Jump to content

Pastorius

Member +
 • Content Count

  5,692
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  164

Everything posted by Pastorius

 1. Det passede nogenlunde med at Tiger var færdig med hans runde - mon ikke det var derfor, der var nogle kameraer i overskud.
 2. Nej, der er i hvert fald kun 9 greens, men man spiller vist fra lidt forskellige teesteder, så hullerne ikke bliver helt ens. Det er nogle år siden jeg har spillet den, så jeg ved ikke om der er lavet en smule andre ændringer.
 3. Så er der ni huller mere der lukker ved Dianalund. Det er godt nok "bare" en pay 'n play-bane, men den var i fin stand, og der var en lille klub omkring den også. https://sn.dk/Soroe/Golfbanen-bliver-til-landbrugsjord/artikel/906223?rss
 4. Det kan godt være der ikke er den store forretningsmodel i sponsorater, men gøres det rigtigt er der en hel del, der er villige til at lægge mere end man skulle tro alligevel. Det kræver bare at man kan sælge en god historie, måske opbygge noget erhvervsnetværk, bruge klublokaler til konferencer/møder ude i byen etc. Kun hvis hjertet virkelig er på det rette sted, kan man få penge ind ved at male krise og truende lukning ud over det hele - med mindre der selvfølgelig er nogen der står til at tabe endnu mere ved en lukning. Hvis vi først skal kigge alt for dybt i hvad der er pengene værd, så tror jeg sgu ikke medlemstallet i golf stiger - tværtimod. Jeg har prøvet at opgøre hvad jeg har brugt på golf på et år - alt inklusive. Det gør jeg ikke igen. Der er nok også noget demografi indeover. Jeg tror det bliver svært bare at fastholde medlemstal i klubberne, når vi kommer lidt væk fra det store byer.
 5. Pastorius

  Golfplasir

  Hvor længe? Mon ikke bare de har lukket ned henover Jul og Nytår? @Golfkid ?
 6. Jeg tror vi er mest enige. Du jo ret i, hvis man kigger på tingene fra én banes perspektiv - vel at mærke en af de baner, der ikke kan få det til at hænge sammen - at man ikke uden videre kan ændre på hvor meget folk er villige til at betale. Jeg er dog slet ikke overbevist om at vi har ramt det optimale niveau, og gøres det rigtig, med god information om hvad kontingentkronerne går til, og hvad det konkret vil betyde at fastholde eller nedsætte kontingentet, så tror jeg godt man kunne få folk til at betale mere nogle steder. Der hvor det kunne batte noget er dog andre steder. Sponsorer og det offentlige. Der er stadig masser af golfbaner der betaler grundskyld bare som et eksempel. Hvis man - som jeg troede vi gjorde her - ser på det fra hele golfdanmarks perspektiv, så er der for mange baner, og nogle af dem skal lukkes. Det ser så også ud til at være på vej - jeg kender til et par steder mere hvor krisen også kradser. Det eneste jeg er helt sikker på, er at hvis banerne bliver for dårlige pga. manglende penge til vedligehold, så forsvinder medlemmerne også - næsten uanset pris. Så det er ikke en mulighed at spare sig ud af problemerne ret mange steder.
 7. I den sidste ende er det ikke tænkning, men penge, der skal redde de klubber der hænger. Man kan komme et stykke vej ved rationaliseringer og omlægning i ejerstruktur, men i den sidste ende koster det lidt, at drive en golfklub. Som jeg ser det, er det største problem at mange golfspillere ikke er villige til at betale det det koster at drive en golfklub, enten i penge eller i frivillig arbejdskraft. Den eneste anden model der dur er finansiering ved sponsorer/mæcener og den model har i hvert fald ikke udbredelse til at bære 180+ klubber rundt om i landet. Jeg håber selv at Skjoldenæsholm overlever på en eller anden måde - det ville næsten ikke være til at bære hvis den bane bliver gravet op - og hidtil er der vist ikke en eneste bane der er lukket. Nu får vi så muligvis at se hvad det betyder når der sker. Mit bud er at en del af de gamle medlemmer stopper, men mon ikke der mindst skulle blive et sted mellem 50-100 nye medlemmer til de klubber der ligger i omegnen. Det svarer vel til omkostningerne til en greenkeeper(-medhjælper) i sæsonen. Det tror jeg ville kunne mærkes de fleste steder. Til gengæld er det nok også de mest aktive der med det samme vælger at melde sig ind i en ny klub, så 50-100 nye golfspillere, der bruger banen jævnligt, kommer bestemt til at kunne mærkes omkring de populære tider, når der også samtidig er 2 baner mindre i nærområdet. Det skal nok blive interessant.
 8. Min pointe er at man ikke skal finde på én måde at gøre det på (@Årgang63 har helt ret). Man skal finde på en måde pr. klub. Der er gode eksempler på klubber der har fundet ud af at drive en golfklub og golfbane i den virkelighed hvor der er vigende medlemstal (og indtægter), og det er sværere at holde banen ved lige (reduceret mulighed for vanding og sprøjtning). Heldigvis er min egen en af dem. Hos os er der skruet ned for udgifterne til lønnet personale, øget for frivillig arbejdskraft, og så er der sket ændringer i ejerskab og drift, der gør at tingene kan hænge sammen. Ikke alt er lyst - når vi fremskriver medlemsudviklingen, er der stadig meget arbejde at gøre. Både alderfordelingen og medlemmer der forventer at flytte væk fra området er imod os.
 9. Hvis en klub ikke har problemer med at få nok medlemmer, så er indskud bare en ekstra indtægt. Det er bedre at have 20 betalende med indskud end 20 betalende uden indskud. Diskussionen dur ikke at tage generelt. Klubber er forskellige, har forskellige vilkår og muligheder. Rigtig mange klubber har fjernet indskud, men som det kan ses på Skjoldenæsholm og Brundtland så er det altså ikke alle klubber der har evnet at tilpasse sig både manglende indskud og vigende medlemstal. Det siges tit at der er for få golfspillere til det antal baner vi har - men man kunne lige så godt sige at dem der er betaler for lidt til at det kan løbe rundt.
 10. Det kommer jo helt an på klubben. Den er ikke længere end der skal så mange penge i kassen som muligt. Der findes stadig klubber med venteliste, og der er indskuddet bare en ekstra indtægt.
 11. Det lyder som en nomaliseringssfejl af trackman. Jeg tror den har stået forkert i ét af tilfældene. Hvordan er dine længder, når du måler på helt gammeldags manér (måske har du skrevet det allerede, jeg orker ikke at læse tilbage)?
 12. Du kan stole på det meste, men der er nogle fejlkilder. Er dims kalibreret ordenligt, og linet ordenligt op. Der er forskel på at slå fra en måtte og fra græs - særligt hvis du ikke rammer helt rent. Der er også forskel på at gå udenfor i vejr og vind, fremfor at stå indendørs og slå (ikke kun for boldflugten - det kan Trackman kompensere for) men også for golfspilleren. Man kan som regel sagtens fornemme, når der kommer en mærkelig læsning fra trackman.
 13. Trackman (og andre simulatorer) har det med at overvurdere spin, hvis man ikke har de der sølvmarkater på boldene. Det giver specielt på wedges og korte jern kortere slag end i virkeligheden.
 14. 2 ting. Der har været en lille #metoo-bølge i mellemtiden, og de nævnte var alle amerikanere der ikke har problemer med indrejsetilladelse til USA.
 15. Et vildt gæt: Du forventer ikke din kone er på VMG
 16. Det var min reaktion på dit indlæg.
 17. Ja - jeg mente fritspilsbaner i nærområdet.
 18. Det er lidt sjovt de så overhovedet gider at spilde tid på en retsag i England, når det allerede er hævet over enhver tvivl at det han har gjort er strafbart og har er skyldig.
 19. Det er vel "kun" klubben der lukker. Der er vel stadig den mulighed at ejerne finder nogle andre til at drive et eller andet videre? Skjoldenæsholm har ikke rigtig nogen fritspilsaftaler med andre klubber (der er en rabataftale med Ledreborg, svjh). Det er hidtil gået fint, fordi man altid har kunnet spille på én af banerne hvis den anden var optaget. Det kan man ikke længere. De omkringliggende klubber har vist alle fritspilsaftaler af en eller anden art, så der er det meget nemmere at finde et sted at spille, hvis egen bane er optaget. Desuden ligger Skjoldenæsholm et sted hvor stort set ingen bor i nærheden. De fleste medlemmer har nok samme, eller mindre, afstand til enten Skovbo, Sorø eller Ledreborg. Der er stort set ingen der har brug for at melde sig ind i en ny klub først til marts/april, så mon ikke der stadig er mange, der håber at nogen finder en eller anden løsning. Usikkerheden ved ikke at melde sig ud, har nok været for stor - jvf. en anden tråd, hvor der diskuteres at det netop er et problem at man har en lang opsigelsesfrist.
 20. JEg kan ikke huske om jeg har købt guld, men eller er vi alle på den gratis.
 21. Jeg kan ikke svare på så mange af spørgsmålene, men vi bruger den til slagsspil i en turnering med ca. 20 mand og 19 runder. (hver runde enkeltvis). Man skal holde tungen lige i munden, når man laver runderne, så man ikke misser. Det kræver lidt tid at få det hele sat ordenligt op og undersøgt mulighederne. Jeg har ikke selvbrugt den på android, men da jeg skrev at den ikke fungerede dengang var det sandt. Man kunne dog bruge en web-baseret version, og android var under udvikling. Hvis de siger det virker nu, ser jeg ingen grund til ikke at stole på det. Den kan skins, men jeg har ikke prøvet det (du kan læse om det på hjemmeside/faq) og den kan også bruges til noget Ryder Cup-agtigt noget (red vs Blues), men det kunne ikke sættes fleksibelt nok op til vi kunne bruge det til en samlet turnering, vi var nødt til at sætte runderne op enkeltvis, og lægge sammen til sidst. Alle forbeholdene til trods, så er det mit indtryk at det med afstand er den bedste live-score app, der kan fåes til golf.
 22. Jeg tror godt han kan komme over det og med på ET igen, men det bliver ikke på samme hylde som tidligere - hverken med sponsorer eller turneringer. Hvis han bliver kendt skyldig er VISA til USA nok den værste udfordring, og dermed bliver han jo noget begrænset.
 23. Han skal nok komme til at spille i Europa - det er værre med USA.
 24. Indenfor 35 km af hvor jeg sidder (Sorø) er der golfklubber i Korsør, Slagelse, Sorø, Dianalund (9 hullers pay 'n play), Skjoldenæsholm (2 baner), Næstved (2 stk.), Midtsjælland, Holmegaard, Skovbo, Ledreborg, Rønnede. Af disse har jeg hørt (rygter) om problemer i Skjoldenæsholm og Sandager, samt en hel del uro i og omkring Trelleborg i Slagelse (der er vist ikke nogen akut fare for klubben). I Sverige er golf en familiesport, hvor det i danmark er en sport fra midaldrende mænd, der ikke længere er i form til at spille fodbold. Desuden er omkostningerne ved at drive golfbaner i Skåne noget mere spiselige end de er på Sjælland, både mht. lønninger, miljøregler (sprøjtning og vanding) og jordpriser.
 25. Det var - selvfølgelig - en slåfejl
×
×
 • Create New...

Important Information

Ved at bruge forum accepterer du vores Privacy Policy og Terms of Use for brug af siden