Jump to content
Vild med Golf


All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Jeg har også hørt om problemer med turneringsdefinitionen. Det har dog været undtagelser og sket bagom ryggen på klubberne, og er blevet stoppet de steder jeg kendte til. Jeg har meget svært ved at se at det skulle kunne finde sted over længere tid, uden klubberne opdager det, og sker der så ikke noget, så er det et reelt problem, og burde føre til sanktioner (mod klubberne). Ellers vælger jeg at tro at det er en kombination af misforståede ambitioner, ungdommelig mangel på omtanke, og burde kunne håndteres med uddannelse og opdragelse i klubberne.
 3. Er du et ungt talent fra Hillerød så får du nok ikke et wildcard uden videre i en turnering i Nordjylland. Wildcards bliver jo ofte brugt af værtsbanen til egne talenter.
 4. Det er vel derfor man har wildcards. Primært til unge talenter. Når man så er inde i en turnering og vinder, så får man hurtig en god rangering.. Hcp vil stadig være der, men det er ikke den eneste styrende parameter.
 5. Det er mit klare indtryk at der er større problemer ifht. dette end vi hører om i hverdagen. Jeg kan nævne klubber med gode traditioner for elitegolf som ikke kan håndtere deres hjemlige eliteturneringer efter bogen. Her er det langt hen af vejen spillerne som efter egne behov noterer turneringsscores selvom de er i handicap gruppe 1. Som reglerne er idag er definationen af en turnering meget enkel. Jeg er enig i, at den reelle elite nok ikke har disse problemer. Her taler vi om spillere i + handicap. Dog har de lidt mindre eliteturnering typisk et cut på omkring handicap 2, og her kan jeg godt se nogle udfordringer. Der er sindsygt mange spillere i Danmarks omkring dette niveau, og derfor er konkurrencen om at komme ind i turneringerne også hård. Jeg kan blive bekymret for, om spillerne i denne kategori (Sub-elite) overhovedet kan finde ud af, at administrere sit niveau korrekt. Det er allerede indført. Dog skal man huske på, at de som kommer nedefra altid skal starte et sted, og det værste der kunne ske er da, at et ungt talent bliver holdt tilbage fra deltagelse fordi, at de ikke er inde i varmen, og bliver holdt tilbage af nogle som ikke har niveauet, og aldrig får det. Her er handicappet den eneste reelle spillestyrke man kan vurdere ud fra. Jeg er iøvrigt for gammel i gårde, og for dårlig til regulær elitegolf idag. Så det har ingen indflydelse for mig personligt, men jeg kender godt miljøet derude.
 6. Når vi taler elite golf. Hvorfor glemmer man ikke det hcp og indfører noget rangliste istedet? Så kommer i fri at det hcp-fifleri.
 7. Det bliver en realitet. Det er vedtaget - ikke kun i Danmark. Det @Smut henviser til (som jeg også tidligere har linket til) er udelukkende for i år, for at man næste år, har nogle scores at udregne handicappet efter, hvis ikke der er spillet 20 turneringsrunder. Hvis elitemiljøet generelt ikke kan håndtere at opføre sig ordenligt, så har vi et helt andet problem. Det er faktisk ikke mit indtryk at det er et ret stort problem, og slet ikke for den reelle elite, men måske nok for nogle sub-elitespillere, der gerne ville være en del af den absolutte top.
 8. Jeg er spændt på hvordan elitemiljøet vil håndtere dette hvis og såfremt det bliver gældende også efter 01-01-2020. Jeg har læst opslaget som @Smut henviser til, og her læser jeg det som en midlertidig løsning med spilleret til handicapgruppe 1. Teoretisk er det yderst fornuftigt, at alle spillere uanset handicapgruppe kan spille "tællende" runder idet, at det giver alle mulighed for, at få et retvisende handicap. Praksis og erfarring siger dog, at hele strukturen i elitemiljøet gør, at elitespillere ønsker så lavt et handicap så muligt. Simpelthen fordi det er det adgangsgivende tal til enhver turnering. Hele den struktur vil blive sat ud af praksis idet, at elitenspilleren selv kan bestemme om han vil aflevere dårlige scores, og derved selv kan bestemme sit handicap.
 9. Yesterday
 10. Bojoerge

  Scores 2019

  Dagens runde i herreklubben bød på den 4. runde i træk i neutral zone - 34 point. Det lange spil var nogenlunde ligeså godt som det har været hele året. Det er ikke perfekt, og koster et helt eller halvt slag hist og pist, men bortset fra et enkelt hul så kom jeg videre fra de små fejl jeg laver. Det der reelt holdt mig tilbage var det korte spil og/eller puts. På intet tidspunkt kunne jeg nøjes med et put og det er alt for meget at jeg på 17 huller brugte 45 slag på indspil og puts.
 11. Smut

  Scores 2019

  Bum! En god 79er på Mølleåen: https://shotzoom.com/rounds/04877765801# 7/18 GIR. Den ene tre putt på GIR er sjusk og burde have været der. Scrambler 4 huller. Det er åbenbart det der skal til... 😁
 12. Tror elitemiljøet skal til at re-tænke sig selv..... https://www.danskgolfunion.dk/artikel/scores-fra-elitespillere-til-whs Scores fra elitespillere - til WHS Del indhold Spilleres handicap vil i et kommende nyt handicapsystem "WHS", fra 2020 blive beregnet som gennemsnittet af de 8 bedste af de seneste 20 scorekort. Når handicappet i fremtiden bliver et gennemsnit, skal vi bruge alle de seneste scores og gerne mange, gode som dårlige, for at kunne være så præcise som muligt, når vi vil beregne et retvisende handicap. Derfor er alle golfspillere blevet opfordret til at aflevere så mange scores som muligt - både EDS og turnering. Det kan være en udfordring for spillere med under handicap 4,5, der jo ikke kan spille EDS runder, og derfor kun kan aflevere runder fra turneringer, som de måske ikke har tid til at deltage i. DGU har derfor pr. 1. maj åbnet op for at golfspillere under handicap 4,5 kan spille private runder under EDS-lignende forhold, som de med markørgodkendelse kan indtaste i GolfBox, og have til rådighed til udregningen af et WHS Handicap. Sådanne runder vil ikke blive brugt til at regulere deres handicap i 2019 sæsonen, da det ikke er tilladt i nuværende system. Med EDS-lignende forhold menes: Der spilles efter Golfreglerne, på en bane som har en Course Rating og Slope, scoren underskrives af en markør, og spilleren har på forhånd oplyst at runden vil blive afleveret som tællende til WHS. Det vil sige at klubbens elitespillere for at få et retvisende og korrekt handicap i 2020, og som ikke har tid til at spiller mange turneringer, i stedet bør spille en række private runder der overholder ovenstående, og som indtastes i GolfBox. Med sådanne scores i systemet vil der til 2020 kunne blive udregnet det mest retvisende handicap. Kontakt: Nick Hüttel, nih@dgu.org
 13. "Da alle handicapgrupper forsvinder i WHS, vil der ikke være forskellige regler afhængigt af handicap. Spillere under handicap 4,5 vil fx. således have samme rettigheder som alle andre. " https://www.danskgolfunion.dk/artikel/hvad-er-world-handicap-system-whs
 14. Nu har jeg spillet elitegolf i mere end 15 år, og vil nok mene jeg har ret god følning med elitemiljøet i egen klub, og ikke mindst mange af naboklubberne. Enhver golfspiller under handicap 4,5 spiller til sit handicap alene af den grund, at det kun er turneringsscores som tæller. Det er hele essensen af Handicapgruppen som kun kan reguleres under tællende turneringsrunder. Det siger sig selv, at når man rykker 0,1 ned i handicap for hvert slag man går bedre, og 0,1 end op hver gang man spiller dårligere end handicap så skal der stabilt golf til, at holde sig under 4,5. De fleste golfklubber med en nogenlunde seriøst eliteafdeling holder en eller anden turneringsstruktur for deres elitespillere for, at de både kan blive reguleret, og således de kan konkurrere. Det er meget muligt du ikke har læst om handicapsystemet for næste år, og har kunne finde noget omkring tællende privatrunder. Jeg er dog af den overbevisning, at det er en selvfølge, at handicapgruppe 1 altid vil være låst til turneringsrunder. Alene af den årsag at det vil smadre alt sportslig incitament til ranglisteturneringer, dgu turneringer, og andre amatørmesterskaber. At man åbner for muligheden indtil 2020 sæsonen ser jeg mere som et udtryk for, at elitespillere skal have et handicap når 2020 sæsonen starter. Derfra er jeg overbevist om, at handicapgruppe 1 stadig kun kan tælle turneringsrunder. Btw: Så bliver det nemmere end nogensinde, at regulere sig selv op i handicap. Jeg er helt med på, at det kun er 40% af de bedste runder som tæller. Man har du 20 runder, og du skubber de seneste 10 resultater ud med meget dårlige scores, så er det helt utænkeligt, at du ikke ryger meget op i handicap. Alene pga. varians. 10 tællende dårlige scores kan laves på 14 dage. Ja det er vel ikke utænkeligt, at lave 14. Dog mener jeg, at det nye handicap system er meget velkommen, og en positiv nyhed. Men at åbne EDS runder for handicapgruppe 1 nægter jeg at tro kommer til at ske. Så kan man ligeså godt lukke ned for elitemiljøet på landsplan.
 15. Jeg har stadig svært ved at forestille mig hvordan det kommer til at fungere. Hvem skal beslutte at de dårlige scores der er kommet ind i løbet af en formiddag med regn, skyldes regnen? Og hvorfor skal det ligger dem til last der spiller i godt vejr i løbet af eftermiddagen, med gode scores til følge?
 16. Last week
 17. Der skulle relativt meget til at rykke på CBA, bare én score i netto par, og så kunne CBA ikke blive negativ, og det gjaldt kun for den samme turnering. Efter den nye metode, så bliver alle scores fra dagen taget med i beregningen, og så bliver alle reguleret op eller ned i forhold til hvor svært banen har spillet.
 18. Fuldstændig enig i første del Jeg må indrømme at jeg ikke har sat mig ind i det nye system, men det gjorde sig vel også gældende med det eksisterende ? (CBA er vel en faktor i forhold til scores over/under neutral på turneringen) Det bliver sjovt at følge når systemet bliver implementeret, om man ender med at blive reguleret væsentligt op eller ned - Eller det bare bliver nogenlunde som det plejer
 19. Jeg vil tro at de fleste elitespillere (omkring scratch) vil få et lidt lavere handicap, med færre udsving, end tidligere. Men det er jo samme regler for alle, og så er der ingen grund til at snyde længere. Jeg har desværre også et par førstehånds-eksempler på decideret snyd af spillere der gerne vil med til eliteturneringer, så den del tror jeg fint på. Jeg synes dog ikke man skal lave reglerne for dem der snyder - de skal nok gå i fælden alligevel - og nu bliver det ensartede regler i hele verden. Forøvrigt kommer vejret også ind som en faktor i handicapberegningen, så de dage banen spiller nemt (baseret på alle scores for dagen) skal der en bedre score til for en god handicapscore. Jo mere jeg tænker over det, og får sat mig ind i WHS-reglerne, desto bedre synes jeg det lyder.
 20. Uden at skulle citere en masse forskellige indlæg så tager vi den lige i en lang smøre istedet.. Jeg spiller mange runder golf, som i RIGTIG mange runder golf på et år, og må indrømme at jeg ikke har sat mig ind i det nye hcp beregningssystem, andet end jeg synes at have læst at EDS blev åbnet for "os" fra nytår - Om det bliver bedre eller være vil tiden vise. MrSwingKin har nok desværre meget ret i hans antagelser om at mange spillere ville "snyde" sig ned i hcp netop for at få lov til at spille med i turneringer. Jeg er dog blevet så gammel, at jeg ikke rigtig spiller dem mere, men vi har dog interne rangliste turneringer i klubben der, kombineret med diverse lokale og et par enkelte udenbys for mig vel op over 20 tællende runder om året. Der er ingen som helst tvivl om at mit hcp ville være tættere på + end 3 hvis jeg kunne EDS hyggerunderne, hvor vejret er godt og alting spiller - Det gør det altså ikke altid i en tællende runde Jeg ved faktisk ikke rigtig om mit hcp er decideret retvisende som det er, i skrivende stund har jeg vel været under par 10 gange i år og var alle disse faldet på tællende runder havde det nok været tættere på +
 21. Jo det er - nu: https://www.danskgolfunion.dk/artikel/begrænsning-på-antal-eds-pr-uge-fjernes-15-april EDIT: forkert link. 2 sek Her var det korrekte - og den nøjagtige term er "EDS-lignende" https://www.danskgolfunion.dk/artikel/scores-fra-elitespillere-til-whs Jeg vil mene du ikke har meget føling med elitespillere generelt. I "vores" lille private turnering, deltager 5-6 spillere under hcp 4,5, med det hovedformål at få nogle tællende scores, fordi de ellers næsten kun spiller danmarksturnering. Bedste mand er i +1 (og spiller til det), og har vel ikke spillet mere end 4-5 turneringer de sidste to år. Du er med på at "alle" kan spille WHS runder fra næste år, ikke? (Jeg har i hvert fald ikke set noget som helst om handicapgrupper). Til gengæld bliver det svært at regulere hcp op selv, fordi det kun er de 40% bedste runder der tæller med til beregningen af hcp.
 22. Du har ganske ret. Jeg misforstod. Jeg blev "forstyrret" af mit arbejde mens jeg læste dit indlæg, og fik ikke læst det ordenligt da jeg igen havde tid. Jeg har også haft mistanke om at der var noget lusket ved deres ordning med elite runderne.
 23. Jeg tror du misforstår hvad jeg mener. En eliteturnering arrangeret af bl.a. DGU har cuts ifht handicap. Det har alle større nationale eliteturneringer med respekt for sig selv. Her fylder man simpelthen feltet op således, at det bliver stærkest muligt. Hvis alle elitespillere, eller spillere under handicap 4,5 selv kan "korrigere" sit handicat via EDS runder så vil det sportlige encitament simpelthen lide et knæk. Man ønsker det stærkeste mulige felt, og i den forbindelse er handicap systemet på nuværende tidspunkt det mest retvisende. Simpelthen fordi, at man KUN kan blive reguleret i tællende turneringer. Eliteturneringerne hjemme i din hjemmeklub har ikke noget cut vil jeg formode, men er simpelthen en ugentlig/månedlig turnering på lige fod med herreklubben, eller andre klubber i klubben. Det er typisk et tilbud fra klubbens side til eliten således, at de kan konkurrere ofte, og få nogle turneringsrunder. Ifht. til din hjemmeklub så følger de IKKE reglerne. Spillere i denne kategori kan KUN blive reguleret i tællende turneringer. Man kan derved ikke spille EDS eller lave en aftale med kontoret. Der skal en startliste til for, at det kan blive en turneringsrunde. Men mange klubber har dog lidt lempelige holdninger til dette.
 24. Rønnede Golfklub kører et ugetilbud, kommet i nyhedsbrev her i dag. (Kan dog ikke se det på hjemmesiden)
 25. Ja, de har sikkert masser af turneringer, men det er vel ikke ensbetydende med at man kan deltage?! Jeg har fået at vide, at i hjemmeklub en kan elitespillerne godt spille en tællende runde. Om de kalder det EDS, ved jeg ikke. De skal blot aftale det med kontoret først. Jeg tror ikke der er et cut i klubben. Så mange lav hcp.'ere er der heller ikke.
 26. "Elitespillere" har masser af turneringer de kan spille udover klubturneringer. Mange eltiehold afholder også eliteturneringer i deres respektive klub. Så mulighederne er oftest mange. Mange eliteturneringer kører efter det princip, at de bedste spillere får adgang. Det betyder at mange eliteturneringer har et cut på fx. 2,8 i handicap, og alle over kommer ikke ind. Hvis man som elitespiller kan regulere sig selv i private runder, så vil det påvirke det sportslige incitament i eliteturneringer da der simpelthen er mange som snyder med sit handicap. Både nedaf for elitespillere, og opad for turneringsrytterne som vil vinde præmier. Jeg så gerne at man forhøjede handicapgræsen helt op til eksempelvis 10. Det giver ingen mening med EDS runder når man har fået et "stabilt" niveau. Herfra giver det kun mening, at kunne reguleres i turneringer og når det gælder.
 27. Ja, forkert ordvalg fra min side. Dvs. de skal spille turneringer for at blive reguleret?! Det virker lidt underligt, da der sjældent er så mange klubturneringer at deltage i.
 28. Det er ikke et spørgsmål om passende eller ikke passende. Det er simpelthen ikke tilladt for spillere i handicapgruppe 1 (hcp<4,5) at spille EDS. [EGA handicapsystem - DGU vejledning afsnit 3.8. s. 21] EGA Handicapregler
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

Ved at bruge forum accepterer du vores Privacy Policy og Terms of Use for brug af siden