Hop til indhold


Al aktivitet

Denne stream opdaterer automatisk     

 1. I går
 2. World Handicap System - fra 2020

  Mit forslag er et forslag til turneringsarrangører der gerne vil undgå at folk kan fifle sig ned til deres turneringer, og løbe med de rigtig store præmier. Det har intet at gøre med retvisende handicap for golfere der opfører sig ordenligt. Ellers ser jeg ikke det har meget stor effekt. Både med og uden mit system, ville du have svært ved at vinde noget i stablefordturneringer i en rum tid, efter sådan en periode.
 3. World Handicap System - fra 2020

  Jeg ved godt at jeg selv startede med at lægge op til denne misforståelse. Mit ærinde var udelukkende at sandsynliggøre at det nye handicap vil være højere end de nuværende, og jeg brugte så Stablefordpoint i mit eksempel, fordi det er noget vi alle kender. Men Stableford dur ikke i denne sammenhæng. 36 Stablefordpoint svarer altid til det aktuelle handicap. Dvs. 35 Stablefordpoint er altid dårligere end det aktuelle handicap og vil aldrig kunne trække handicap ned. Problemstillingen opstår fordi en serie på 31-32 point vil betyde at handicappet stiger. Laver man efterfølgende 35 point, vil det ikke være en bedre score, end de 31 point som de erstatter, for de er ikke opnået med samme handicap. Så man kan ikke basere udregningen på gennemsnit af Stablefordpoint. Jeg startede det selv, fordi jeg troede det var nemmere at forklare, men det er kun teoretisk og vil ikke virke i praksis. Beklager.
 4. World Handicap System - fra 2020

  Spørgsmålet om hvor meget man kan gå ned eller op i handicap kommer an på forskellen i point på de to runder hvor den ene erstatter den anden i top 8. Hvis en runde forbedrer en anden runde i top 8 så falder handicappet med 0,125 pr point som runden er bedre end den gamle. Faktisk kan man let falde i handicap uden at have scoret +37 point. Regneeksempel: Den dårligste runde i top 8: 31 point Ny runde i top 8: 35 point Fald i handicap: 0,5 Det samme den anden vej. Hvis en runde i top 8 bliver spillet ud af beregningen fordi den nu er den 21. sidst spillede runde så vil handicappet stige med 0,125 pr point som den nye runde er dårligere end den gamle: Regneeksempel: Runde i top 8, der forsvinder ud af de 20 sidste runder: 38 point Ny dårligste runde i top-8: 32 point Stigning i handicap: 0,75
 5. World Handicap System - fra 2020

  Jeg har svært ved at forestille mig at nogen får et lavere handicap i det nye system: I dag betyder en enkelt runde med 37 point at handicappet falder med mindst 0.1 ( for gruppe 1 spillere), og for langt de fleste vil der være tale om et fald på 0.2 - 0.4. I det nye system vil 37 point højst betyde 0.125 fald i handicap, fordi det ekstra point divideres med 8 runder. Et fald på 0.125 kræver derfor også at man har 7 runder på 36 point. Har man bare én runde med 35 point, vil det neutralisere runden på 37 point. Og har man så yderligere en enkelt runde med 35 point vil man stige 0.125. Så det bliver sværere at falde i handicap, fordi man skal have 8 runder med et gennemsnit på over 36 point, og det bliver meget nemmere at stige i handicap, for kan man ikke holde 8 runder, ud af de sidste 20, med et gennemsnit på 36 point vil man straks stige med mindst 0.125. Den gode nyhed for dem, som ikke kan spille op til deres handicap (eller som fifler med handicappet), er at efter bare 20 runder er alle spor af det gamle handicap forsvundet. Spiller man 20 runder i et år er der ingen matematisk sammenhæng overhovedet til sidste års handicap.
 6. World Handicap System - fra 2020

  Som jeg skrev før så vil golfspillere, der sjældent rammer topnivauet, men alligevel indleverer mange runder, opleve en stigning i handicappet, da de få gode runder hurtigere falder ud af beregningen igen. Golfspillere med et mere stabilt niveau vil nok ikke opleve større ændringer. Jo, amerikanere har generelt lavere handicaps og det skyldes 3 ting. 1)Handicap i USA er en frivillig sag. Det antages at kun 10 - 15% af alle amerikanske golfspillere har et handicap. 2) Selv hvis du har et handicap så er det ganske frivilligt om man spiller tællende runder - også i turneringer. Der er ingen krav til antallet af årlige tællende runder eller andre krav til at bevare et handicap. Så deres handicap er for mange mere et statussymbol end et udtryk for deres aktuelle spilleevne. 3)I USA kan man ikke have rigtigt høje handicaps. For mænd er det højeste handicap 36 og damer er det 40. Så alt i alt er et retvisende handicap kun muligt hvis du er bedre end 40/36 og du skal selv ville gide at have et. handicap og blive ved indlevere runder for at handicappet bliver ved med at være retvisende.
 7. World Handicap System - fra 2020

  Okay, ingen neutral zone, ændre selvfølgelig noget, men mener/tror du at det nye system generelt vil sænke eller højne folks hpc ? Har jeg ikke ret i, at amerikanerne har et tilsvarende system og at man generelt anser amerikanske hcp, for lavere end de burde være, i forhold til europæiske ?
 8. World Handicap System - fra 2020

  Virkelig? Jeg tror der er mange der har gået en sjælden super runde, hvor man spiller over evne og stort set alt lykkedes. Men det er jo ikke ensbetydende med at det er noget man kan gentage. De efterfølgende 15-20 runder kan være med opskrivninger til følge. Mange har nok også prøvet at have perioder hvor det går godt. I 2016 havde jeg seks runder i træk med 36, 38, 33, 38, 39 og 40 point. Det fik mig fra 19,5 til 15,9. De efterfølgende 13 runder var alle opskrivninger, på nær 2 i neutralzonen. Så sluttede året og jeg lå i 17. I 2017 var jeg nede i 15,4, men sluttede året i 16,1. Til gengæld indberetter jeg stort set alle runder. I 2017 var det ca. 50 runder indberettet, og 4-5 runder uden. Det mener jeg giver det mest retvisende handicap.
 9. World Handicap System - fra 2020

  Der er ingen neutral zone i det nye handicapsystem, så alle scores under 36 point vil trække dit gennemsnit ned... Som MrSwingkin gjorde opmærksom på i sit tidligere indlæg, og som jeg prøvede at illustrere i mit seneste indlæg så vil spillere som mig, der relativt sjældent rammer topnivau nok komme lidt højere op i handicap, mens mere stabile spillere som dig nok ikke vil blive påvirket så meget. Mit handicap har været 3 år om at finde tilbage til det som det var før, at jeg i sommeren 2014 ramte en 84'er og en 86'er indenfor kort tid. Jeg har siden aldrig været i nærheden af at score så lavt og i det nye system ville sådanne unormalt lave scores være ude af min handicapberegning I løbet af max et år.
 10. World Handicap System - fra 2020

  Det er da rigtigt. Jeg havde ikke overvejet det grundigt nok. Jeg har hørt folk tale om, at i "gamle dage" kunne man ikke blive skrevet op. Man blev kun skrevet ned, hvilket ofte resulterede i alt for lavt hcp. Hvis den nye regel skal forstås som du skriver, vil det da være et skridt retning ar de gamle dage.
 11. Ferie for Alle 2018

  Det blev så ikke denne gang at jeg skulle forbi messen. En børnefødselsdag i morgen og natarbejde i går fik mig til at sove lidt her til formiddag. Håber i får en god messe og lad os så få lidt sommer og rigtigt golf vejr.
 12. World Handicap System - fra 2020

  Jeg forstår ikke helt hvordan, "de otte bedste af de sidste 20 fungere", så tag lige det næste med alle mulige forbehold :-) Jeg ville da aldrig blive skrevet op, kun ned, jeg har altid 8 af 20 runder som er i neutral zone eller bedre, hvad er det som jeg misforstår ?
 13. Ferie for Alle 2018

  Jeg er der, på Small Danish Hotels stand i Danmarkshallen, kig endeligt forbi :-)
 14. World Handicap System - fra 2020

  Jeg synes ikke et handicapsystem skal tage hensyn til fifleri. Det skal de turneringer der benytter sig af rangering på baggrund af handicap. Det man kunne forestille sig, var at der var adgang til folks handicap historik, så man kunne danne sig et overblik. Jeg mener - stadig - at alle turneringer der opererer med mere end et par flasker vin i præmie, burde stille krav om at alle spillere deltager med det laveste handicap de haf haft indenfor de seneste 18 måneder, medmindre der er gode grunde til at dispensere for det krav.
 15. World Handicap System - fra 2020

  Præcis mine tanker. Dog primært positivt indstillet.
 16. World Handicap System - fra 2020

  Jeg er faktisk stor fortaler for, at dette bliver indført. Vores nuværende handicapsystem "tilgodeser" i alt for stor grad den ustabile spiller. Den ustabile spiller vil have et for lavt handicap, da rigtigt gode runder om året aldrig opvejes af alle de dårlige. Du kan lave eksempelvis 42 point 3 gange på et år, og rykke eksempelvis 1,2 ned 3 gange, altså 3,6 i alt. Det svarer altiså til du får 36 runder hvor du kan spille dårligere end handicap. Det nye system tager langt mere højde for, at golfspilleren skal kunne have et handicap som man i 50% af runderne vil kunne spille nogenlunde op til. Min største frygt bliver, at handicapfuskere får nemmere spil, da det er ret simpelt at regulere sit handicap meget på relativ kort tid.
 17. World Handicap System - fra 2020

  Sikkert ikke, men vi har herredag om mandagen :-)
 18. Sidste uge
 19. World Handicap System - fra 2020

  Det blæser altid onsdag kl. 14.30 i Roskilde, næsten altid modvind!! Det føles i hvertfald sådan ;-)
 20. World Handicap System - fra 2020

  Men liiiiige hver onsdag regner og blæser det med orkanstyrke, tror jeg næppe sker Fair nok at hvis man skal hive en driver frem på et par 3 hul på 150m, for at slå den pin high i modvind, så forstår jeg godt, at man tager hensyn.
 21. World Handicap System - fra 2020

  Når man fast spiller med i herreklubben, + en løbende turnering over 19 runder i løbet af året, så er det altså ikke alle runder, der bliver spillet i let brise og solskin
 22. World Handicap System - fra 2020

  I øvrigt spillede jeg præcist 20 tællende runder sidste år. Hvis jeg regner baglæns og et kort øjeblik lader som om at mit HCP ved årets indgang var repræsentativt for de 20 sidste runder og når vi leger at de 8 bedste runder blev spillet på samme bane og fra samme tees, så brugte jeg i gennemsnit 16,3 tildelte slag pr runde. (antallet af tildelte slag på runden + manglende slag op til 36 point) Det ville i det nye system have betydet at jeg havde sluttet året med ca 16 i handicap hvor jeg i det nuværende system sluttede med 15,7. Så alt i alt en marginal ændring, men på et år hvor jeg steg 1,4 i det nuværende system og som bedst ramte 36 point 2 gange, så vil jeg tro at jeg ville stige hurtigere i det nye system end i det gamle fordi gamle gode scores falder helt ud af beregningen. Alt i alt, så vil jeg gætte på, at en spiller med mange tællende runder vil opleve hurtigere og mere dramatiske ændringer i handicappet i det nye system en det vi kender nu.
 23. World Handicap System - fra 2020

  Det bliver lidt ligesom det nuværende CPA, men hvordan det skal beregnes ved jeg ikke. HCP 72 er noget vi har indført i Danmark. Hcp 54 er nok et kompromis da man i USA indag kun har haft handicap til ca 35. Jeg forstår det sådan at en tællende runde både kan være en almindelig golfrunde eller en turnerimgsrunde, men det fremgår ikke om man skal bestemme sig på forhånd, hvis man spiller en tællende runde. I det amerikanske system er der høj grad af frivillighed når det gælder indlevering af tællende scores - også fra turneringer, men om det også kommer til at gælde det nye system fremgår ikke klart
 24. Ferie for Alle 2018

  Hej Allan! Det kan du tro du skal! Håber i får en skøn tur og hils AG mange gange også
 25. Ferie for Alle 2018

  Hej Lasse. Desværre ikke i år. Vi var der i 5 år i træk fra 2009-13 med en stand i Golfhallen. Siden har jeg ikke været der. Men lørdag smutter vi lige en tur til Spanien, skal jeg hilse på El Valle, hvis vi kommer forbi?
 26. World Handicap System - fra 2020

  Jeg undrer mig lidt over denne: A maximum handicap limit of 54.0, regardless of gender, to encourage more golfers to measure and track their performance to increase their enjoyment of the game. Vi har fra i år hævet start hcp. til 72 for at give nye spillere en større succes oplevelse; for at få dem til at føle en større fremgang i deres spil. Hvordan kommer det mon til at fungere i praksis?! Skal der hver dag sidde én og registrer vejret? Der kan godt være meget blæst og regn om eftermiddagen, men fint vejr om formiddagen. Der er jo også stor forskel på hvordan vejret fornemmes på et meget åbent hul, til det hul der er omringet af høje træer. For mig, lyder det som om man vil gøre lidt for meget ud af det.
 27. Ferie for Alle 2018

  Jeg og en kammerat tager også på messen. Første gang for mig i det hele taget, og det er kun på grund af golfen at jeg tager afsted.
 1. Load mere aktivitet
×