Hop til indhold
 • Velkommen - opret gratis din profil

  Vild med Golf et socialt netværk for alle golf-interesserede!

   

  Opret med det samme en gratis profil for at få mest muligt ud af siden - samtidig skjules de fleste reklamer, når du er logget ind!  

  Vi deler ikke dine oplysninger med andre!

   

  Denne besked vises ikke når du er logget ind...

Emner

 1. UDSALG UGE 33

 2. 2018 bold nyheder

 • Indlæg

  • Jeg er for så vidt slet ikke uenig med dig her. Men noget af det du skriver kan lyde en smule arrogant. Man må også lære at acceptere, at man af og til kommer til at gå bag ved et hold uerfarne golfspillere, evt. ældre som ikke nødvendigvis går kap-gang. Så, i stedet for at brænde sammen, så prøv at blive lukket igennem og evt. også give dem et par konkrete fif til hurtigere spil baseret på hvad man evt. har observeret.
  • Jeg spillede i en to bold i lørdags med en fyr jeg ikke spiller med så tit. Vi talte undervejs om spiltempo, og jeg fortalte at en to bold som regel burde kunne spille banen på 3 timer +- 10-15 min.   Han var enig, og sagde at jeg også spillede ret hurtig. Han havde det på samme måde som jeg: De fleste gange har jeg besluttet mig for udstyr inden jeg er nået hen til bolden. Jeg kan jo hurtig se om jeg er 60, 115 eller 130 meter fra hullet.
  • Jeg synes det er super fint, at man er kommet med noget konkret i forhold til hvad man maximalt anbefaler. Det er dog ikke helt så enkelt.   Hvis man går en 4 bold, og man er ligger længst fra flaget så vil man alt andet lige være den som "bør" bruge mest tid. Man går frem, sætter sin bag, måler en afstand, tager det rigtige jern op, tager et par prøvesving, og gør sig klar og slår. Det kan i min optik godt tage 30 sekunder med hele den sekvens. Men bold nr 2, 3 og 4 vil helt kunne spare tid i det fleste tilfælde hvis de forbereder sig på deres slag mens en af de andre slår. Måle afstand, få det rigtige jern frem, og gøre sig sine overvejelser inden det bliver ens tur. Så tager det ikke meget mere end 10 sekunder at eksekvere. Især på greens bør folk at læse putts osv uden for tur. Her ser man alt for mange som står og snork sover.   Grundlæggende kan man sige, at 40 sekunder er ekstremt lang tid. Det kan godt være, at man kan have et meget svært putt, som bliver læst lidt ekstra, eller svært indspil eller lign. Og her nærmer man sig 40 sekunder. Men så er der drives, transportslag mv. som maximalt tager 10 sekunder.   Det er fint at få fokus på langsomt spil, men i min optik er den største synder ikke hvor lang tid man bruger på sit slag. Det handler for mig om, at man gør sig klar udenfor tur. Det handler om, at man går i et ordentligt tempo hele vejen rundt, og har en forståelse for, at få hele holdet med rundt i ordentlig tid.   Desværre ser man nogle gange nogen som går i sneglefart, og vader forvirret rundt, og som aldrig forbereder sig uden for tur. Jeg har sågar set nogle som maximalt kan slå 50 meter, og selv efter et dårligt slag der ryger 20 meter frem, så renser man jernet, sætter den i bag'en og bilen. Kører 20 meter frem, og så er det ud af bilen og forberede sig igen. Her bliver det aldrig muligt, at gå en runde på under 5 timer.   Jeg ser meget sjældent, at elitespillere er problemet. Ja de bruger noget længere tid, især på greens. De bruger dog også meget færre slag end gennemsnittet, og den sammenlagte tid bliver derfor relativt ensartet. I bund og grund handler det jo også om, at alle golfspillere kan spille "nogenlunde" lige hurtige. Det skaber alt andet lige mindst trafik og kø, og giver det bedste flow på banen.   Men at se en handicap 25 spiller bruge mere tid en Jordan Spieth så hopper kæden af. Det er så frustrerende at se en bruge 40-50 sekunder på et simpelt putt for så alligevel at misse. Det kan vel ikke være så svært, at læse et putt, beslutte sig for en linje, og give bolden et godt forsøg. Enten går den i, eller også gør den ikke. Det giver absolut ikke mening for en spiller som stortset aldrig kan starte et putt lige på den planlagte linje bruge oceaner af tid på, at læse et putt om den skal sidde 5-6 eller  7 vm højre om hullet.
 • Nyeste emner

 • Top bidragydere

 • Medlemmer online (Se hele listen)

×

Important Information

Ved at bruge forum accepterer du vores Privatlivspolitik og Vilkår for brug af siden