg da lidt bedre styr på det og hvad der føltes som mere kompression i skuddene.
×