Jump to content

Abbifar

Member +
 • Content Count

  261
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

Abbifar last won the day on April 27

Abbifar had the most liked content!

Community Reputation

107 Fremragende

About Abbifar

 • Rank
  Super bruger
 • Birthday 12/24/1970

Profile Information

 • Køn
  Male
 • Lokation
  Skarrild
 • Hjemmeklub
  Brande Golfklub
 • Handicap
  13.0
 • Højre / Venstre
  Højrehånds spiller
 • Hvad er der i baggen
  Callaway XR Driver 9,5*
  Callaway XR 3w 15*
  Callaway XR 5-wood 19*
  Wilson Staff 4-hybrid
  Taylormade M2 7-9 PW, AW, SW
  Taylormade XFT Wedges 52* og 58* - KBS reg. skafter
  Putter: Wilson infinity South Side center shafted.
  Bag: Copenhagen Golf
  Sko: Sketchers
  Bold: Srixon AD333 Tour

Recent Profile Visitors

2,805 profile views
 1. ja, det er præcis som AN beskriver det. Generelt kan dette link anbefales: https://www.danskgolfunion.dk/manualer/ogg/2019/da/topic/9-dgu-vejledning-til-andre-spilleformer Hallington er i øvrigt en dansk opfindelse, så det undrer mig, at ikke flere spiller det.
 2. Helt enig. Hvis slagspil virker for uoverskueligt (grundet udsigten til et hul med 15 brugte slag), så kan jeg klart anbefale Hallington, som en rigtig fin mellemvej mellem stableford og slagspil. Du spiller stadig noget, der ligner slagspil, men kan samle op hvis de helt store katastrofer indtræffer. Jeg forstår ikke, at klubberne ikke gør mere for at spille Hallington-runder i begynderturneringerne etc.
 3. Abbifar

  Scores 2020

  Well, egentlig går det fint på golfbanen (seneste tre runder var på 36, 34 og 38 points), men årets vigtigste udfordring er den løbende sæson-score mod min kone. Og da hun virkelig har fundet sine gamle længder efter to års kamp (og to sæsonsejre til mig), så har hun matchet de tre runder med henhv. 37, 38 og 41 points. Og nu er jeg fem sejre nede... Det er skidt 🙂 (Og ja, jeg er virkelig glad på hendes vegne, men presses på handicap og selvtillid... Det er hårde tider)
 4. Abbifar

  Scores 2020

  80 slag og 42 points i dag. Fantastisk runde i Brande, men desværre ingen mulighed for regulering med de nuværende Corona regler. Indspil og putning rykker meget nu. Jeg har købt en centershafted putter, som virkelig virker for mig 😉 Glæder mig til vi kan reguleres igen, for det går rigtig godt for tiden.
 5. Abbifar

  Corona

  Husk, at der ikke skal godkendes efter de nye regler - og dem der ikke gør det bliver slettet 5 minutter før tiden. Derfor kan du ikke regne med golfbox bagud. Se bare tiderne for i morgen - der er totalt booket, så jeg tror bare du skal tro på @Årgang63
 6. Abbifar

  Corona

  Det er nu hverken misinformation eller usaglig nedtoning. Det var et svar til Golfkid og jeg fik fejlagtigt ikke citeret hans indlæg, for formålet var egentlig at svare på hans indlæg om berøring. Mht. Bakteriereferencen, så er jeg helt klar over, at det var en forenkling. Men eftersom det ikke er et sundhedsfagligt forum, så tænkte jeg at holde det enkelt - derved blev det unøjagtigt. Bakteriel overførsel kan ske både luft og væskebåret - enig. Men den kan afhængigt af bakterie også krydse den dermale barriere, og dermed kan der være smitterisiko ved berøring. Desuden kan der ske bakteriel vækst uden for cellerne - det sker ikke for virus, hvorfor virus ikke opkoncentreres afsat på for eksempel en flagstang i et fedtet fingeraftryk. Budskabet er forsigtighed, men ikke panik og SLET ikke udskamning af folk, der tager et andet valg, sålænge det er indenfor myndighedernes anvisninger. og nu vil jeg overlade dig til læsning af Ugeskrift for læger, så du kan slå hårdt ned på eventuelle unøjagtigheder her, for de skal nok være der 😉 (Hey, det sidste er med et glimt i øjet)
 7. Abbifar

  Corona

  Og vi tager den en gang til for Prins Knud: Det er ikke farligt at røre ved noget. Du kan IKKE få corona af at få det på hænderne. Det er en primært luftbåren virus, og den skal ind i dine slimhinder for at smitte. Så hvis man vasker/spritter hænder efter berøring af fremmedelementer, så kan der ikke ske noget. Det er helt basalt i den panik, der er blandt mange folk, at de forstår epidemien som en bakteriel infektion. Det er det ikke!
 8. Abbifar

  Scores 2020

  Flotte 26 points og 5 (FEM) stregede huller ved den første runde efter regnvejrs-luk og Corona-lockout. På den anden side var det skønt at komme ud, og der var da en del gode slag. Problemet var bare, at der også var en del dårlige. Men men - når indspil og putning kommer på plads efter en 10-12 runder, så regner jeg for ottende sæson i træk med, at det er i år, jeg bliver single handicapper (well, jeg startede i 2012, og jeg har regnet med det hvert år) P.S. Da ironi ikke går godt igennem på skrift: Jeg bliver ALDRIG singlehandicapspiller 🙂
 9. Abbifar

  Corona

  Nej, jeg skriver netop, at jeg ikke turde handle anderledes end sundhedsmyndighederne. Og pointen er (igen) at det mente DGU så de havde bedre forstand på. Jeg kan se, hvor din sko trykker (når du skriver dig selv inklusive). Min anke går på DGU - IKKE på de enkelte klubbers bestyrelse. Jeg kan godt forstå, at man som bestyrelse vælger at følge DGUs anbefaling. Og nu glæder jeg mig bare til at komme ud og spille golf.
 10. Abbifar

  Corona

  Det er netop pointen. DGU havde IKKE ansvaret for at tage denne beslutning, de kunne blot have lænet sig op af Sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Men DGU ville partout prøve at vurdere noget langt udenfor deres egen kompetence PÅ TRODS af at Sundhedsmyndigheerne ikke så nogen årsag til det. Jeg har gennem min oprindelig uddannelse lidt indsigt i området - men slet ikke i nærheden af nok til at villle turde vurdere anderledes end myndighederne. Jeg har stadig ikke fundet ud af hvilket bestyrelsesmedlem i DGU, der har så stor ekspertise i virale epidemier, at de ikke bare lænede sig op af eksperterne. DGUs ageren i det her (og behovet for at udstille de klubber, der fulgte myndighederne, men ikke DGU) er slet og ret tonedøvt og dumt.
 11. Abbifar

  Corona

  Så DGU har nu erkendt, at de tog fejl ved at lukke banerne. Nu følger de derimod i højere grad myndighedernes anvisninger, og det giver rigtig god mening. Åbenlyst er der ikke nogen forklaring på kursskiftet - for der er ikke nogen. “- Vi noterer os statsministerens besked om, hvor vigtigt det er, at vi står sammen ved at holde afstand. Det støtter vi 100 procent, og vi mener, det er fuldt forsvarligt at dyrke vores idræt i privat regi, når vi efterlever myndighedernes anvisninger, og den restriktive model, som vi anbefaler.” Det var ikke holdningen tidligere. Det her er en virusinfektion - ikke en bakteriel infektion, og der er ret stor forskel på de to, men det har “lægerne” hos DGU nok ikke fanget. Amatøragtigt - men bedre sent end aldrig at komme til fornuft.
 12. Abbifar

  Corona

  Det har de i Henne, så det er nok dem du skal have fat i.
 13. Abbifar

  Corona

  Når der står man kan forbyde 3 personer at være på samme sted, så er det jo netop max. at tillade 2-bolde 😉
 14. Abbifar

  Corona

  Beklager, at dette bliver lidt rodet og tager fat på mange emner på en gang - jeg har ikke haft tid til rigtig at gå ind i debatten her tidligere. Jeg håber, at det giver nogenlunde mening - ellers vil jeg gerne uddybe såfremt nogen har interesse i dette. Jeg synes generelt, at debatten har et element af overdrev, manglende forståelse for smitterisiko og ikke mindst en misforståelse af, hvad en anbefaling fra sundhedsmyndighederne er. Som uddannet bioteknolog og med 15 års erfaring fra medicinalbranchen har jeg været rystet over at håre niveauet på argumenterne. Argumenter jeg har hørt for lukning (og jeg kan sagtens have overset mere valide argumenter - i så fald må I gerne oplyse mig) er for at nedbringe smittefare, for at vise solidaritet med øvrige sportsgrene og for at vise ansvarlighed. Efter min bedste overbevisning er de bedste til at vurdere ansvarlighedsniveau de danske sundhedsmyndigheder. De anbefaler ikke lukning af golf (se f.eks. dette link: https://sway.office.com/6eVAcxigiGNV5pri?ref=Facebook&loc=play&fbclid=IwAR0l90j2Hve6pRkQlE8LsWludTfLDeiDxUw79wI-N2ObQXFWSoBveZkzHyM) Tværtimod er der evidens for, at isolation og manglende motion medfører depression og forskellige grader af angst. (Som et ph.d-studie fra SARS-epidemien viser). Derudover er der en række følgevirkninger af manglende motion ikke mindst for den ældre del af befolkningen, og der er uden tvivl en forhøjet dødelighed, såfremt disse ikke finder anden form for motion. Pastorius har ret i, at Sundhedsmyndighedernes anbefaling er et minimumskrav (at forstå som: Det er det mindste vi skal leve op til), men det betyder ikke, at man bør gøre mere. I alle andre sammenhænge følges sundhedsstyrelsens anbefalinger omkring sygdomme og smitte, uden at der er argumenter om, at vi skal gøre mere fra politikeres og meningsdanneres side. Det står uden tvivl klart, at man som person i risikogruppen ikke bør samles med flere end de allernærmeste - det være sig på golfbanen eller udenfor denne. Det vil være en for stor risiko i forhold til konsekvensen. Af den grund holder jeg selv mig så isoleret som mulig. Mht. solidaritet med andre sportsgrene: Alle sammenlignelige sportsgrene (som motionscykling eller motionsløb) bliver ikke anbefalet af deres forbund at gøre mere end sundhedsmyndighederne anbefaler. Der er intet problem i at løbe en tur eller cykle, så længe man ikke gør det i grupper, der er større end anbefalingerne. Jeg har endog set argumenter for, at man burde lukke golfbox ned, så man ikke kan booke tider på de åbne golfbaner. Noget så totalitært har jeg ikke set argumenteret for udover i udlændingedebatten tidligere. At man overhovedet kan finde på at tænke, at en paraplyorganisation skulle kunne kræve at et privat firma skulle nægtes at sælge ydelser til selvstændige virksomheder og foreninger er langt ude. Fra den anden side hører man argumenter om, at man skal have refusion af kontingent. Udover at det er mod al forenings-ret og udover at det er manglende forståelse af almindelige retsprincipper, så synes jeg helt personligt, at det er småligt at tænke sådan. Vi snakker p.t. lukning i to uger - langt mindre end lukning grundet vejrlig etc. Slap nu af, og tag det som en mand (m/k eller et tredje køn). Det er i høj grad blevet en "dem og os"-diskussion, der kører mere på følelser og symboler end på reelle fakta. Der er p.t. ingen anbefaling udover DGU om at lukke golfbanerne - og der er ingen spillere, der bliver tvunget ud at spille. Langt hen ad vejen har DGU skidt i egen rede ved at bringe problematikken til medierne - uanset om man skulle lukke golfbanerne eller ej burde man have holdt diskussionen internt. Min klub holder lukket - og det har jeg det fint med. Men at man fra DGU "moralsk" tvinger selvstændige foreninger og forretninger til at lukke ned UDEN myndighedernes anbefaling i ryggen er problematisk, At man som overordnet organsation udstiller 15 % af sine medlemmer i pressen er problematisk for det kommende samarbejde og for golfsportens ry. Det er langt værre for vores rygte end en stille konstatering og pressemeddelelse om: "Alle vores klubber overholder sundhedsmyndighedernes krav, og 85 % går endda endnu længere.". Det er SÅ nemt at kommunikere dette som en succeshistorie - nu ligner det en katastrofe. Min endelig konklusion: Bestyrelsen i DGU udviser alt andet end professionalisme og den ro, som man må forvente af en overordnet interesseorgansation. De er gået i panik og kommunikerer elendigt. Golfspillere på den ene eller den anden side har mere travlt med at pege fingre end at forsøge at forstå hinandens argumenter. Hvis man fraskriver sig muligheden for at lytte, burde man også fraskrive sig retten til at tale. Håber at I alle har det godt derude. Hvad viser det billede Pastorius, udover at bilerne holder tæt? Det ligner Henne golfklub - hvis det er tilfældet, så ved jeg, at klubhuset er lukket, og at der er håndsprit etc. til rådighed. Man slår ud i grupper af max. 4. Drivingrange er i princippet lukket, idet der ikke sælges poletter til boldmaskinerne. Jeg har meget svært ved at se problemet i forhold til sundhedsmyndighedernes anbefaling.
 15. Abbifar

  Corona

  Nej, det kan man ikke sige, eftersom forsamlingsforbuddet overholdes på de åbne baner, så har politiet ingen opgave der. Der er masser af valide argumenter for såvel lukning som åbning. Skal vi ikke holde os for gode til selv at opfinde nogen?
×
×
 • Create New...

Important Information

Ved at bruge forum accepterer du vores Privacy Policy og Terms of Use for brug af siden