Jump to content
Vild med Golf


All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Jeg er helt enig. Jeg kan nævne en del baner hvor roughen i praksis ligeså godt kunne fjernes, og sætte hvide pæle ned langs siderne på de fleste huller. Det ville faktisk øge spilletempoet betragteligt. Der er jo mange andre muligheder for forhindringer end Rough. Bunkere, træer, hazarder osv. For mig er det straf nok at lægge i roughen, og miste alt kontrol med spin osv., og risikere en flyer. Jeg kan også godt acceptere, at roughen er lidt højere og man maximalt kan hakke den mellem 50-150 meter frem alt efter lie. Men knæhøjt græs med 80% chance for en lostball, og fuldstændig uspillelig hvis man finder den er omsonst. Og nu hører jeg endda til gruppen af spillere som spiller ofte fra fairway, og som måske også har fart til, at trække bolden ud af roughen. Tør ikke tænke på hvordan en ny spiller i handicap 36 har det på sådan en bane. Eller kvinde spillere for den sags skyld.
 3. Også økonomi på min bane. Og selv om jeg er enig i at man ikke bare skal kunne høvle driver, så skal rough ikke være = Lost Ball, det fjerne en stor del af glæden ved spillet.
 4. Økonomi i mange tilfælde tænker jeg. Det er ihvertfald tilfældet i min hjemmeklub. Et eller andet sted syntes jeg det er fint nok at man ikke bare kan høvle en driver afsted på alle huller uden omtanke.
 5. Det er faktisk et interessant emne. Hvad er årsagen til, at så mange klubber har uspillelig rough? Uvidenhed? Økonomi (For få greenkeepere pr klub, og derved nedprioriterer man roughen), eller bare uvidenhed fra diverse arkitekter?
 6. Yesterday
 7. Fuldstændig enig.. Det sænker spillet helt tåbeligt meget at stort set samtlige bolde længere ude end semi = fuld ledetid og 80% sikkert en lostball... Jeg er helt på linje med at rough skal være en straf, men straffen skal være at du ikke kan slå det slag du gerne vil (efter green/pind) og i stedet er tvunget til at sende den i spil igen og arbejde videre derfra.. Banen er jo bred nok oppe ved os, men vinden er samtidig gerne 10+ m/s og samtidig lang nok til at man ikke har lyst til at slå 2 jernet hele vejen rundt.. Kombineret med at fairways så småt begynder at blive hårde nu, så spiller den bare endnu smallere = endnu mere ledetid..
 8. Ja, roughen på Trent Jones giver ingen mening, med mindre man tænker Fakta-reklamer, og bytter fem minutter ud med fem timer. Det er tilsvarende i Sorø - Ift. for et par år siden, er der i gennemsnit taget 45 minutter af runderne - mere i de perioder hvor der er pres på banen. Jeg mister stort set kun de bolde jeg slår i hazards. Mht. scores, så er de gode scores ikke blevet bedre, men der er nok taget lidt af presset hvis man har en generelt dårlig dag. Det er jo heller ikke noget man kan have ret meget imod. Kun Hul 4, er blevet lidt for nemt, for det gider ikke meget forskel at slå den ventre om fairway.
 9. I Lübker er roughen bestemt til at have med at gøre de fleste steder. Man kan næsten altid finde bolden - der er enkelte områder, hvor man bør holde sig fra, men generelt er roughen ikke ret tyk. Det er andre ting, der gør banen svær. Jeg er til gengæld lige kommet hjem fra en runde på Lyngbygaard, der er helt modsat. En halv meter ude i roughen er det samme som en lost ball. Helt ude af proportioner, at det skal være så umuligt. Den bane kunne lige så godt være omgivet af vand - det ville være samme konsekvens. Håbløst!
 10. Det er præcis sådan det skal være. Kolding er generelt også altid et besøg værd. Super greens, og generelt velplejet og spilleværdig for alle handicapgrupper.
 11. Hos os har vi fået ny greenkeeper der vil tage Old course tilbage til nogle gamle billeder. Problemet er bare Roughen er uspillelig. Jeg spillede old Course i lørdags, og det kogte godt nok under kasketten. 4 gange hilste jeg på roughen.. De 3 af gangene var jeg under 5-20 cm inde i roughen, og jeg kunne hakke ikke gøre andet end at hakke frem. Og RTJ er ikke bedre, og den bane er svær nok uden rough. I Torsdags spillede vi en 4 bold, 12 bolde i roughen på runden. Vi fandt 2 bolde. 😡 Og roughen bliver desværre først høstet om 2 uger, nu vil jeg se resten af sæsonen, om roughen bliver lig lost ball igen, for så kommer jeg til at overvej at skifte til en parkbane. Savner den gamle greenkeeper, som hold roughen spilbar.
 12. I Kolding har man generalt valgt at klippe den høje rough væk så den er næsten ikke i spil. Giver et meget bedre flow på banen. Men 2nd cut er stadig ret tyk og straffer, hvor mange kan slå 100 meter frem men ikke mere end det, bolden kan stort set altid findes.
 13. Jeg synes det er en generel misforståelse, at amatørspillere skal spille i US open rough. Banearkitekt eller ej. Jeg er helt med på roughen skal være en straf. Og gerne så stor en straf, at man måske kun kan hakke den ud. Men at det går til både knæhøjde og andre steder til navlen er vanvid. Det er der simpelthen ingen amatører som får noget spillemæssigt ud af. Spilletempoet bliver væsentligt sænket, og glæden det samme.
 14. Ja jeg er blevet beordret til at tage en paraply med ind i roughen, så de kan finde mig igen.😎 PS det med at finde bolden der har vi den lokale regel med 2 strafslag --spil videre på fairway. Syntes også at det er kønt med det bølgende græs, men lidt træls med mistede bolde.😎
 15. Last week
 16. Det lyder som om, at billedet er det samme overalt 🙂 Hos os er fairway miss også nærmest lig lostball, er man heldig og finde den, skal den hakkes ud..
 17. puhh... MINIMUM knæhøjde og bolden er med 95% sikkerhed væk deri.... Nogle steder går det snart til navlen
 18. LOL...fik lidt samme fornemmelse som han der sagde hans 64* LOB wedge var enkelte dage den køllen han slog længst med, men tilbage til topics, der jeg spiller nå vil jeg ikke omtale det som rough, det er noget ørken græs planter som hurtig kan sluge en bold, men som oftest findes den, men langt fra altid spilbar i ønsket retning da en sådan en tue kan stå lige foran bolden og hindre det. I DK var Rougen i Brønderslev den værste jeg har prøvet, det gav ingen mening å se efter en bold som ikke var i fairway eller semi.
 19. Grenå: Stort set som Hornbæk er beskrevet. 1. cut nemt, og er også ved at være tørt. Semi: Nogle steder vel langhåret, andre steder lidt nemmere. Bare der ikke er for meget kløver, for det har det med at lukke sig sammen over bolden og den kan være nær umulig at finde. Rough: Hold dig væk fra den! Den blev godt nok klippet ned i slut februar, men det er ikke noget de gør hvert år, og den er vokset meget de sidste 6 uger. Nogle steder op til knæhøjde. Mener du, du er landet i sådan noget, så tag en provisorisk med. Det er ofte ensbetydende med lost ball, også selv om man er sikker på den max. er røget 5-10 cm. ind. Kan betragtes lidt som vand... Der er altid nogle gæster der klager over sidstnævnte hvert år, men det er blot kendetegnende ved banen. Der er også noget rimeligt ved at spilleren der ikke slår så langt, men til gengæld slår lige har en fordel overfor spilleren det slår langt, men nogle gange temmelig skævt.
 20. Hornbæk: 1. cut: Nemt at spille fra. Man bliver stort set ikke straffet. Semi Rough: Er ved at være godt saftig. Slå et sikkert slag og kom videre. Naturlig rough: Høj, saftig, umulig og sindsygt flot når det bølger i vinden. Det koster slag at spille bolden derud og det er sådant arkitekten mente det skulle være. Hvis du ikke kan holde bolden på de brede fairways så tag din straf som en mand (eller kvinde). Uanset om du piber eller ej så bliver det først klippet til oktober...
 21. Ved det ikke - kan ikke se roughen, fordi semiroughen er for høj. 😀
 22. Klassisk parkbane vi holder os, masser af træer og buske, klippet rough og intet hø. Når græsset gror som det gør pt, så bliver det hurtigt “højt” og saftigt, og er der kløver, kan der godt mistes bolde selv om man ikke skulle tro det. Er bolden fundet, er eneste hindring om der er træer i vejen og om græsset er saftigt
 23. I Ry er det blevet bedre. For 3 uger siden var der stortset ingen semirough og roughen var lig med lostball, hvilket den stadig er, da den er under omstrukturering. Dog er der kommet semirough igen. Omstruktureringen går på, at der tyndes godt ud i bunden, så der kommer luft, mens der får lov til at gro højt og tyndt græs. Det er jo positivt, men banen er meget åbent og har ikke ret mange pejlemærker, så det er mere held end forstand, at man finder sine bolde i roughen. I går kostede det mig 4 bolde på 5 huller, så er pt oppe på 20 mistede bolde over den sidste måneds tid. Jeg plejer at kunne holde 50-60 bolde på en sæson.
 24. Det lyder som Trelleborg herovre. Jeg gider ikke at spille den igen, før de får klippet roughen. Lost balls og finder du den, er det ikke engang sikkert du kan spille videre, selvom du kun er et par meter fra fairway. I Sorø som for nogle år siden tog rigtig lang tid at spille, holder de roughen under skarp kontrol nu. Det gør at man stort set kan spille videre over hele banen, og meget sjældent mister bolde andre steder end strafområder. Det er en fornøjelse. Og selv når der er mest trængsel tager en runde sjældent 4,5 timer.
 25. Slet ikke for at brokke mig over noget, men måske (igen) en diskussion om hvad der er fair, rimeligt, og hvad der fremmer hurtigt spil. Spillede i dag hjemmebane, - fairway: de er super gode... GO! - Semi: De er tunge, straf for ikke at ramme fw, men bold kan findes. Fint! - rough: Du gider næsten ingen gang lede... bold væk! Jeg skal spille igen imorgen, prøver at tage lidt billeder. Men hvordan er det på jeres baner?
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

Ved at bruge forum accepterer du vores Privacy Policy og Terms of Use for brug af siden