Hop til indhold

Al aktivitet

Denne stream opdaterer automatisk     

 1. Today
 2. ronnow

  Begrænsninger af brugen af Green bøger...

  Jeg er for så vidt slet ikke uenig med dig her. Men noget af det du skriver kan lyde en smule arrogant. Man må også lære at acceptere, at man af og til kommer til at gå bag ved et hold uerfarne golfspillere, evt. ældre som ikke nødvendigvis går kap-gang. Så, i stedet for at brænde sammen, så prøv at blive lukket igennem og evt. også give dem et par konkrete fif til hurtigere spil baseret på hvad man evt. har observeret.
 3. Kaizer

  Begrænsninger af brugen af Green bøger...

  Jeg spillede i en to bold i lørdags med en fyr jeg ikke spiller med så tit. Vi talte undervejs om spiltempo, og jeg fortalte at en to bold som regel burde kunne spille banen på 3 timer +- 10-15 min. Han var enig, og sagde at jeg også spillede ret hurtig. Han havde det på samme måde som jeg: De fleste gange har jeg besluttet mig for udstyr inden jeg er nået hen til bolden. Jeg kan jo hurtig se om jeg er 60, 115 eller 130 meter fra hullet.
 4. MrSwingKin

  Begrænsninger af brugen af Green bøger...

  Jeg synes det er super fint, at man er kommet med noget konkret i forhold til hvad man maximalt anbefaler. Det er dog ikke helt så enkelt. Hvis man går en 4 bold, og man er ligger længst fra flaget så vil man alt andet lige være den som "bør" bruge mest tid. Man går frem, sætter sin bag, måler en afstand, tager det rigtige jern op, tager et par prøvesving, og gør sig klar og slår. Det kan i min optik godt tage 30 sekunder med hele den sekvens. Men bold nr 2, 3 og 4 vil helt kunne spare tid i det fleste tilfælde hvis de forbereder sig på deres slag mens en af de andre slår. Måle afstand, få det rigtige jern frem, og gøre sig sine overvejelser inden det bliver ens tur. Så tager det ikke meget mere end 10 sekunder at eksekvere. Især på greens bør folk at læse putts osv uden for tur. Her ser man alt for mange som står og snork sover. Grundlæggende kan man sige, at 40 sekunder er ekstremt lang tid. Det kan godt være, at man kan have et meget svært putt, som bliver læst lidt ekstra, eller svært indspil eller lign. Og her nærmer man sig 40 sekunder. Men så er der drives, transportslag mv. som maximalt tager 10 sekunder. Det er fint at få fokus på langsomt spil, men i min optik er den største synder ikke hvor lang tid man bruger på sit slag. Det handler for mig om, at man gør sig klar udenfor tur. Det handler om, at man går i et ordentligt tempo hele vejen rundt, og har en forståelse for, at få hele holdet med rundt i ordentlig tid. Desværre ser man nogle gange nogen som går i sneglefart, og vader forvirret rundt, og som aldrig forbereder sig uden for tur. Jeg har sågar set nogle som maximalt kan slå 50 meter, og selv efter et dårligt slag der ryger 20 meter frem, så renser man jernet, sætter den i bag'en og bilen. Kører 20 meter frem, og så er det ud af bilen og forberede sig igen. Her bliver det aldrig muligt, at gå en runde på under 5 timer. Jeg ser meget sjældent, at elitespillere er problemet. Ja de bruger noget længere tid, især på greens. De bruger dog også meget færre slag end gennemsnittet, og den sammenlagte tid bliver derfor relativt ensartet. I bund og grund handler det jo også om, at alle golfspillere kan spille "nogenlunde" lige hurtige. Det skaber alt andet lige mindst trafik og kø, og giver det bedste flow på banen. Men at se en handicap 25 spiller bruge mere tid en Jordan Spieth så hopper kæden af. Det er så frustrerende at se en bruge 40-50 sekunder på et simpelt putt for så alligevel at misse. Det kan vel ikke være så svært, at læse et putt, beslutte sig for en linje, og give bolden et godt forsøg. Enten går den i, eller også gør den ikke. Det giver absolut ikke mening for en spiller som stortset aldrig kan starte et putt lige på den planlagte linje bruge oceaner af tid på, at læse et putt om den skal sidde 5-6 eller 7 vm højre om hullet.
 5. Kaizer

  Begrænsninger af brugen af Green bøger...

  I de bolde jeg spiller i, er vi for det meste gode til at hen til vores bold, så vi er nogenlunde klar. Jeg siger "for det meste" da der er situationer hvor det ikke er en god ide. Hvis man står i vejen for spilleren, gør vi det ikke. Ej heller når solen står lavt, eller hvis der er stor risiko for at bolden kan blive væk i skov, rough eller lign. Der er det rart at have en makker der kan holde øje med bolden.
 6. ronnow

  Begrænsninger af brugen af Green bøger...

  40 sekunder er rigelig tid til at slå sit slag. I langt de fleste situationer. Men som en fast grænse i en regel er svært i golf. Dels er det svært at administrere (skal medspilleren starte en timer i stedet for selv at gøre sig klar?). Dels er der situationer hvor jeg synes det er acceptabelt at bruge lidt længere tid. Med få undtagelser, så slår alle jeg spiller med indenfor 20-25 sekunder. En enkelt jeg ofte spiller med sl¨r næsten alle hans slag indenfor et par sekunder Vedr. Marshall's - I dk er det svært, da de i så fald skulle være på frivillig basis. Ellers skulle kontingent og green-fee jo sættes op. Men har nu sjældent oplevet det som et problem. Har spillet i Sverige, Tyskland, Irland, Skotland, Spanien og Thailand. Og kan ikke huske at have rendt ind i en Marshall
 7. Pastorius

  Begrænsninger af brugen af Green bøger...

  Det er jo netop det man ser ved langsomme bolde, og dét er langt vigtigere end hvor mange sekunder man bruger på at gøre sig klar. Man kunne også lave en anden beregning. Hvis hvert slag to 10 sekunder mindre i en 4-bold, ville man skære en halv times tid af runden. Mht. banemarshalls. Det koster tid eller penge. Hvornår har du sidst selv tilbudt at bruge en lørdag på at køre baneservice i klubben?
 8. ploehmann

  Begrænsninger af brugen af Green bøger...

  Den beregning, hvor du antager de 40 sekunder for hver spiller først starter, når de 40 sekunder for en anden spiller slutter, vil sandsynligvis ikke have meget med virkeligheden at gøre. Især i en 4-bold er der en del muligheder for at gøre sig klar til slaget, mens andre enten gør ditto eller slår. Det tager ikke dobbelt så lang tid at spille, fordi man er dobbelt så mange spillere. Det er i øvrigt rigtigt med de 40 sekunder: http://www.usga.org/content/usga/home-page/rules-hub/rules-modernization/major-changes/encouraging-prompt-pace-of-play.html Det er en anbefaling om 40 sekunder som maksimum. Det er meget, men jeg synes det er rigtig fint at regelkomplekset indeholder håndfaste tal. Det er en hel del nemmere at afstemme forventninger, og at gøre medspillere opmærksom på det, når det ikke bare er løse anbefalinger som hidtil. Som en der har haft perioder, hvor jeg har taget længe over bolden, er det faktisk rart at vide, hvad “normalt” er. Det er også værd at bemærke, at det i de nye regler anbefales at spille ready golf i såvel slag- som matchspil. Om det så får folk til at holde op med at stå tre mand og glo på en der slår, for dernæst at gå til den næste bold og glo etc. ved jeg ikke. Men så kommer vi til et andet punkt: At jeg ikke oplever man bruger banemarshalls i Danmark, som bl.a. kunne have fokus på den del.
 9. I går
 10. Årgang63

  Begrænsninger af brugen af Green bøger...

  Jeps heldigvis yderst sjældent, at klub spillere bruger så lang tid. Vi er en 10/15 spillere som spiller sammen på kryds og tværs og vi har en, som de fleste anser for super langsom, han er blevet målt mange gange og bruger stort set aldrig over 30 sekunder, men er stadigvæk klart den langsomste af gruppen...
 11. Kitter

  Begrænsninger af brugen af Green bøger...

  Nogen af elitespillerne bruger ganske rigtig meget tid, men jeg synes faktisk at det er meget værre med de irriterende gamle mellem og højhandicappere, der udfører en længerevarende topografisk undersøgelse af green for derefter at puffe bolden 4 meter skævt og 3 meter kort. Og ja 40 sekunder er ganske lang tid. Jeg tror jeg vil prøve at sætte timerne på uret næste gang jeg går en øverunde.... Bare for at få en fornemmelse.
 12. Smut

  C more golf lukker...

  Golftv lyder umiddelbart som et attraktivt tiltag. Meeeeen, hvad kommer det til at koste og på hvilke platforme kan man streame fra. Det er stadig uvist.
 13. Bojoerge

  C more golf lukker...

  19hul.dk mener at vide at GOLFTV (Discoverys globale golf streamimg tjeneste) kommer til Danmark allerede fra 2019. https://www.19hul.dk/discovery-og-ny-streamingtjeneste-viser-pga-tour-i-danmark-fra-januar-2019/
 14. Pastorius

  Begrænsninger af brugen af Green bøger...

  40 sekunder pr. slag er rigtig, rigtig meget. Langt mere end der bliver brugt i gennemsnit på en alm. dansk golfbane. For en 4-bold, der bruger 80 slag hver, giver det over 3,5 time i ren slagtid. De elitespillere jeg spiller med, kan sagtens læse et put fra flere sider og afvikle det på under 40 sekunder.
 15. Bojoerge

  C more golf lukker...

  Som forventet er det Discovery der overtager rettighederne til PGA Touren til næste år, men der kommer ikke en dedikeret golfkanal på dansk tv, så vi må vil se hvor høj prioritet golf får på de nuværende kanaler. Man kunne måske håbe på at enten 6'eren eller 9'eren defacto bliver golfkanal torsdag - søndag, men så skal fodbold fylde mindre i weekenden end den gør nu. Jeg håber det bedste og frygter det værste... På stream fremgår det heller ikke om golfen bliver lagt ind på en af deres 2 nuværende tjenester (Eurosport Player eller D Play) eller om vi skal bruge den internationale streaming tjeneste som Discovery går i luften med, men det ser ikke ud til at Danmark er første land på denne tjeneste. I nedenstående link (fra i dag) taler de om 2022.. Stay tumed https://www.golf.dk/nyhed/nye-danske-platforme-til-tiger-og-co https://variety.com/2018/tv/news/discovery-unveils-golftv-streaming-brand-1202987918/
 16. Kaizer

  Begrænsninger af brugen af Green bøger...

  Jo, det mener jeg også. Så er der nogle af vores elitespillere der får lidt problemer på green. Puttet skal ofte læses fra 3-4 sider før de går igang.
 17. ploehmann

  Begrænsninger af brugen af Green bøger...

  Husker jeg forkert eller er en af de nye regler (mere en henstilling) ikke, at man maksimalt skal bruge 40 sekunder på at få gennemført et slag fra man kommer hen til bolden og til man har slået den og er klar til at gå videre?
 18. AkselBirke

  Scores 2018

  Av av av, så skal jeg da lige love for jeg kom ned på jorden igen efter en masse gode runder og nogenlunde stabilt spil i en længere periode ! Var til turnering i går i klubben, den sidste for året. Kom ind med 21 point og 5 stregede huller !! Det er godt nok lang tid siden det er gået så skidt. Ingen ide om hvad der lige skete med svinget, men kunne da både shanke, slice og hooke bolden. Shankede endda 2 gange Håber der er langt imellem de runder Det startede med en shank på anden slaget efter vores første hul og så tog det ellers fart med slet ikke at kunne ramme bolden og ingen længde kontrol med putteren. Var som om jeg havde glemt alt om golf og bare hakkede løs på bolden
 19. Sidste uge
 20. Bojoerge

  Begrænsninger af brugen af Green bøger...

  Nej, men et af de firmaer, der laver greenbøger til de professionelle på papir har lavet en app, der i hvert fald kan hentes på Android. Appen hedder Clere Putt Tracer og er gratis at hente, men man skal betale for hver bane. Der er dog kun ca 10 baner man kan hente på verdensplan og ikke nogle fra Danmark. Jeg tror for en gang skyld at Regelmagerne har været på forkant med udviklingen og har reageret inden brugen blev udbredt... https://progreenbook.com/our-app
 21. Radagast7

  Radagast7

 22. Radagast7

  Begrænsninger af brugen af Green bøger...

  Har I nogensinde set nogen bruge sådan en, eller en tilsvarende app? Jeg har heldigvis ikke.
 23. Der er nu gratis fragt på alle golfhandsker i shoppen, forudsat man vælger levering med Post Nord (uden tracking).. Det vil sige levering op til 6 hverdage.. Der er fortsat fri fragt på alle andre ordrer over 500,- kr. :-)
 24. Kaizer

  Scores 2018

  Det ustabile spil fortsætter. Jeg spillede igår og det gik ok. Det var ikke fordi det var prangende, men jeg fik da par på banens sværeste hul, hvilket sjældent sker. Derefter en birdie på hul 6, hvilket også er sjældent. En træls streg fulgte, men rundede for 9 med 19 point. Problemer på bag 9. Bogey; derefter streger jeg 4 huller i træk. Point på resten af hullerne. 31 point i alt, hvilket er ok med 5 streger.
 25. Årgang63

  Begrænsninger af brugen af Green bøger...

  Jeps og det er jo en forbedring, men det er stadigvæk laaang tid.
 26. Smut

  Begrænsninger af brugen af Green bøger...

  De nye regler opfordrer til, at man kun bruger 40 sekunder på et slag.
 27. Årgang63

  Begrænsninger af brugen af Green bøger...

  Jeg håber det ikke, men man kan jo aldrig vide, skulle det ske, så må der en meget firkantet tidsgrænse til.
 28. Ny spiller i Viborg golf klub. har en tid imorgen D. 21-10 kl. 12.00 Nogle som har lyst så skriv jer endelig på både mænd og kvinder UANSET hcp. bare kom frisk. mvh. peter
 1. Load mere aktivitet
×

Important Information

Ved at bruge forum accepterer du vores Privatlivspolitik og Vilkår for brug af siden